Puncovní značky

115
6.6.12 12:36

Puncovní značky

Zdravím, nevíte někdo co je tohle za puncovní značku? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
6.6.12 13:09

Tak to netusim, na strankach puncovniho uradu mas seznamy momentalne pouzivanych puncovnich znacek: http://www.puncovniurad.cz/cz/znacky.aspx
Tohle trochu pripomina starou puncovni znacku pro zlato nizsi ryzosti, ale neco tomu chybi.

Co je to za sperk? Jsou tam i jine znacky? Jak je stary?

pokud chces presne vedet co je to za sperk, tak je nejlepsi zajit na puncovni urad a nechat si to ozkouset a pripadne punc nechat pridelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
6.6.12 13:58

Nejvic to pripomina starou puncovni znacku zlata :think: http://www.vykupzlata.cz/puncovni-znacky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
6.6.12 18:31

Je to stará puncovní značka..nejsem si jistá jestli to není Diana..mám stříbrné příbory..jen mě zajímá ta značka..díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.6.12 20:42

aha, to nebude ono, leda nejaka stara stribrna punc. znacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MARTIN8383
9.4.13 17:34

ano je to diana

:potlesk: Měl jsem ten stejný ale jen ta ryzost 800 ale je to dobrý dá se to prodat

• Citovat
  • Upravit
Jaremi.Johanson
10.5.13 13:40

Puncovní značka

Jedná se o puncovní značku Diana, značící kvalitu stříbra. Která byla používána za Rakousko uherska v letech 1867-1918. Dle obrázku soudím, v pěti vypouklých obloučcích s číslem 3. Kvalita stříbra je tedy 13 lotů (800/1000). Přesnější datum výroby bude možné určit po identifikaci značek výrobců, na příboru budou někde písmena jako SK a pod. S přesnějším určením výrobce (popřípadě výrobců, lžíce a nože mívají jiné) Doporučuji obrátit se na Puncovní úřad. Pokud jsou výrobci dva, je možné určit data jejich působení a tím společně s puncovní značkou přesněji určit datum výroby.

• Citovat
  • Upravit
1
28.12.16 17:19

@Ronja11 to tvoje znaceni je stribro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat