Pupečník - proč ho nechat dotepat?

431
26.11.12 18:27

Pupečník-proč ho nechat dotepat..??

K čemu je to vlastně dobré???Nemyslím to jak zlou otázku, jen mě zajímají vaše názory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anett07
26.11.12 18:28

Já myslím, asi aby to nekrvácelo ne? Ale taky mě to teda zajímá :-)

• Citovat
  • Upravit
431
26.11.12 18:30

Podle mých malých vědomostí je dítě propojeno s matkou(placentou) právě pupečníkem..není možné že se bude krev z dětského oběhu „přelévat“ do placenty a naopak..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
26.11.12 18:31

Já někde četla, že dotepání pupečníku je dobré jako prevence novorozenecké žloutenky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
26.11.12 18:33

Pro spoustu žen to je spíš citové, emotivní pouto.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
26.11.12 18:36

No právě..Ale nov. žloutenka je způsobena nadměrným rozpadem červených krvinek, a tak si říkám jestli to právě není naopak, že díky dotepání pupečníku nedostane to dítě „víc“krve než potřebuje a pak by mohla nastat žloutenka…nevím jsem z toho zmatená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
26.11.12 18:38

Protože pupečník je plný čeho? no přece pupečníkové krve ;) protože to je právě ten zázrak, co se odebírá a používá dál, má spustu kmenových buněk a mmch taky spoustu železa. takže jen samé výhody (pokud zrovna není nějaký problém jako předčasné odlučování placenty apod.). nedotepání pupečníku je prostě jen urychlení „dokončení operace porodu“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
26.11.12 18:39

Prijde me to pro matku a hlavne dite setrnejsi. Predstav si, ze jen co vylezes ven, odstrihnou ti hned snuru, ktera te vlastne jeste zasobi chvili kyslikem. Podle me to je vetsi sok pro mimco. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sype
26.11.12 18:43
  • Citovat
  • Upravit
431
26.11.12 18:44

@ANEBjája Zázrak to sice je, ale když té pupečníkové krve je moc, tak si s tím to maličké tělíčko neporadí..Právě pro velké množství pro něj zrovna nepotřebných(rozumějte navíc, jelikož je předpokládám zdravé)kmen. buněk, železa a podobně…Z toho pak ta žloutenka..Nechci odporovat, jen bych se ráda dobrala nějakého rozumného odůvodnění a nerada bych svému drobkovy něco ztížila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
26.11.12 18:48

@Sype super užasný článek..takže není nutno dotepat ale nepodvazovat hned, ale třeba po 3 minutách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
26.11.12 18:51

Cetla jsem studii, ze deti, kterym se nenecha dotepat, maji vetsi moznost, ze budou chudokrevne. Takze zabranuje novorozenecke anemii.

• Citovat
  • Upravit
4275
26.11.12 18:58

@swwet tak já skončila nakonec na císaři, takže nikdo nenechával pochopitelně nic dotepávat. synovi jsou 4 měsíce a anemii, i když léčenou od narození, má pořá a čím dál horší. léčba železem znamená dávat mu kapky, po kterých má totální zácpu a šíleně mu to dráždí žaludek, takže půl dne hystericky ječí nebo zoufale pláče (ze zacpanýho bříška). občas je asi nějaká jiná konstelace hvězd a je mu líp, ale nepodařilo se nám vypozorovat souvislosti (jsme na UM).pokud se to nespraví teď příkrmy, tak s touto tendencí skončí v půl roce na transfuzích. radši bych řešila žloutenku :( i ta není nic moc, ale aspoň se vyřeší brzo po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
26.11.12 19:00
@Anielkha píše:
Cetla jsem studii, ze deti, kterym se nenecha dotepat, maji vetsi moznost, ze budou chudokrevne. Takze zabranuje novorozenecke anemii.

podle naší hematoložky mají dneska téměř všechny malá miminka (až na vyjímky) problémy s anemií z nedostatku železa. začínám fakt mít pocit, že by to mohlo mít spojitost s tím, jak se rychle podvazuje :?

přece to příroda kvůli něčemu zařídila tak, aby vyšla placenta z těla matky ještě spojená s dítětem. kdyby to bylo špatně, fungovalo by to jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
26.11.12 19:01

@ANEBjája jejej tak to mě moc mrzí, že máte takové trápení…je fakt, že nov. žloutenka pokud není těžká není zase tak moc hrozná oproti jiným starostem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí