Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud to nevadi detem, tak nevidim problem u babicky a dedy. U cizich lidi bych to netolerovala. Imunitu si tim podle me naopak posiluji.
Pusu si dají při přivítáni a rozloučení. Nevadí mi to.
Dneska se vše moc řeší a vše vadí.
Předpokládám, že cizí lidé ti nepusinkují děti. Tam by mi to vadilo.
U babičky a dědy, pokud zrovna nemají respirační onemocnění, by mi to nevadilo, ale u nás prarodiče stejně děti nepusinkují, protože se právě bojí, aby děti náhodou něčím nenakazili.
Jinak já jsem svoje děti, když byly malá miminka, taky na pusu nepusinkovala, později už ano.
@Anonymní píše:
Vadí vám, když babičky, dedove.. I cizí lidé dávají dětem pusinky na pusinku? Spíš Teda babička a děda.. Děda nosí fousy a když dává ročnímu pusu na pusu.. Ještě když dítě otevře pusinku úplně co nejvíc.. Nevin, jak jim to šetrně říct.. Říkám jim, pusinku na tvář, dědo.. Babičko.. Kor, když je podzim.. Jsou nemocné a oni dají pusu na pusu.. 🤷♀️. Ještě, když roční dítě otevře tu pusu úplně.. Když chce dát pusinu, tak automaticky nastavím tvar, přijde mi.. Dávat pusu dítěti, co má pusinu do otevřenou co nejvíc umí, dát pusu.. 🤔.. Celkem oba trpí na teploty..
Vsem krom pritele, davam cely zivot pusu jen na tvar a priznavam ze nejradeji vubec, neosluvuje me to staci obejmuti, babicky taky pusinkovali jen na tvar nastesti.
Jestli Ti vadi, ze se muzou rodice nakazit, tak je upozorni, ale vubec bych to neresila. Bud rada, ze maji pekny vztah. A pokud resis, ze se muzou nakazit necim od rodicu deti, tak to bych neresila vubec. Triletak ted olizal podlahu ve skolce, ve 2 letech svoji podrazku a podobne, takze nejaka pusinka prarodicum na pusu … ![]()
Cizí člověk nikdy neprojevil zájem dát mým dětem pusu kamkoli. Jinak mi nevadí, když příbuzní dávají pusu na pusu. Moje děti teda nemají pusu dokořán, ale nevadilo by mi to ani tak.
Vadilo. Ani my rodiče to neděláme. Je to pro mě za hranicí nejen z hygienického hlediska. Pusu na pusu za mě jen od partnera.
@Kolicek95 píše:
Vadilo. Ani my rodiče to neděláme. Je to pro mě za hranicí nejen z hygienického hlediska. Pusu na pusu za mě jen od partnera.
Jakože s partnerem, který byl třeba 30 let cizí člověk, to je hygienické, a s dítětem které je tvá krev, to je nehygienické? To je podivné myšlení ![]()
Jinak teda nechápu, jak se stane, že tvému dítěti dá pusu cizí člověk.
Příspěvek upraven 28.10.22 v 08:35
Vadilo. U nás se dává dětem jen pusa na tvář. Když jsem byla malá, platilo totéž. Jediný, kdo chce dávat dětem pusu na pusu, je moje teta. Odmítla respektovat. Už se nestykame.
@Anonymní píše:
Vadí vám, když babičky, dedove.. I cizí lidé dávají dětem pusinky na pusinku? Spíš Teda babička a děda.. Děda nosí fousy a když dává ročnímu pusu na pusu.. Ještě když dítě otevře pusinku úplně co nejvíc.. Nevin, jak jim to šetrně říct.. Říkám jim, pusinku na tvář, dědo.. Babičko.. Kor, když je podzim.. Jsou nemocné a oni dají pusu na pusu.. 🤷♀️. Ještě, když roční dítě otevře tu pusu úplně.. Když chce dát pusinu, tak automaticky nastavím tvar, přijde mi.. Dávat pusu dítěti, co má pusinu do otevřenou co nejvíc umí, dát pusu.. 🤔.. Celkem oba trpí na teploty..
Cizí mi vadí. Rodina ne, ať si babičky pusinkuji, proč by ne.
Když to čtu tak doufám, ze jednou budu moci svému vnoučeti dát pusu, aniž by se z toho někdo hroutil.
Ja jako decko to pusinkovani na pusu uplne nesnasela (snesla jsem jen mamu a tatu) a dodnes z toho mam osypky (ted pro zmenu snesu jen manzela
). Mam rocniho syna a toho tedy nikdo nepusinkuje (jen manzelova maminka, ale ta mu dava pusu na celo a to mi nevadi, to mi naopak prijde takovy hezky, babickovsky).
Děti pusinkuju a mazlim dle potreby. Dokud neumi dat pusu sami bez slintani tak jen na tvar, vlasy, prdim na břicho atp. Jakmile dávají normální suchou pusu, tak taky když si kluk rekne, tak s tím nemam problem u sebe ani manzela. Přiznám se, ze u prarodicu je mi to neprijemne. Hlavně když obehne večer nejdřív je a pak s hrne jít se mnou spát. Si připadám jak kdybych je slintala taky
takže se jde ještě napít a přitom mu tu pusu trochu oplachnu a utru. Pokud nepřenáší nemoc na děti, ale děti na ne, tak je mi to fuk. V opačném případě bych byla zla. Já teda nesnáším, ze se mi tata snaží dávat na pusu. Furt je to můj tata a je na to zvykly. Nemám srdce mu říct, ze už nejsem ten prcek a není mi to příjemné. Vždy se oklepu a jednou za čas preziju. Až to děti začnou brát jako intimní zónu, tak s pusama prestaneme a do te doby mu budu lásku projevovat i takhle