Velký plod - císařský řez?

751
20.11.12 21:01

Velký plod-císařský řez?

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat:Už od druhé poloviny těhotenství mi doktoři říkali, že mám velký plod.Jsem 37tt, takže porod se blíží:-) Bylo mi řečeno, že pánev na to mám přizpůsobenou, ale přeci me dr. upozorňuje na to, že cisarsky řez není úplně vyloučen. Myslela jsem, že CŘ se provádí třeba jen pri komplikacich při běžném porodu nebo kdyz se mimco neotoci.
Já Ho normálně otocene mám. Jen váhám, jestli mi třeba nedají na vybranou. A nevím co bych si vybrat kdyžtak měla. Chtěla bych rodit normalne, ale zase si neumím představit toho macka prirozene. Nevím kolik váží tedka, ale ve 33tt měl 2200.
Poradite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2053
20.11.12 21:03

Já nevím no, ale pokud ti dr říká že máš na to pánev dost velikou, tak tě asi nechají rodit normálně. Sama jsem rodila velké kluky-starší měl 4250g a druhý 4300g a oba jsem porodila normálně-ani mi nikdo císaře nenabízel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.11.12 21:04

Já bych hlavně řekla, že jsou to jen odhady - můžou se lišit až o půl kila.. A někdy se větší děti rodí snadněji než malé.. To ti dopředu nikdo neřekne.. Já na císaři nic lepšího nevidím - prostě ti rozříznou břicho a co jsem viděla spolumaminy, tak u vstávání trpěly určitě víc než já u přirozeného porodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
20.11.12 21:04

Záleží jak máš širokou pánev, asi taky jakou máš postavu, pokud jsi prcek, jako třeba má kámoška, tak tu taky odrodili sekcí, dítko bylo velké, že by to prý nedala, já měla obě děti taky velké, ale jsem vysoká, pánev ok, bylo to horší, ale zvládlo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2810
20.11.12 21:08

Ahoj,
já jsem měla váhový odhad ve 31tt 1700 g, porod vyvolávaný po týdnu přenášení. Malý byl otočený správně ale prostě se mu za žádnou cenu nechtělo ven a na poslední chvíli šel císařem. Porodní váha 5050 g a to mi ho odhadli čtyřkilového.
Každopádně se v těch odhadech můžou u tebe taky plést a asi kdyby shledali riziko, indikovali by Tě k císaři. Mně chtěli nechat rodit normálně…
Ale neboj, my jsme extrém. Držím palce, aby to proběhlo všechno v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
20.11.12 21:08

:mavam:
myslím, že císař být může, hlavně když je dítko veliké, nebo když nechce jít damo dolů, případně má špatný monitor atd. - to jsou ty komplikace, o kterých píšeš. Ale neznamená to, že musí být jen kvůli velikosti dítěte. Záleží na celkovém vývoji porodu. Obvykle jsou raději pro přirozený porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
20.11.12 21:12

No žádnej velikán nejsem prtous taky ne mám 164.Ženská krev a mliko, jak rika přítel;-)
Raději bych rodila normálně, ale začínám se trošku bat, když to ma být macek.Mam i dost velke břicho, ze si každej myslí, ze mám dvojčata. Poznamenal mi to i do prukazky hodně výrazně a s vykricnikama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Via
5078
20.11.12 21:12

Podle toho co jsem v porodnici viděla, tak přirozený porod je v dnešní době malý zázrak. Jednou jsem si šla večer pro malou a sestry říkaly, že ten den se jim děti rodily pouze císařem. Kamarádka rodila přirozeně syna 4,4kg a šlo to :mrgreen:
Já myslím, že pokud máš vše o. k. tak nemysli na nějaký císař. Doktor tě chtěl třeba jen připravit na tu možnost psychicky, kdyby náhodou ;) Naše dcera měla „jen“ 3,8kg a rodila jsem rychle a přirozeně a holka vedle mě měla ani ne tříkilového kluka a šla císařem, potom se ptala proč a primář ji řekl že její syn měl špatně zakloněnou hlavu…šel obličejem napřed, tak musel ven jinak.
Podle mě je císař operace jako každá jiná a teda nic dobrého, pokud to není nezbytné dobrovolně bych do toho nešla ;)

Příspěvek upraven 20.11.12 v 21:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
20.11.12 21:13
@kajda123 píše:
Chtěla bych rodit normalne, ale zase si neumím představit toho macka prirozene. Nevím kolik váží tedka, ale ve 33tt měl 2200.
Poradite?

No, ale ono vůbec není jisté, že to musí být macek… já měla ve 33t odhad nějakých 1800 a dítko mělo při narození 3kg, takže na dnešní dobu prcek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
20.11.12 21:15

@sabina_s : No tak to je masakr:-) to jsi pro mě hrdinka! Doufám, že takovýho obrika já nenosim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.11.12 21:15

Odhady dle UZ se můžou lišit plus mínus až dvacet procent z porodní váhy dítěte… takže to může být v průměru až o šedesát deka… mě odhadovali ještě na sále podle UZ čtyři kila, malá měla 4720 g… porodit se to dá… nebyla jsem ani šitá, jen jí pomohli vexem, protože se nějak zasekla… ale já jsem za ten normální porod ráda, císaře jsem se bála jako čert kříže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.11.12 21:17

Porodila jsem syna s váhou 4490g a hlavičkou 39cm. Přirozeně, bez komplikací, fofr rychle. :mrgreen: Pánev mi nikdo neměřil, nejsem úplně maličká - mám 170cm, ale jsem drobek - před těhotenstvím 55kg, teď jen 46kg. Nikdy jsem neměla víc jak 55kg a postavou jsem spíš jak chlap. :mrgreen: A nepadlo ani slovo o tom, že bych neměla dítě porodit normálně. Takže tak. Za prvé je to jen odhad - oni se klidně můžou seknout i když u mě se trefili. Na druhou stranu ale onen lékař je přes měření profík, je proslulý tím, že ty odhady opravdu umí. A za druhé není proč se dopředu děsit. Porod je tak strašně individuální, že ti nikdo neřekne, jaké to bude. Jsou ženské, co mají problémový porod s 3kg miminem. A důležitá není až tak hmotnost, jako hlavička.

Příspěvek upraven 04.11.15 v 14:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
20.11.12 21:18

Naše mala se narodila s 4,5kg, o císaři ani nepadla řeč, ale i kdyby ano, ani bych ho nechtěla. A porod byl v pohode, mám z něj krásný zážitek.. :-) Jo a merim taky 164cm :-)) Držím palce, určitě to zvladnes :hug: Jo a je teda pravda, ze ty odhady jsou pul kila sem, půl tam, treba bude mimi mit 3kg :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
20.11.12 21:18

Tak ve 33tt ta váha není zase tak šílená, přece jen je to odhad a všechny mé děti měli ve 32tt kolem 2 kil, a konečná váha žádná hrůza, syn 3,7kg holky 3 kilový :palec:
a jinak pokud vše vypadá na to že bys „plod“ neboli dítě mohla porodit normálně rozhodně volím to, kdyby byli komplikace bude akutní SC, já 2× rodila normálně a potřetí akutní císař a nepřeju to nikomu, císař je fuj :think:

• Citovat
  • Upravit
751
20.11.12 21:19

Tak to jste mě uklidnili holky. Díky mockrát. Raději bych rodilavurcite přirozeně, takže doufám, že to tak bude:-) Asi to dá větší fušku, ale bude stát za to! No a jestli bude císař, tak s tím ve finále stejně asi nic neudělám:-)
Kazdopadne díky za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky