Oprava chyby v prověrce.

Anonymní
11.12.24 13:34

Oprava chyby v prověrce.

Syn v pondělí psal ve škole doplňovací cvičení. Dostal dvojku, včera jim ho učitelka vracela a on přepsal všechny opravené chyby správně, pak šel za učitelkou s tím, že se spletla a chtěl opravit známku na jedničku. Učitelka samozřejmě poznala, že si to opravil a za podvod dostal napomenutí třídního učitele. Přijde mi to jako zbytečně tvrdý postih.
Syn je v páté třídě, známky nijak neresime, letos měl už i trojky a čtyřky a nikdy jsme z toho nedělali vědu, takže nevím, co to bylo za zkrat.
Jak se podobné prohřešky řeší na školách vašich dětí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5314
11.12.24 13:40

Za mně je to adekvátní trest :nevim: napomenutí třídního učitele „nic není“, žádné důsledky to pro něj mít nebude, jen takový varovný zdvižený prst za to, že chtěl podvádět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
11.12.24 13:42

Myslím, že napomenutí je OK, syn podváděl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
11.12.24 13:45
@Anonymní píše: Více

Za podvod naprosto adekvátní řešení věci - podváděl a byl za to „napomenut“.

Nechápu, jaký jiný postih by sis představovala :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Simod
11.12.24 13:47

Tvrdý postih? Je to naprosto adekvátní. Tvůj syn podváděl… na to se zaměř, ne na učitelku.

• Citovat
  • Upravit
844
11.12.24 13:51

To je vyčůránek :lol: Tak to zkusil, no. Může být rád, že dostal jenom napomenutí, dle mne adekvátní trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
11.12.24 13:51

a jak jsi ho potrestala ty doma? :think: hádám, že nijak, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.24 13:58
@Keyllah píše: Více

Jelikož si to vyřešila škola, tak už nijak. Přijde mi zbytečné dávat za jednu věc dva tresty.

• Citovat
  • Upravit
41140
11.12.24 14:00

nepsal syn nedávno test na tři slepé mapy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
11.12.24 14:01

aha, tak ještě že jsi mu vyslal signál, že je to ok…tak třeba až to vyzkouší jinde a jindy, tak to třeba vyjde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
11.12.24 14:04

Podle mě je to naprosto adekvátní, nižší kazenske opatření než napomenutí třídního učitele škola nemá.

Říct jenom „Pepíku, to se nedělá“ by mi přišlo adekvátní u prvnaka, možná druhaka, ale patak už není tak malinkej, aby nevěděl, že je to podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.12.24 14:05

Tiše doufám v trolla provokatéra. Protože pokud je to pravda, tak to nás chraň před dětmi takových vrtulníkových matek, jako jsi ty. Napomenutí za evidentní podvod a lhaní je tvrdý trest, doma se už neřeší, to je panečku výchova. On vám to jednou vrátí. Pokud to neodnese někdo nevinný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
11.12.24 14:06

Tý jo, to mě za celou školní kariéru nenapadlo :). Ne, trest školy je naprosto adekvátní a ty bys mu měla ještě přidat, aby si zapamatoval, že takhle fakt ne.

Příspěvek upraven 11.12.24 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5238
11.12.24 14:07

Na vasem miste bych mu pomohla s ucenim, aby me lepsi znamky - mozna mu vadi, ze je ma spatne. A trest mi to prijde naprosto adekvatni - pokus o podvod se znamkami je vyrazne zavaznejsi nez pozdni prichod do vyuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.12.24 14:12

Naprosto adekvátní trest.
V páté třídě mávat nad trojkami a čtyřkami rukou mi přijde dost drsné. Učí se doma, učíte se s ním, má vaši podporu při přípravě do školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí