Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Za mně je to adekvátní trest
napomenutí třídního učitele „nic není“, žádné důsledky to pro něj mít nebude, jen takový varovný zdvižený prst za to, že chtěl podvádět.
@Anonymní píše: Více
Za podvod naprosto adekvátní řešení věci - podváděl a byl za to „napomenut“.
Nechápu, jaký jiný postih by sis představovala
![]()
Tvrdý postih? Je to naprosto adekvátní. Tvůj syn podváděl… na to se zaměř, ne na učitelku.
To je vyčůránek
Tak to zkusil, no. Může být rád, že dostal jenom napomenutí, dle mne adekvátní trest.
a jak jsi ho potrestala ty doma?
hádám, že nijak, že?
@Keyllah píše: Více
Jelikož si to vyřešila škola, tak už nijak. Přijde mi zbytečné dávat za jednu věc dva tresty.
nepsal syn nedávno test na tři slepé mapy? ![]()
aha, tak ještě že jsi mu vyslal signál, že je to ok…tak třeba až to vyzkouší jinde a jindy, tak to třeba vyjde ![]()
Podle mě je to naprosto adekvátní, nižší kazenske opatření než napomenutí třídního učitele škola nemá.
Říct jenom „Pepíku, to se nedělá“ by mi přišlo adekvátní u prvnaka, možná druhaka, ale patak už není tak malinkej, aby nevěděl, že je to podvod.
Tiše doufám v trolla provokatéra. Protože pokud je to pravda, tak to nás chraň před dětmi takových vrtulníkových matek, jako jsi ty. Napomenutí za evidentní podvod a lhaní je tvrdý trest, doma se už neřeší, to je panečku výchova. On vám to jednou vrátí. Pokud to neodnese někdo nevinný…
Tý jo, to mě za celou školní kariéru nenapadlo
. Ne, trest školy je naprosto adekvátní a ty bys mu měla ještě přidat, aby si zapamatoval, že takhle fakt ne.
Příspěvek upraven 11.12.24 v 14:09
Na vasem miste bych mu pomohla s ucenim, aby me lepsi znamky - mozna mu vadi, ze je ma spatne. A trest mi to prijde naprosto adekvatni - pokus o podvod se znamkami je vyrazne zavaznejsi nez pozdni prichod do vyuky.
Naprosto adekvátní trest.
V páté třídě mávat nad trojkami a čtyřkami rukou mi přijde dost drsné. Učí se doma, učíte se s ním, má vaši podporu při přípravě do školy?
Syn v pondělí psal ve škole doplňovací cvičení. Dostal dvojku, včera jim ho učitelka vracela a on přepsal všechny opravené chyby správně, pak šel za učitelkou s tím, že se spletla a chtěl opravit známku na jedničku. Učitelka samozřejmě poznala, že si to opravil a za podvod dostal napomenutí třídního učitele. Přijde mi to jako zbytečně tvrdý postih.
Syn je v páté třídě, známky nijak neresime, letos měl už i trojky a čtyřky a nikdy jsme z toho nedělali vědu, takže nevím, co to bylo za zkrat.
Jak se podobné prohřešky řeší na školách vašich dětí?