Pusinkovani děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4154
28.10.22 07:33

Taky jsem nepusinkovaci a nechapu co je to za pozitek pusinkovat dite na pusu jeste treba i pres odpor. Dospelyho cloveka by nikdo nenutil, ale dite klidne a jeste v nem budit nejaky pocity viny, ze musi, protoze babicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
28.10.22 07:47

Vadí mi to. Zvlášť u malých dětí, který přesně otevřou pusinku, vyplazují jazýček. Zaprvé hygiena a zadruhé mi to přijde prostě nevhodný :nevim:
S manželem pusinkujeme na tvářičky :* Nikdy na pusu, genitál a prsa, všude jinde jo :mrgreen: Svoje děti milujeme, mazlíme, ale taky musí znát hranice intimity.
Moje babičky, obě nám dávali vždycky pusinky na tvář, na čelo. I tchyně to tak dělá :palec:
Jen moje máma chtěla pusinkovat i mimino na rty :roll: Prostě to nechci, je to stejný jako olizování lžiček. Děti jsou velký, s babičkou mají vztah hezký, a máti taky neubylo :jazyk:
Edit autokorekce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
28.10.22 08:01
@Trpajzliiik píše:
Ja jako decko to pusinkovani na pusu uplne nesnasela (snesla jsem jen mamu a tatu) a dodnes z toho mam osypky (ted pro zmenu snesu jen manzela :lol: ).

Taky tak. Já to tak nenáviděla - uslintaný babičky, tetičky a rodinu.
Neubyde z nich, když dají pusu na líčko. Navíc pak nešíří lahůdky typu Helicobakter. Lžičky po sobě taky neolizujeme a každý má svou.

• Citovat
  • Upravit
1680
28.10.22 08:35

Nevadi, u babicek, dedeckz, sourozence (partnerova orvniho ditete), bekteri sami davaji na tvar, nekteri na pusu.
Co mi vadi jsou cizi. Mame sousedku a ta kdyz si pochova dite, zacne ho pusinkovat a az pak se me zepta, jestli mi to nevadi. Nastesti k ni syn uz za boha nechce na ruku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.10.22 08:42
:mrgreen: :mrgreen:

Ani já moc nepusinkuju dítě na pusu protože se mi občas snaží dát francouzáka. Cizí lidi miu dítě nepusinkují a rodina na tvář :)))

• Citovat
  • Upravit
18694
28.10.22 08:48
@Fiducia píše:
Vadí mi to. Zvlášť u malých dětí, který přesně otevřou pusinku, vyplazují jazýček. Zaprvé hygiena a zadruhé mi to přijde prostě nevhodný :nevim:
S manželem pusinkujeme na tvářičky :* Nikdy na pusu, genitál a prsa, všude jinde jo :mrgreen: Svoje děti milujeme, mazlíme, ale taky musí znát hranice intimity.
Moje babičky, obě nám dávali vždycky pusinky na tvář, na čelo. I tchyně to tak dělá :palec:
Jen moje máma chtěla pusinkovat i mimino na rty :roll: Prostě to nechci, je to stejný jako olizování lžiček. Děti jsou velký, s babičkou mají vztah hezký, a máti taky neubylo :jazyk:
Edit autokorekce

Teda přirovnávat pusu na pusu s tím ‘na genital a prsa’ je úplně mimo :zed: :lol: asi pod rouškou vznikla nová intimní a erotogenni zóna nebo co :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
28.10.22 08:53
@hospodki píše:
Teda přirovnávat pusu na pusu s tím ‘na genital a prsa’ je úplně mimo :zed: :lol: asi pod rouškou vznikla nová intimní a erotogenni zóna nebo co :roll:

Slyšíš trávu růst :mrgreen: Nesrovnávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
28.10.22 09:03

Mě osobně je to strašně nepříjemné, pusu na pusu pouze od partnera. Myslím, že u dětí stačí od příbuzných pusa na tvář. Jinak samozřejmě naše děti mazlíme a pusinkujeme často.
U nás má tendence toho dělat hlavně tchán, já s tím mám problém i z toho důvodu, že je to opravdu silný kuřák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
28.10.22 09:08
@hospodki píše:
Teda přirovnávat pusu na pusu s tím ‘na genital a prsa’ je úplně mimo :zed: :lol: asi pod rouškou vznikla nová intimní a erotogenni zóna nebo co :roll:

No ja urcite miminu nekdy na prsa pusu dala, tak jsem se teda zarazila :lol:
Ja osobne pusu na pusu nemusim, ale kdyz mi deti chteji dat, a to i mimino s rozglabenou pusou, tak jim dam a nenapadlo by me resit, jestli to dělají prarodiče.
Az/kdyz to bude diteti neprijemne, tak klidne zasahnu, ale jinak… :nevim:
Ale je hezky, jak to mame každý jinak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
28.10.22 09:39
@Villanelle píše:
No ja urcite miminu nekdy na prsa pusu dala, tak jsem se teda zarazila :lol:
Ja osobne pusu na pusu nemusim, ale kdyz mi deti chteji dat, a to i mimino s rozglabenou pusou, tak jim dam a nenapadlo by me resit, jestli to dělají prarodiče.
Az/kdyz to bude diteti neprijemne, tak klidne zasahnu, ale jinak… :nevim:
Ale je hezky, jak to mame každý jinak :D

Prosímtě, já to nesrovnávám. Píšu, že se těmhle místům vyhýbám. Není tam, že pusa na rty je jako na pinďoura :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
28.10.22 09:41

Já to teda tako dítě taky nenáviděla. Třeba při blahopřání ke svátku nebo narozeninám. Nejlepší byla teta, která prostě při vítání a loučení. Vždycky mi vadil ten příjezd a odjezdem. Vadí mi to dodnes cítit cizí sliny na rtech :D :D
Jakože manžel je samozřejmě v pořádku, dítěti pusu na pusu nedávám a nikdo zatím taky ne. Podporovat je v tom rozhodně nebudu, když dítěti to nebude příjemné, jak to nebývalo mně.
Ještě ta věta: " No tak tetě dáš alespoň pořádnou pusu, ne?" Fuj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
28.10.22 09:44
@johanka.1987 píše:
Jakože s partnerem, který byl třeba 30 let cizí člověk, to je hygienické, a s dítětem které je tvá krev, to je nehygienické? To je podivné myšlení :think:

Jinak teda nechápu, jak se stane, že tvému dítěti dá pusu cizí člověk.

Příspěvek upraven 28.10.22 v 08:35

Našim dětem nikdo cizí pusu nikdy nedal. Jako já si se svými rodiči taky nedávám pusu na pusu, ty snad jo? 8o Jako opravdu nechci, aby mikroflóra prarodičů skončila v puse mého dítěte. Třeba takový opar, to je chuťovka :palec:. A ano, přijde mi to natolik intimní, že si myslím, že to patří jen mezi partnery.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
28.10.22 09:45

Dneska mi přijde, že se vše moc hrotí. Máme dvě děti, teda nezažila sem, že by jim někdo cizí dával pusu 8o Kým si myslela ty cizí lidi?

• Citovat
  • Upravit
696
28.10.22 10:12
@Kolicek95 píše:
Našim dětem nikdo cizí pusu nikdy nedal. Jako já si se svými rodiči taky nedávám pusu na pusu, ty snad jo? 8o Jako opravdu nechci, aby mikroflóra prarodičů skončila v puse mého dítěte. Třeba takový opar, to je chuťovka :palec:. A ano, přijde mi to natolik intimní, že si myslím, že to patří jen mezi partnery.

To je mi celkem jedno, jestli tvému dítěti dal cizí člověk pusu, ale zakladatelka psala, že ji vadí, když to cizí dělají a já jen nechápu, jak se to může stát. Jakože jde v parku na procházku a cizí člověk ho zlíbá? :lol: Kdo jsou ti cizí lidi?
A ani o intimitě jsem nic nepsala. Řeším tu blbinu, že s jejím vlastním dítětem ji to přijde nehygienické, s chlapem ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
28.10.22 11:08
@Anonymní píše:
Vadí vám, když babičky, dedove.. I cizí lidé dávají dětem pusinky na pusinku? Spíš Teda babička a děda.. Děda nosí fousy a když dává ročnímu pusu na pusu.. Ještě když dítě otevře pusinku úplně co nejvíc.. Nevin, jak jim to šetrně říct.. Říkám jim, pusinku na tvář, dědo.. Babičko.. Kor, když je podzim.. Jsou nemocné a oni dají pusu na pusu.. 🤷‍♀️. Ještě, když roční dítě otevře tu pusu úplně.. Když chce dát pusinu, tak automaticky nastavím tvar, přijde mi.. Dávat pusu dítěti, co má pusinu do otevřenou co nejvíc umí, dát pusu.. 🤔.. Celkem oba trpí na teploty..

Vsadím se, že je to babička s dědou s manželovy strany, že?
Nevadí mi to. Vadí mi cizí lidi, vadila mi sousedka s oparem. Babička s dědou jsou babička s dědou a nevadí mi to. Pokud to nevadí dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí