Vánočka bez mléka

24
4.1.25 08:38

vánočka bez mléka

Tak sem si chtěla upéct vánočku/na vánoce nebyla chut, bylo jiné sladké doma/a zjistila sem, že nemám mléko…do obchodu 10km tam a10 zpět, to se mi fakt jet kvůli mléku nechce. Myslíte, že bych to mohla udělat bez mléka? Jako jsou recepty bez ale já chci ten svůj akorát místo mléka voda??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
185
4.1.25 08:46

V takovém případě jdu na sousedskou návštěvu :) a třeba vyměním prášek do pečiva za vanilkový cukr, zaplatím nebo donesu další den, až nakoupím, než jet 5 km kvůli zapomenuté drobnosti…
Vánočku z vody bych neriskovala😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5012
4.1.25 08:47

Myslim, že by se povedla i bez mléka. Nemáš doma smetanu? Tu bys mohla použít místo mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.25 08:47

Jasně, že můžeš. Třeba Iva Trhoňová z Pekarnománie má téměř všechny recepty na kynuté těsto bez mléka. Prý je potom těsto lehčí a nevysychá tolik. Má tak i vánočku: https://www.pekarnomanie.cz/…ova-vanocka/

Ale můžeš normálně použít svůj recept, jen nahradit mléko vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.25 08:50
@Yasmina21 píše: Více

Pravda, jsou recepty přímo i na smetanové vánočky, například podle Ludmily Gottwaldové: https://www.vune-chleba.cz/…pro-lenicku/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
4.1.25 08:51

Já bych to zkusila. Dala bych tam akorát trochu víc cukru. Tuk v mléku je asi zanedbatelný. Strukturálně si myslím, že to nebude mít velký vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5012
4.1.25 08:54
@ancovicka rybicka píše: Více

Buďto přímo smetanovou nebo smetanu naředit vodou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
4.1.25 09:03

Já bych namixovala sušený mliko a pokud bych neměla žádnou z těchto variant, tak bych možná přisypala pudingovy prášek… ale nejspíš bych fakt dojela pro mliko, protože nevím jak bych bez něj přežila víkend..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
4.1.25 09:43

Nemáš kondenzované? Nebo malý smétánky do kávy? Ovesné vločky máš? Z nich se udělat ovesné mléko celkem snado a tychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
4.1.25 09:47

Já když mléko nemám a potřebuju menší množství, tak rozmíchám sušenou smetanu, tedy bělidlo do kávy ve vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
4.1.25 09:56

No asi zkusím vodu a dám vědět, jako velký vdolky s nádivkou nahoře dělám z vody běžně, jenom že tam dávám tvaroh, povidla, mák, takže toho těsta je minimum hlavně jdeo nádivku, že…jenže ta vánočka je samý těsto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6420
4.1.25 10:16
@Kunikula Strhana píše: Více

Pudingový prášek fakt ne, to je škrob a ten to jen zahustí, s mlékem to nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
4.1.25 19:05

Tak už se to peče, dala sem místo toho mlíka vodu z namočených hrozinek-s rumem a citr kůrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
4.1.25 21:53

Tak se podařilo, vše je jak jindy i bez mléka a nakynulo to ještě líp jak jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí