Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Všechny moc zdravím a prosím o vaše zkušenosti
jsem na začátku 38.týdne. Už týden si užívám poslíčků, ale žádná větší akce se zatím nekoná. v úterý jsem byla u doktora, který mi řekl, ať očekávám porod každou chvilku, že je hlavička v pánvi a čípek se krásně otevírá. ale kde nic tu nic. jen ty poslíčkové kontrakce, které mě už skutečně vyčerpávají. doktor mi v úterý řekl, že mi už nebude dávat nic, čím by to zastavil, spíš naopak můžeme zkusit něco co by to mohlo rozjet (čaj z maliníku, lněné semínko, pohlavní styk). nic nezabírá a na to poslední už nemám ani náladu. dneska jsem se dočetla o ricinovém koktejlu. píše se, že pokud je vše na porod opravdu připravené, tak to má vysokou úspěšnost. Tak jsem zaběhla do lékárny, koupila olej (ještě jsem poctivě lékárníkovi vyklopila na co to mám a jestli to mě nebo miminku nemůže ublížit, říkal, že určitě ne) a šla si domů koktejl připravit. pak koukám, na lahvičce nápis neužívat vnitřně, tak jsem zase zmatená. bojím se, abych opravdu něco neudělala maličkému. Chtěla jsem se vás zeptat, jestli máte zkušenost s tím, že to opravdu pomohlo a jestli to opravdu nikomu neublížilo. Moc děkuji za jakoukoliv radu a zkušenost ![]()
Ahoj, taky jsem uvažovala o tomto „koktejlu“…ale strach mě přemohl a já jsem do toho nešla…byla jsem ale po TP. Poslední termín, kdy bych mohla ale porodit byl ted ve středu…tak jsem si řekla, pokud do úterý nic, tak jdu do toho…nakonec se malý narodil v sobotu…Na tvým místě bych to nechala být, jak to přijde, tak to přijde…vím, že poslední týdny jsou otravný, ale miminko si ještě užiješ…přeji rychlý porod
![]()
Neboj, neublíží to…já si ho taky dělla podle rad, ale já moc na porod připravená nebyla…rozjelo mi to poslíčky a nepravidelný kontrakce, který přešly
…ta zkoušku nic nedáš. neboj
…pokud je opravdu tělo připravená tak to pomůže, a nebo tě to protáhne…
Jo a pila jsem zázvorový čaj (čerstvý zázvor, celý hřebíček a celá skořice)…myslím, že i to mi malinko pomohlo…
Vnitřně bych to teda neužívala ani náhodou, je to velmi silné projímadlo a když si vezmeš větší dávku (nevím, kolik je doporučená, ale máličko), tak se taky můžeš zabít…
@Cuarentena píše:
Vnitřně bych to teda neužívala ani náhodou, je to velmi silné projímadlo a když si vezmeš větší dávku (nevím, kolik je doporučená, ale máličko), tak se taky můžeš zabít…
prosím tě nešil
,to není pravda a do toho koktejlu se dává opravdu málo…nikdy jsem neslyšela, že by to někoho zabilo a nic podobného v tomto množství…
@Cuarentena vím,že máš tendenci hodně přehánět v příspěvcích, ale hrozit smrtí v tomto koktejlu, to je víc než přehnané…
Moc děkuju
ještě to asi promyslím jestli to zkusím. ještě jsem slyšela o odvaru celé skořice, 10 hřebíčků a zázvoru, ale na to moc pozitivních ohlasů nebylo. Na ten ricinový koktejl jsem našla polévkovou lžíci oleje, stejně tak slivovice a dolít cca do 0,3l meruňkovým džusem. Taky jsem nečetla že by to někoho zabilo, ale některé psali, že je to pěkně prohnalo. O sebe ani takový strach nemám. spíš o mrňavého, tomu bych nerada ublížila
@wildcherry píše:
@Cuarentena vím,že máš tendenci hodně přehánět v příspěvcích, ale hrozit smrtí v tomto koktejlu, to je víc než přehnané…
Nepřeháním, jasně že všecko je ve velké dávce smrtelné, i obyčejná voda, pokud ji vypiješ hodně najednou. Ale ricinový olej je docela ošemetná věc, pokusím se zjistit bezpečnou dávku. Jako projímadlo se dávno nepoužívá právě pro svou nebezpečnost a nešetrnost, proto bych s tím vůbec v těhotenství neexperimentovala.
Určitě bych nezkoušela, ty signatury, Neužívat vnitřně, na to nelepíme ze srandy ![]()
@Michela píše:
Moc děkujuještě to asi promyslím jestli to zkusím. ještě jsem slyšela o odvaru celé skořice, 10 hřebíčků a zázvoru, ale na to moc pozitivních ohlasů nebylo. Na ten ricinový koktejl jsem našla polévkovou lžíci oleje, stejně tak slivovice a dolít cca do 0,3l meruňkovým džusem. Taky jsem nečetla že by to někoho zabilo, ale některé psali, že je to pěkně prohnalo. O sebe ani takový strach nemám. spíš o mrňavého, tomu bych nerada ublížila
Píšou maximálně dvě, dvě a půl lžíce, v odborné knize 10 - 30 ml. Je to prý fakt silné, hrozí dehydratace organismu, takže určitě ne víc.
Jsou zeny, ktere po koktejlu porodily, jsou zeny, kterym po koktejlu bylo akorat tak spatne a jsou i takove, se kterymi to neudelalo vubec nic. Ale jeste jsem nikde necetla, ze by to nekoho zabilo. Sestre se po koktejlu krasne rozjel porod. Ja jsem se z toho akorat krasne po…
Pokud je telo nachystane, tak to muze porod krasne rozjet, pokud je ale vse zavrene (i po terminu), tak nepomuze ani se stavet na hlavu ![]()
Kazda ma ale sve hranice, po nekoho je ricinovy koktejl naprosto mimo, jine ho zkusily opakovane ![]()
Jinak muzes jeste zkusit kombinaci rychle chuze, horke vany, vina a nakonec sexu. To vse hezky po sobe. A nebo si dej nohy na stul a uzivej si posledni chvile klidu a nech to na prirode ![]()
Já jsem ho kupovala ve zravé výživě(v lékárně mi doporučovali radši jiné přípravky na zácpu). Udělala jsem si slabší kotejl-ten mi nezabral, druhý den po druhém jsem měla poslíčky a třetí den ráno jsem jela. Ale pozor je to pak rychlovka: Já jsem porodila za hodky od první kontrakce. A projímmavé účinky jsem nezaznamenala. Takže za mě ano ![]()
@Michela píše:
Moc děkujuještě to asi promyslím jestli to zkusím. ještě jsem slyšela o odvaru celé skořice, 10 hřebíčků a zázvoru, ale na to moc pozitivních ohlasů nebylo. Na ten ricinový koktejl jsem našla polévkovou lžíci oleje, stejně tak slivovice a dolít cca do 0,3l meruňkovým džusem. Taky jsem nečetla že by to někoho zabilo, ale některé psali, že je to pěkně prohnalo. O sebe ani takový strach nemám. spíš o mrňavého, tomu bych nerada ublížila
jj tak to dávkování je, jsi teprve ve 38tt počkala bych, ale opravdu miminku tím nemáš jak ublížit…je to opravdu proháněčka, možná to je i ten důvod, proč to může rozjet porod. stahuje se děloha…nemusí to být džus, lepší je prej šťáva ze zavařeniny, třeba švestková, nebo ta meruňková…
@Cuarentena píše:
Nepřeháním, jasně že všecko je ve velké dávce smrtelné, i obyčejná voda, pokud ji vypiješ hodně najednou. Ale ricinový olej je docela ošemetná věc, pokusím se zjistit bezpečnou dávku. Jako projímadlo se dávno nepoužívá právě pro svou nebezpečnost a nešetrnost, proto bych s tím vůbec v těhotenství neexperimentovala.
přeháníš, že v množství co je v koktejlu může zabít atd, prvni raději mrknout na dávkování, než takto vyděsit…v lékárně o výživě varují, protože přímo k němu není doporučené dávkování, což u koktejlu je minimální…může se stát, že by to někdo vyklopil celý…opravdu je to bezpečné a ublíží to maximálně v tom, že bude těhulce blbě, nebo se po…