Pupínky a čepy na mandlích a v puse

184
27.7.22 09:36

Pupínky a čepy na mandlích a v puse

Ahoj
Stalo se prosím někomu něco takového? Už si nevím rady.. moje dcera má čepy na mandlích, bílé pupínky na patře, nemůže skoro polykat, nejí, pije teda až moc, ale jen vodu, ostatní věci (včetně čaje bez cukru) jí vadí..
Byli jsme v sobotu na pohotovosti, protože první dva dny měla horečky (až 41 :,( ), udělali jí crp a to měla nízké, takže na ATB to není a řekli, že v pondělí máme jít k naší mudr.
Ta má dovolenou, tak jsme šli v pondělí k záskoku, opět crp nízké.
Doktorka řekla, že to má jen něco virového, že to nic není, na ATB to taky není a poslala nás domů, že máme dávat čaj.
Koupila jsem kalobu a dávám tu, ale je to víceméně bez změny.
Dnes už má normální teplotu, ale ten krk se nelepší, spíš bych řekla naopak..
Co mám dělat? Jet někam na větší testy nebo něco takového? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11
27.7.22 09:39

Virovou anginu mely nase deti nekolikrat. Na to se opravdu ATB nedava. Detska doktorka nam vzdy doporucila uzivat B-komplex, protoze podporuje hojeni sliznic. Preji brzke uzdraveni!
Na jakekoli bolesti v krku pouzivame take Streptokill, ale nevim, kolik je dcerce let. Po aplikaci v krku pali, ale nedam na nej dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
27.7.22 09:49

Kaloba je na kasel ne? Kolik je dceri? Ja bych koupila tantum verde. Kdyz vezmes vatovou tycinku, jsou ty bile pupinky na patre setrit? Mohly by to byt i kvasinky..treba mela dcera nejakou, virozu, tomu odpovuda horecka a oslabeni imunity+ to, ze neji, mohly se kvasinky rozmnozit…jaky ma jazyk? Neni na nem bily, bilo/zluty povlak? Na to taky funguje dobre gencialka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
27.7.22 09:50

@jolanna děkuju za odpověď, ona mi Dr právě ani neřekla, o jakou nemoc se jedná.. chápu že měla plnou čekárnu od rána a že toho bylo hodně, ale neměla by být protivná a odmítat lidem říct na co se ptají..
Dcerce jsou 3 roky, na anginy trpí, ale tohle tedy ještě neměla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
27.7.22 09:52
@Esmeralda1998 píše:
@jolanna děkuju za odpověď, ona mi Dr právě ani neřekla, o jakou nemoc se jedná.. chápu že měla plnou čekárnu od rána a že toho bylo hodně, ale neměla by být protivná a odmítat lidem říct na co se ptají..
Dcerce jsou 3 roky, na anginy trpí, ale tohle tedy ještě neměla 8o

aftozní stomatitida jak vyšitá, potírat genciánkou pokud to dítě snese, pokud je schopné polknout malý b-komplex, tak ten, moje dcera to nedokázala,
nemoc odchází, tak jak přišla, může trvat 10 - 14 dní,
nenutit jíst, hrozně to dítě bolí, dávat pouze tekuté vlažné potraviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
27.7.22 09:54

@Esmeralda1998 a proč jí dáváš kalobu? ona i kašle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
27.7.22 09:55

@Melodie91 doporučili mi jí v lékárně, je prý i na bolest v krku a celkové potíže s dýchacími cestami :nevim:
Setřít nejdou, jazyk má normálně bílý jako u každé nemoci :think: ale upřímně bych se nedivila, pokud může být i takhle kvasinková infekce z nadměrné konzumace cukru..
Malá byla na dovolené s babičkou a tam jedla jak jí znám určitě samé sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
27.7.22 10:01
@Esmeralda1998 píše:
@Melodie91 doporučili mi jí v lékárně, je prý i na bolest v krku a celkové potíže s dýchacími cestami :nevim:
Setřít nejdou, jazyk má normálně bílý jako u každé nemoci :think: ale upřímně bych se nedivila, pokud může být i takhle kvasinková infekce z nadměrné konzumace cukru..

při kvasinkové infekci by neměla horečku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
27.7.22 10:06
@Esmeralda1998 píše:

Pak bych zkusila tu gencialku, me pomohla v podstate okamzite, ale asi se ti nepodari dat ji az do krku..proste bych zkusila nejakou desinfekci, to je prave gencialka, nebo tantum, nebo jox..,ale nevim, ted, co z toho muze 3lete dite buhzel, poradila bych se v lekarne…take je mozne sterkou po cisteni zubu setrit trochu ten jazyk a doplnit jidlo bily jogurt, nebo nejaka probiotika..kdyz to bude trvat dyl, sla bych na orl…ja mela kvasinky v krku loni, mela jsem bile tecky vsude, v krku, na patre…ale sly setrit, i kdyz se za chvilku objevily znovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
27.7.22 10:08
@stinga píše:
při kvasinkové infekci by neměla horečku

To ne, ale ty dve veci nemusi spolu souviset, horecka mohla znamenat boj s nejakym virem a po oslabeni imunity se objevily kvasinky…ale to bych zas rekla, ze by doktor kvasinky poznal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
27.7.22 10:08

@Esmeralda1998 a má ty bílé pupínky JENOM na patře? nebo i jinde v puse?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
27.7.22 10:38

@stinga má je jen vzadu na patře, skoro až u krku.. přikládám foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.22 10:57

U nas se tak projevila sedmá nemoc. Ted to hodne lita..

• Citovat
  • Upravit
1079
27.7.22 11:29
@Anonymní píše:
U nas se tak projevila sedmá nemoc. Ted to hodne lita..

Taky bych si tipla sedmou. Byva to sice i s vyrazkou na koncetinach, ale syn mel jen par pupinku na brade. Ja to chytla od nej a mela jsem jen ty afty a bolest v krku, jeden den horecku. Ze to byla opravdu sedma nemoc jsme poznali az po 14ti dnech, kdy se mu zacaly olupovat nehty, což je bezny jev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
27.7.22 13:01
@Esmeralda1998 píše:
@stinga má je jen vzadu na patře, skoro až u krku.. přikládám foto

aha, tak to na tu aftozní stomatitidu nevypadá, to jsou afty-pupínky po celé puse, to je něco virového, ale co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí