Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak záleží, jak to bylo. Pokud nejprve teploty a po nich vyrážka, může to být šestá nemoc. Nebo je teda ta sedmá.
@vokishka Ale nevím kde by k tomu přišel, nikdo u nás nebyl ani my jsme nebyli na zadne navsteve. Kozni rikala jen ze viroza a v lekarne dtaky rikali ze ted to řádí.
@Anonymní píše:
@vokishka Ale nevím kde by k tomu přišel, nikdo u nás nebyl ani my jsme nebyli na zadne navsteve. Kozni rikala jen ze viroza a v lekarne dtaky rikali ze ted to řádí.
nechodíte ani do obchodu? Ta šestá je prý dost nakažlivá.
@vokishka Mam dvojcata, takze fo obchodu chodi vetsinou manzel sam. Byli jsme v nedeli v parku, ale se zadnymi detmi si nehrali.
@Anonymní píše:
@vokishka Mam dvojcata, takze fo obchodu chodi vetsinou manzel sam. Byli jsme v nedeli v parku, ale se zadnymi detmi si nehrali.
to má snad až 14 denní inkubační dobu. Tak si ty nemoci najdi, jsi na netu.
@vokishka By ses divila, ale hledala jsem a precetla, ze takova 7.nemoc ma jako priznak svedive vyrazky, typicke na dlanich a to syn nema a nesvedi ho to.
@Anonymní píše:
@vokishka By ses divila, ale hledala jsem a precetla, ze takova 7.nemoc ma jako priznak svedive vyrazky, typicke na dlanich a to syn nema a nesvedi ho to.
a na tu šestou ses dívala?
@Anonymní píše:
Nase holky taky nesvedila. Jedna je mela na chodilech, na nohach, pod plenou a pod dudlikem. Druha snad jen par na nohach. Taky existuje pata nemoc. Nicmene vyrazka z tvych fotek mi nepripomina sestou ani patou. Tu sedmou mooozna.
Jinak ja jsem to od nich chytla taky a spis nez svediva byla ta vyrazka bolestiva, ale jen na dlanich a chodidlech. A tam ji proste nema kazdy. Stejne jako afty v puse. Holky o te vyrazce ani nevedely. A musely ji chytnout nekde na hristi. S detmi si primo nehraly, asi stacila jejich pritomnost. Pridavam fotky.
@Janča6 Na dlaních, ani chodidlech to nemají ani dnes, ale posunulo se to na stehna a zadek plus taková menší rýma, občas polehává, teplota se drží kolem 37-37,5, hlavně ráno a večer. Za jak dlouho to u vás zmizelo? Ty vyrážky má syn od včerejška. Cca před 14 dni jsme s dětmi byli venku v parku i v restauraci a tam nějaké děti seděly…
@Anonymní píše:
@Janča6 Na dlaních, ani chodidlech to nemají ani dnes, ale posunulo se to na stehna a zadek plus taková menší rýma, občas polehává, teplota se drží kolem 37-37,5, hlavně ráno a večer. Za jak dlouho to u vás zmizelo? Ty vyrážky má syn od včerejška. Cca před 14 dni jsme s dětmi byli venku v parku i v restauraci a tam nějaké děti seděly…
tak záleží na tom, co to teda je. U té šesté nemoci měl vnuk vyrážku dva dny, ale to už byl bez teplot. Sedmá nemoc prý trvá vyrážka mnohem déle.
@Anonymní píše:
Ta sedma nemoc opravdu nemusi byt na dlanich a chodidlech. Nicmene 14 dni je moc, inkubacni doba sedme nemoci se udava 3 - 6 dni. Jinak vyrazka u ni trva tak tyden, nemelo by se s ni chodit na slunce. Je silne infekcni, ale u nas jsem ji od holek chytla jen ja. Manzel a tchyne ne.
Ty teploty muzou byt zpusobene soubehem virozy a nejake te vyrazkove nemoci. 7mesicni dcera mela sestou nemoc zaroven s virozou. Z virozy mela priserny kasel a z obou dohromady horecku 40,2 st. Ale mela jen zvysene CRP, takze jsem s ni nesla k lekari, vse si vylecila doma.
V dalsich zpravach poslu fotky vyrazky seste a pate nemoci u nasich holek. Nemusi to tak mit vsechny deti. Ale ta vase mi fakt neprijde na sestou, to byva takova jemna krupicka. Ani jedna nemoc holky nesvedila, nebolela. Ostane ani nestovice.
Pata nemoc… Takto vyraznou vyrazku mela jen 1,5leta dcera, starsi ji mely mnohem mene vyraznou.
Zdravím, máte někdo zkušenost při viroze u dítěte s podobnými virážkami? Syn 3 roky od vcera teplota 38, dnes ráno virážky na nohou a rukou. Byli jsme u kožní dr, hned řekla, že je to viroza, ptala se zda má syn i horecky, rekl jsem, ze zvyseny. Za jak dlouho to prejde? Diky.