Pupeční kýla 18 m

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
241
22.11.13 11:55

Pupeční kýla 18 m

Ahoj maminky, byli jsme na 18 měsíční prohlídce a paní doktorka (zastupující ne naše)nám oznámila že malej má pupeční kýlu. Zatím by to neřešila ale v předškolním věku bude muset na operaci. Dost mě to zaskočilo jiní lékaři se o tom nikdy nezmínili. Projevuje se to tím že se mu když zatne bříško nepatrně vyboulí pupík. Určitě se zeptám dalších doktorů na názor! Maminky měli to vaše děti, může se to nějak vstřebat, nebo je pak nutná operace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4465
22.11.13 12:05

Bráchovi to čas od času taky vyskočí, Dr o tom ví, na žádném zákroku nebyl. Když byl malý, trpěl na to dost, teď už opravdu jen výjimečně. Taťka říká, že mu „skáče pupík“, vždy mu to „zamáčkne“, a je klid. Teď už nic snad víc než rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
22.11.13 12:23

@Lucipe taky ma dcera pupecni kylu, byla ji zjistena jak zacla chodit. Nase dr to zatim take neresi-pry zadne zalepovani ani pasy nepomahaji, nekdy se to pry stahne samo. Diteti to nevadi a dobre bylo, kdyz se naucila kde ma pupik a sama si ho zastrkovala do briska :-) Ja to zatim take neresim a pocitam, ze dceru nazenu na operaci az bude velka (kvuli porodu) a nebo pokud by se hodne kyla zvetsila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
22.11.13 16:51

@silnice Jak se to dceři projevuje? No já z toho byla dost vyděšená oznámila nám to jako hotovou věc o které se nedá diskutovat :| musím si o tom najít další informace abych pro příště věděla :) moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
22.11.13 19:44

@Lucipe Vicemene nijak, zjistila sem to, ze sem si vsimla, ze ma vetsi pupik nez pred tim. Ma v nem tuk, ktery se da vratit zpatky celkem jednoduse. Nijak ji to neboli nebo nevadi a i kdyz se zveda do sedu pres brisko, tak se nezvetsuje. Ja sem si o tom taky dost hledala, operaci doporucuji az nejdrive po 2. roce kvuli narkoze, ale ja nehodlam nikam spechat pokud to nebude nutne…Navic muj deda ma taky pupecni kylu a uz 87 s tim bez problemu zije :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
22.11.13 19:46

Můj malý to má taky od narození. Operovat se to bude, ale těsně před tím, než půjde do školy (tedy pokud se to nijak nezkomplikuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
27.2.14 14:03

My máme taky pupeční kýlu od narození, nepřelepovali jsme. Když jsme byli jednou v nemocnici, chodili se na nás dívat doktoři jak na exoty (asi byla nějak zajímavá nebo co :) ). Teď jsme byli na 18 měsíční prohlídce, dr. říkala, že není moc hezká, a že se bude muset odstranit operativně, zatím prý ne. Ale máme na něho dávat pozor, ať netahá těžké věci, aby se mu neuskřinula. Tak jsem zvědavá, jak dlouho to vydržím ho hlídat, furt něco tahá a nosí (čím těžší tím lepší). Měla jste některá stejný problém, kdy jste šly na operaci s touto kýlou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
27.2.14 14:05

PS. A jak třeba poznám, že už je uskřinutá? Všude jen čtu, že to je nebezpečné, ale jak se to pozná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
27.2.14 15:18

Ahoj ta se neuskřinuje a o tom že by to bylo nějak nebezpečné nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
27.2.14 22:16

Mně právě doktorka říkala, že jo. Aj na netu jsem našla, že to jde, a že když se uskřine, tak je to nebezpečné. Ale jak se to pozná, nepíšou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí