Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je celkem běžná věc, já to nemilosrdně mačkám. Pár vteřin bolest šílená, ale pak úleva.
@Anonymní píše: Více
No zmizí, ale bude to trvat dlouho a bolet.
Ja právě mačkala a hrozne to bolelo, ale nic z toho nešlo. Jinak o pupínku ani nevím.
Dekuji.
Já si myslím, že všechny tady máme nějaké problémy..
Mě se teď v těhotenství udělaly na pyscích takové pupínky, jakoby fialové.. ale tak, gynekolog je předpokládám viděl a nic na to neříkal, takže zatím neřeším.
Moc děkuji. Ja jak to necítím během dne, tak mi to je jedno a taky neřeším, ale po hmatu me to dost děsí.
Můžete mazat ichtamolem nebo to vzít z jedné vody načisto a vymáčknout to (a dezinfikovat), alternativně napíchnout sterilní jehlou a domáčknout. Určitě se nemusíte bát karcinomu vulvy atd., ten vypadá jinak.
Moc vám dekuji. Da se to říct jinak, ze to je zarostlý chloupek z holeni? Nebo něco takového? Jinak mačkat jsem zkoušela a nic z toho nejde. I s jehlou ![]()
Je to zarostlý chlup.. pokud nejde vymáčknout, není zraly, pokud je v tom vidět chlup, vzít jehlu s zkusit ho dostat ven.. bohaté zkušenosti, proto anonym
Já bych do toho ani nepíchala. Zažila jsem, bylo to tam tři týdny. Nevšímala jsem si toho a po třech týdnech jsem na to trošku máčkla a uvolnilo se to, vytekl hnis a tim to splasklo a pak se to samo zahojilo. Stává se to i na takovém místě, tak se neboj.
Mívám to docela často, většinou tak 14 dní než to jde vymáčknout.
Ahojte holky, moc se stydím. Udělal se mi na pysku takový pupínek. Holím se a na sáhnutí to je tvrdé. Zažil někdo? Moc prosím o radu a moc děkuji. A omlouvám se, za tak hloupý dotaz