Oprava chyby v prověrce.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8864
11.12.24 14:16

Souhlasím. Je to tak akorát. Učte se s ním, když to potřebuje. Druhý stupeň je náročnější. Hlavně přechod v šesté třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
11.12.24 14:20
@hanka.br. píše: Více

trochu mi to připomíná anonymní zakladatelku, která měla problém s tím, že se nestihla připravit se synem na test z vlastivědy, kdy nezvládl slepou mapu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
11.12.24 14:22
@Platanka píše: Více

Učitelka ho mohla u tabule vyzkoušet a dát záměrně jiné příklady. Mohla to udělat tak, že ho upozorní na to, že tohle je podvodné chování, ale že to v tomhle případě nebude tahat přes třídního a dá mu šanci tím, že ho vyzkouší. Pokud akceptuje a bude umět, mohla mu dát o stupeň lepší známku. Pokud akceptuje a umět nebude, dostane o stupeň horší známku. Pokud neakceptuje, tak zůstane známka z prověrky + napomenutí třídního.
Takto si sám mohl vybrat, buď napomenutí třídního, nebo přezkoušení.
Učitelka má samozřejmě spoustu možností, jak s těmi dětmi pracovat. Respektive s dětmi, které spolupracují se pracuje relativně bez problémů. Pokud nespolupracují, nebo dělají takové věci, tak je potřeba hledat cesty a to je prostě ta skutečná práce učitele.

Pamatuju si, jak mě učitel chytil při opisování. Místo jasné pětky zhodnotil jak samotnou písemku, tak i ten tahák, který jsem měl. A pěkně zhodnotil i to, že mě odhalil :)

Tím neříkám, že napomenutí třídního není adekvátní. Ale chci tím říct, že učitelka taky mohla vymyslet jiný způsob trestu, zvlášť, pokud šlo o první případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.12.24 14:25

@Petr-33 Na druhou stranu dítě, které má trojky, čtyřky v páté třídě a jeho rodiče to považují za „pohodu“ asi zrovna nebude to dítě, kterému bude mít učitel chuť vycházet vstříc. Bohužel, je to tak. A můžou za to rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2840
@Petr-33 píše: Více

Jako ze tam vidi to vygumovane puvodni pismo, ale da mu samci a prezkousi ho? Ta ucitelka nema na cele jitrnici. Jen at chlapec pociti nasledky, tridni napomenuti neni snad zas takova hriza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182

Proč by ho měla znovu přezkušovat? jako za to, že podváděl mu měla dát šanci opravit si známku? :think: On nebyl „potrestán“ za znalosti či neznalosti, ale za to že podváděl. Jaký signál by asi vyslala, kdyby to nechala být a ještě mu třeba zlepšila známku? za mě absolutně nevýchovné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
11.12.24 14:34

To je blábol :roll: Chlapec byl potrestán za podvod - není nejmenší důvod dávat mu za této konkrétní situace nějakou šanci na opravu známky… naopak, bylo by to kontraproduktivní.

Šanci opravit si z daného předmětu známku může dostat kdykoli jindy, ale za podvod musí přijít jasný důsledek.

Učitelka se zachovala naprosto správně a dobře že tak… když už má chlapec matku, která sama nepovažuje za nutné jeho podvádění řešit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
11.12.24 14:34
@Keyllah píše: Více

Jaká je asi tak šance, že to bude u tabule umět? Hrozba napomenutí by mu zůstala tak jako tak, pokud by to přezkoušení odmítl. Ale nemuselo by to jít přes třídního, kdyby souhlasil s tím vyzkoušením. Jenže tam by mu hrozila zase o stupeň horší známka.
Prostě by z toho tak jako tak vyšel s trestem.
Je potřeba se prostě zamyslet nad tím, jestli za každou cenu použít represi a jít formou kázeňského opatření. I když… na nás čechy asi nic jiného než bič a malý dvůr neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.12.24 14:37

Vzhledem k tomu, že měl dvojku, tak šance, že jiné příklady bude u tabule umět je celkem velká. Pak by podle tebe měl dostat jedničku? I přestože k ní vedl jeho podvod? Co by to tak asi řeklo ostatním dětem? Podvádějte, máte pak šanci si známku ještě zlepšit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
11.12.24 14:42

Dopustil se podvodu. Rodiče to doma neřešili a neřeší, takže proč by neměl být potrestán? Za ten podvod! proč by se to alibisticky mělo schovávat za nějaké přezkoušení? :roll: podváděl, přišlo se na to a byl po zásluze potrestán…jak fér, by to bylo vůči ostatním, kdyby nebyl?
Ano, za porušení pravidel, přichází trest a za mě je to tak správně. A je správně, že to viděli i ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
11.12.24 15:04

Však pohoda učitelka ho měla nejlépe ještě pochválit. Nebo mu dovolit si známku opravit u tabule. Přece o nic nejde.
V dospělosti potom může v lepším případě fungovat jako jedna má bývalá kolegyně. Která když nestihla včas zpracovat přidělenou zakázku tak si prostě změnila v systému datum přidělení klidně o týden dva proč ne. Než se na to přišlo odnesla to kolegyně, která zakázky přidělovala na prémiích a logicky zvažovala výpověď. A reakce milé přepisovačky. A co je na tom, tak jsem si to změnila aby mi to tam nesvítilo jako dokončeno po termínu. Hele já ty prémie teď před Vánoci potřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68968
11.12.24 15:06

Je to vzkaz nejen pro něj, ale i pro všechny ostatní. Podívej, podváděl jsi a já to poznám a bez povšimnutí to fakt nenechám a důsledky z toho vyplynou. Paták samozřejmě moc dobře ví, že tohle je podvod, proč by měl vůbec učitel plýtvat svým časem sekundu více, než podvodníka napomenout? A stejně je to celé k ničemu, když se díte doma dozví, že za takovou prkotinu je napomenutí přísný trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8490
11.12.24 15:09

Podváděl, takže trest si zasloužil. Na pochvalu to fakt není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
11.12.24 15:13

Být to moje dítě, tak mu doma prohrábnu pérka tak, že si to bude pamatovat. Tady je naše sněhová vločka nakonec chudáček, kterého stihla ruka školy a doma potřebuje načechrat pírka.
Zakladatelko, není mu pět, musí vědět, co se smí a co je za hranou. Vy mu s tím nepomáháte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
11.12.24 15:18

Moja Cestina nieje prave ukazkova ale „napomenutí třídního učitele“ nieje nic, neuvadza sa na vysvedceni ani sa neznizuje znamka z chovania, takze nebol nijako potrestany.
Iba bolo na neho urobene „ty, ty no, no to sa nerobi“ pisomnu cestou. Ziaden trest nedostal.

Příspěvek upraven 11.12.24 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati