Plodovka, nebo obyčejný výtok?

267
22.11.12 18:24

Plodovka nebo obycejny vytok?

Ahoj holky, tak jsem tu s dalsim dotazem, jelikoz jsem prave dojela dom z porodnice dost zmatena. Jen na zacatek bych zminila, ze ziju v Anglii a maji tu na vsechno jine postupy a zpusoby. V poslednich par dnech jsem mela vetsi vytok… Dokonce jsem se tu na to vcera ptala a dozvedela jsem se od vas, ze je to normalni ptz se ke konci tehu librikuji porodni cesty. Ten vytok byl za posledni dny hodne ridky, bezbarvy, nepachnouci… Zadne svedeni. Ale kolikrat jsem se probudila s navlhlym pyzamem a pres den mi sem tam odtikal. Co se mi stalo dneska…
Rano mi prisel pritel po nocni, sedeli jsme a snidali, nas malicky asi zrovna spinkal, ptz se nehybal. Najednou jsem ale ucitila uvnitr nejake lupnuti nebo jak to nazvat. Nejdriv jsem si myslela, jsem to jen citela, ale pritel se zasekl, ze co to byl ten zvuk. Takze to slysel i on. Po. Jakmile jsem se postavila, zacla ze me tect vod, chvili jsem stala a cekala, jak dlouho to potrva a pak jsem se rozebehla na zachod. Sundam kalhoty od pyzama a na nich mokrej kolac… Zadny flicek, ale jeden velky mokry flek… Stekalo mi to po nohach, tak jsem si sedla na zachod cela v soku, jestli je to fakt ono… Pritel chvili nechapal, az jsem mu teda vysvetlila, ze mi asi praskla voda. Kdyz jsem se zvedla, ze si pujdu pro vlozku, zase to ze me teklo, az to kapalo na podlahu. Taky jsem si vsimla par naruzovelych curku po stehnech a v ten moment mi to bylo jasne… Je pravda, ze te tekutiny nebylo tolik, kolik jsem si vzdycky predstavovala, ale rozhodne se to nedalo prirovnat k nejakemu vytoku. Dala jsem si vlozku, zavolala porodni, popsala ji situaci a rekla mi, ze mam dojet, ze to vypada, ze mi vazne praskla plodovka. Takze jsme jeli. Zadne kontrakce jsem nemela a ani ted jeste necitim nic krome mensiho tlaku v podbrisku. Kdyz jsme dojeli, mela jsem tu prvni vlozku promocenou a dala jsem si novou. V cekarne jsme stvrdli asi hodinu a pul. Pak nas vzala konecne sestra na tlak apod a za chvili ze se teda podiva. Koukla na vlozku a ze to z toho nemuze rict, ze se podiva teda dovnitr. Strcila do me nejaky kovovy nastroj na otevreni a ze at si zakaslu. Tak jsem nekolikrat zakaslala, ale ze prej tam noc nevidi… Ze by pri tom tlaku odchazela nejaka tekutina. :roll: Tak zkusila nejak ten nastroj jinak natocit a ze at zakaslu jeste jednou… Zase nic. Zacala jsem si pripadat jako blbec, tak jsem ji vysvetlila co se presne stalo dopoledne… Na to mi rekla, ze kdyz praskne plodovka, neslysim zadne zvuky z bricha a ze je mozne, ze je to jen vytok. Tak jsem ji zase popsala, ze vytok jsem mela, ale ze to dneska bylo uplne jine. Ptala jse me jestli me to svedi nebo pali… Rikam ze ne. Ona ze si teda neni jista, ze z toho co rikam, by rekla ze to plodovka je, ale ze tam vazne nic nevidi a ze je taky mozne, ze hlavicka proste brani odtoku te vody uplne… Sla se jeste poradit s kolegyni a prisla s tim, ze proste musime pockat. Ze se stejne citim dobre, takze by me poslali domu tak ci tak a ze az mi bude ta voda nebo co to je odtikat vic, mam prijet znovu a podivame se na to jeste jednou. Ze si ted vazne mysli, ze to spise bude nejaky vytok. Napsala mi to do knizky, plus mi dala tabletku proti infekcim na zavedeni a sli jsme…
Ted jsem doma, bolesti se nezesilili, ale 'vytok'' porad neustava. Netece to ze me moc kdyz sedim nebo lezim, ale jakmile vstanu, pokazde trochu odtece. Pripadala jsem si fakt hloupe… Jeste kdyz mi rekla, ze pokud chci, muzu tam zustat… Jakobych byla nejaky hypochondr a za kazdou cenu bych chtela zustat v nemocnici. Vim, ze jsem prvorodicka a asi jeste nevim, co presne cekat, ale tohle mi prislo vazne hodne jine a ted jsem akorat zmatena… Mozna to teda neni plodovka, ja nevim, ale co za vytok to muze byt, ze je az takhle silny, ze trva bez prestavky cely den?? Pokud s timhle ma nekdo nejakou zkusenost nebo proste vi o co jde, budu rada za reakce, ptz od pani porodni jsem se toho nedozvedela tolik, kolik bych chtela… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
267
22.11.12 18:25

A moc se omlouvam za delku, ale chtela jsem to popsat pro dobrou predstavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
22.11.12 18:30

Ahoj, ja bych tam znovu zavolala, znovu jela a radeji bych tam zustala, koukala jsem ze tp mas 26.11,tak abys nic nepodcenila..ja bych tam tedy jela :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
22.11.12 18:30

No já si teda myslím, že to byla plodovka, oni nemají takovou tu tekutinu co na vložku nalijí a buď to zmodrá nebo ne? Mně třeba odtekla část plodovky, ale pak to malý zašpuntoval hlavičkou a zbytek doodtekl až při samotném porodu..A taky jsem slyšela prvně lupnutí..přesně jak popisuješ..a kontrakce klidně vůbec přijít nemusí, to by ti pak za 24 hodin měli začít píchat antibiotika, nebo tady v ČR se to tak aspoň dělá a následně se vyvolávají kontrakce..Vždyť odtok plodovky je vidět i na UTZ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
22.11.12 18:31

Ahojky mne porodnice odtekla plodovka tež se zvukem, a kamaradce plodovka otekala po malinko ..noci uslyšela nijaky zvuk a pak mela mokrou vložku ale ji ta plodovka otekala 16hod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
22.11.12 18:40

@handulinda Prave ze tu nedelaji ten test na zmodrani zda se…jak rikam, jen si me otevrela a cekala, jestli pri tom kaslani bude odchazet neco ven. Jjakoze vzhledem k tomu, ze uvnitr nemuze byt bez vody vecnost, me zarazi, ze me poslala domu s tim, ze mam proste cekat, jestli se toho uvolni vic. Ale proste nevedela jsem, co rict… Budu rodit poprve, takze jsem to vzala tak, ze snad asi vi, co rika. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
22.11.12 18:43

@Wink no koukat, jestli něco vytéká nebo ne, je takové trochu zastaralé :-D nemluvě o tom, že jsem psala, že mě prcek zašpuntoval a pak už nevyteklo vůbec nic..
Asi bych jela do porodky a řekla, že mi to odtéká stále a jestli ti nemůžou udělat UTZ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
22.11.12 18:44

Anglicku rodit fakt na prt…znam od kamaradek…a kvuli otekany plodovky muže trvat i dva dny…rači chranit prcka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
22.11.12 18:53

Rekla mi ze si neni jista, jestli to je plodovka, ze je mozny, ze je to jen vytok… Dala mi ten prasek proti infekcim, at si ho zavedu pred spanim a nic vic. Ja nevim… Kdyz uz teda vytok, chtelo by to aspon zjistit co to je zac, kdyz ho je tak hodne. Jedine co mi teda rekla bylo, ze z testu moci vidi, ze mi odesla hlenova zatka… Ale ze zbytku jsem teda spise jen zmatena. Myslite, ze mam jet hned, nebo si muzu jeste zdrimnout a treba behem noci videt, jestli se neco zmeni a kdyztak volat, pokud to bude stale odtikat? Pritel sel akorat spat, ptz po te nocni jeste nespal… Tak by mu asi bodlo aspon par hodin a me asi taky…pokud to teda jeste neni vylozene risk. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
22.11.12 18:54

Podle mě to byla taky plodovka, mně při prvním těhotenství praskla voda, když jsem si doma hopsala na míči, dala jsem si vložku a podle ní v nemocnici zjistili, že o plodovku opravdu šlo, bolesti jsem neměla, druhý den mi jí propíchli, protože se to zalepilo a dál to neodtékalo, pořád bolesti nikde, až další den daly tabletky na vyvolání a rozjelo se to, takže i takto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
22.11.12 18:56

@Wink no..u nás je, že po odtoku plodovky jet hned, ovšem ženský se stihnout vykoupat, namalovat, jedou pak třeba hodinu do porodky, takže asi můžeš počkat do noci, jestli třeba nezačneš mít kontrakce a pak by to bylo jasný..ale zítra bych se tam objevila určitě, přeci jen, pokud je to opravdu plodovka, už by to chtělo nějak řešit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.11.12 19:09

Bez pl. vody by se mělo dítě porodit do 48 hod. Neboj, ještě má další pl. vodu kolem sebe, Počkej přes noc, jak se to bude vyvíjet. Ony kontrakce nemusí přijít hned. Zítra se raději zase rozjedˇa jestli to půjde, trvej na uz, atˇ se ujistíte, jak to je v bříšku.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
22.11.12 19:09

Nám na kurze i gynekolog říkal, že po prasknutí se má lehnout na 20minut na levý bok a do dvou hodin odjet do porodnice, pokud praskne voda, může dojít k infekci ( takto nám to říkali na kurzu i v porodnici), při prvním porodu jsem se tím řídila, při druhém jsem to měla tak, že plodovka praskla asi 15minut před samotným porodem (taky předcházely tabletky na vyvolání)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
22.11.12 19:40

No a tedka nevim, jestli se maly nejak vyrazne pohnul, ale vylilo se ze me urcite mnozstvi, jako z poloviny hrnku…a po tomhle uz mi nikdo nenamluvi, ze tohle je vytok. Zavolam si do porodky znovu, kdy mam nejpozdeji prijet teda, pak se dobalim, trochu to tu pouklizim a pujdu si zdrimnout a nabrat sily nez budem muset jet. Dekuju za rady holky! Chytraci doktori nekdy fakt… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
22.11.12 19:46

Držim palce pak se ukaž :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie