Korpus na dort + krém

213
26.12.24 21:21

Korpus na dort + krém

Čauko. Mám takovou otážečku. Sestra chce po mě dort k 13. narozeninám teď 31.12. Zkoušela jsem už tolik korpusů z různých stránek a vždycky mi spadl nebo nevyskočil :roll: :mrgreen: Tak se chci zeptat jestli nemáte někdo osvědčenej nějakej recept na korpus a na krém ( máslovej, nebo jedno jaký ) který vám vyhovuje a povede se :palec: Díkyy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1779
26.12.24 21:47

Nikdy nezklamal klasickej piškot a šlehaný máslový krém a na korpus pomazat domácí meruňkovou marmeládu

pak dobrý čokoládový dort měl jednoduchý recept Maršálek a pokud si nejsi jistá, co klasiku dr. Oetker z krabice - takový Krtkův dort nikdy nezklamal nebo my mame rádi Red Velvet dort

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
26.12.24 21:55

Korpus dělám tento poměr surovin:

1 vejce
40g cukr
40g polohr. mouka
1 lžíce oleje

Na klasickou formu dělám většinou 3-4 vejce, podle požadované výšky. Vyšlehat žloutky s cukrem do bílé pěny, přidat olej, mouku a přimíchat bílkový sníh. Peču na horkovzduch 160° do zlatova. Během pečení neotvírat troubu a při vyndavání opatrně, ať s ním nebouchneš. Nechat vychladnout. Opravdu vychladnout. Jinak se srazí, když ho teplý něčím potřeš.

No a krémy dělám různě. Máslo + tvaroh, máslo + mascarpone, tvaroh + mascarpone, máslo + puding. Podle toho co zrovna mám. Přidávám vanilku a moučkový cukr dle chuti. Korpus můžeš potřít marmeládou, pak dát krém. Ale nemusíš. Lze i jen korpus a krém))

Jinak on po vychladnutí trochu spadne (spadne vzduchová bublina pod krustou), ale musí zůstat nadýchaný, nesmí se srazit.

• Citovat
  • Upravit
13967
26.12.24 21:59

https://www.nejrecept.cz/…d-reny-r3592
Peču dle tohoto receptu.
Jako krém vyšlehám mascarpone s tvarohem se smetanou s vanilkovou příchutí(kupuji v lidlu). Máslový nemám ráda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
26.12.24 22:01

Děkuji, já si recept @Asta135 uložím, manžel má začátkem února narozeniny a pořad básní o dortu, co mu pekla jako dítěti babička

Já tedy kdysi kousek snědla se sebezapřením, jelikož v korpusu křupal krystalový cukr a v máslovém krému byly nerozmíchané hrudky másla, tak snad bude lepší. Dítě mu chce upéct cheesecake, ten já moc nemusím. Bude mít dorty dva, oproti mě je vysoký hubeňour.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
26.12.24 22:04
@Pidulka1991 píše: Více

Díky, taky si ukládám, ono to bude poměrem surovin a vyšleháním asi stejný nebo hodně podobný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
26.12.24 22:36

@Pidulka1991 :palec: Díky vyzkouším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
26.12.24 22:37

@Asta135 oukej, díkyy :palec: :srdce: