Pupínky na pleti

Anonymní
14.12.24 19:04

pupinky na pleti

Ahoj, jsem ještě v pubertě, je mi 15 a mám někdy problém s pletí. Na plet si nepatlam žádný makeup ani nic takového, dávám si jen rasenku. Pak si večer umyju plet gelem na obličej. Mám třeba pár týdnů pleť hezkou, čistou bez pupinku a pak se mi prostě udela někdy víc pupinku najednou a mamka mi furt říká, že s tou pletí skoncim někde na koznim, kupuje mi i nějaký gel z lékárny. Tím gelem to přece ale být nemůže, když ho používám a chvíli nemám nic a pak se to zase udělá. Už jsem z toho docela nešťastná a nevím, co s tim. Vyzkoušela už jsem plno věcí a vždy to dopadlo stejně, nějakou dobu klid a pak zase pupínky. Navíc mi mamka furt říká, že ji se žádné pupinky nikdy nedelali a že neví po kom to mám.
Rychlá odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16227
14.12.24 19:16
@Anonymní píše: Více

Někdo chválil tuhé mýdlo Protex, ale na každého funguje něco jiného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
14.12.24 20:42

Jestli se to objevuje na tvářích a v určité části cyklu, tak je to hormonální. To se léči nějakým lékem, co se jmenuje Sphyroněco a krémy jen mírní ty příznaky, nevyřeší příčinu.
Na bílé nebo černé tečky je dobrá salycilová kyselina plus Akneroxid (jedno ráno, druhé večer) a to zánětlivé (noduly, nedej bože cysty) se řeší u lehčí formou Skinorenem. Pak jsou ještě papuly a pustuly, to je někde mezi, ale řeší se to podobně.

Nemáš ty pleť ale dobrou, takřka dokonalou? :think: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.12.24 21:23

Je úplně normální, že během puberty pleť občas “zlobí”. Hormonální změny, které teď zažíváš, mají velký vliv na vznik pupínků, a to i když o svou pleť dobře pečuješ. ;) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.24 11:34

Ahoj, zkus třeba jemné čištění s CeraVe Foaming Cleanser nebo Bioderma Sébium Gel Moussant, oba jsou šetrné a neucpávají póry. Na hydrataci je skvělý La Roche-Posay Effaclar Duo+, který pomáhá i na pupínky, nebo Bioderma Sébium Mat Control. A jestli chceš hloubkově čistit póry, zkus 1-2× týdně Paula's Choice 2% BHA Exfoliant. Hlavně to nevzdávej, je to normální! Hlavně pleť vysušovat a spíš hydratovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí