Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mne by netrapila ta znamka nebo napomenuti, ale to, ze ten napad byl hodne hkoupy.
@Tarena píše: Více
Ježíš je mu cca 10 let…aby člověka trápily hloupé nápady desetiletých děcek
nevím.
Jasně byla to blbost, dostal trest a jede se dál.
Vy jste všichni v páté třídě byli dokonalí? Nezkoušeli jste nic? Tohle by mě opravdu „netrápilo“
![]()
@kruel píše: Více
Pochopila bych to ve skolce, mozna prvni nebo druha trida, takova detska naivita, neznalost skoly, ale pata trida ![]()
A koment je v kontextu toho, ze zakladatelka resi napomenuti a opravu znamky, to mi prijde mimo
@Tarena píše: Více
Tak jestli si myslíte že vymýšlí blbosti jen děti ve školce a ne děcka na základce, tak jste hodně naivní a mimo. Sorry jako ![]()
A trápit se tím že desetileté děcko zkusí nějak získat lepší známku, že zkusí podvod…napsat si tahák?? Vždyť to dělají a zkouší i starší…No boooože. Asi jste vy a vaše děcka dokonalí. ![]()
Asi mne nechapes
Tahak za mne neni ukazka hlouposti,.ale vygumovat odpovedi z pisemky, kde ma uz udelane opravy a znamky uz ano.
Jinak nemá jedinou poznámku? Je vzorný, hodný, nevyrušuje, dělá, co má? Pokud ano a měl tento jeden úlet, zdálo by se mi to přehnané. Ale ty asi stejně nevíš vše o tom, jak se chová ve škole a co se naakumulovalo.
To, že jsi to doma neřešila, beru jako chybu. Dcera teď donesla poznámku - poprvé za 6 let a doma jsem to řešili, bavili se o tom a dostala doma „trest“, který jsem vymysleli spolu.
A jak to vnímá on? Stydí se? Uznal, že to bylo hloupé? Uvědomuje si celou tu situaci, že takto se věci řešit nedají?
Já psaní taháků dětem i doporučuji, jen je varuji, že je nesmí nikdo vidět. Bohužel čím méně inteligentní dítě, tím průhlednější je, když opisuje z taháku. Dneska si děcka ani s tím tahákem nedají práci. Nahrabou na kus papírku něco o přestávce a pak to po sobě ani nepřečtou. Když si vzpomenu na svoje propracované taháky, díky kterým jsem přežila zeměpis. Stejně si myslím, že o nich učitel věděl ![]()
@Aries6 my to řešili, mluvili jsme o tom, učitelce se musel dneska omluvit, akorát už nenásledoval další trest.
Uznal, že to byl nesmysl, prý mu řekl spolužák, že už to jednou udělal a prošlo to, tak to taky zkusil. Důtku má za závažný podvod při snaze zlepšit hodnocení písemné práce, takto to je v Bakalářích. Reálně vygumoval tečku a doplnil ocásek tvrdému y, ani to nebyla písemná práce, ale doplňovačka okopirovana z učebnice.
Byla to první podobná věc, co kdy udělal, zatím neměl ani poznámku.
@Tarena opravu známky opravdu neřeším. Dokonce bych brala jako adekvátní, kdyby mu učitelka za podvod dala pětku. Tak se podobné pokusy řešily za mě.
U mě bude asi problém v tom, jak vnímám dutky a napomenutí, pro mě to je předstupeň dvojky z chování a beru to prostě jako velký malér.
@Anonymní píše: Více
Však důtku nemá, psala jsi o napomenutí.
Podle mě je kázeňský postih v pořádku - choval se nevhodně. Proč za to dávat pětku? Ta přece hodnotí jeho znalosti a ty mu uč. ocenila na dvojku.
Takže chyby - 2, podvod- napomenutí. Naprosto v pořádku
Lhát a podvádět pro tebe není velký malér? To by mě zajímalo, jak to doma vedete.
@hanka.br. píše: Více
Opravdu bereš jako velký malér, kdyz si dítě opraví 2 písmena a hned se přizná? Ok, mám jinou normu.
Za mě je velký malér něco jiného, toto mám na úrovni klukoviny. Dělat to samozřejmě nesmí, ale brala bych za to poznámku, pětku, anulování znamky a musel by to napsat znovu a to třeba i jako opis toho cvičení z učebnice. Napomenutí bych brala, kdyby si sám přepsal známku, kdyby zatloukal, že to udělal, kdyby to byl velký test.
Když si vzpomenu na nás, jak jsme si psali taháky už na základce, jak kluci vlezli do kabinetu a opravili si chyby ve ctvrtletce… Víš, co udělala matikarka? Roztrhala jim ctvrtletky a psali to znovu podle jiného zadání, psali to po škole.
Taky mu nikdo neutrhl hlavu, neměl dvojku z chování, ale dostal „jen“ ten nejnižší kázeňský trest, za mě je to na úrovni třídní důtky. A ne - vědomě podvádět a do očí učitelce lhát za klukovinu nepovažuji. Je to naprosto záměrný a účelový podvod bez pardonu. Přejít to teď by bylo v důsledku daleko závažnější provinění vůči jemu samotnému.
Proč se v tom proboha tolik šťouráš? Prostě dostal trest, teď už bude vědět, že to byla blbost a příště to už neudělá…
Ano, má v páté třídě kromě jedniček a dvojek také trojky a čtyřky, myslím, že není důvod to řešit. Celkem jich je tak málo, že mu vychází jen dvojka z češtiny.
@Keyllah můžeš mi říct, kde jsem psala, že jsme to neřešili? Jen doma nedostal další trest, protože trest dostal ve škole.
Dostal vyhubovano a přednášku.