Osvojeni syna nynějším přítelem.

Anonymní
25.10.22 06:54

Osvojeni syna nynějším přítelem.

Dobrý den, setkal se někdo s osvojením dítěte bez svatby nebo bez souhlasu otce? Mám syna z předešlého vztahu, nynější přítel ho od jeho roku a půl vychovává ( synovi budou letos 4 roky)
S nynějším přítelem máme společnou dcerku.
Expritel alimenty řádně platí i když se občas stalo, že třeba nepřišli tak je další měsíc doposlal na dvakrát, nebo se spozdil s datumem. Když se odehrál soud tak se malýho několikrát v smskach zřekl, 7 měsícu se neukázal, nekontaktov nás a pak naráz byl přede dverma, že malýho chce, že má práva. Byl tu asi 4× na hodinu a od tý doby zase malýho přes rok a půl už neviděl, nekontaktoval a nynější přítel by stál o to si syna z předchozího vztahu osvojit, je si řádně vědom toho, že když by se nedejboze mezi námi něco stalo, tak by alimenty musel platit na obě děti. Mezi dětma nedělá rozdíly, dá jednomu, dá druhýmu, takže se dá říct, že rodičovství vůči malýmu převzal za bio otce úplně perfektně. Teď k otázce. U právníka nám bylo řečeno, že bez svatby nelze. To by bylo to nejmenší, chtěli by jsme se jednou vzít a jestli teď nebo potom, to už v tom nehraje roli, ale co ten souhlas otce? On je to takový ten typ co jednou řekne, že souhlas dá, potom zase, že nedá. Jednou byl nakloněnej, že to podepíše, ale neproslo to přes opatrovníka, protože nesouhlasil s tím, že by nynější přítel měl malýho osvojit. Navíc mě zajímá otázka co když bude souhlasit ( spíš řekne, že bude souhlasit) a u soudu pak bude hrát jak malýho miluje, jak je to kvůli mě, že sem mu to odpírala a tak? V právní poradně tvrdily, že když začne takhle, tak má otec automaticky navrch a víc je zajímat nebude..

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
101755
25.10.22 07:04

Řádně plati, takže pokud nebude souhlasit, tak sanci víceméně nemáš.

• načítám...
Anonymní
25.10.22 07:05

@j.a.n.i1 to fakt nikoho nezajímá že kluka nevídá, nestará se, nekontaktuje ho? Všechno se teda odráží od toho, že platí?

• Upravit
Anonymní
25.10.22 07:06

@j.a.n.i1 co když řekne, že bude souhlasit a u soudu udělá opak? Co potom? 🙈

• Upravit
Janli
25.10.22 07:09

Bez souhlasu otce ani omylem a celý je to blbost. Nedivím se, že opatrovník nesouhlasil. Dítě biologickýho otce má, tak proč by měl mít v rodným listu cizího člověka? Navíc mi přijde od tebe mimo, že bys chtěla v případě rozchodu alimenty po nebiologickým otci. Nechte to tak, jak to je. Je to pro všechny lepší.

• Upravit
101755
25.10.22 07:10
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 co když řekne, že bude souhlasit a u soudu udělá opak? Co potom? 🙈

Potom to soud prostě zamitne a jestli se za ten navrh neco plati, tak vyhodis penize z okna.

• načítám...
Anonymní
25.10.22 07:13

@Janli tak to pozor. Já sem neřekla, že bych po nebiologickem otci chtěla alimenty, jen říkám, že si je toho vědom, protože tím začal právník 🤔 🤔
Jde mi o to, že pořád má práva i když se nestará. Co když mu brnkne v hlavě a naráz si pro kluka zase přijede? Malej na něj není zvyklej, už co jsme se rozešli tak kdykoliv ho viděl tak měl šílený hysteraky, pak mi z toho třeba 14 dní nespal. Kvůli tomu to chceme udělat. Protože malej bere jako tátu nynějšího přítele. Došel k tomu sám, když se s bio otcem nevídali.

• Upravit
101755
25.10.22 07:13
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 to fakt nikoho nezajímá že kluka nevídá, nestará se, nekontaktuje ho? Všechno se teda odráží od toho, že platí?

A tim, ze bude mit v rodnem liste nekoho jineho, tak se snad ten bio zajimat zacne :think: Nebo co myslis, ze to tomu doteti tak zasadniho prinese?

• načítám...
Anonymní
25.10.22 07:15

@j.a.n.i1 třeba to, že kdyby se nedejboze něco stalo semnou tak budu mít jistotu, že malej zůstane s nynějším přítelem a ségrou, než že potom bude muset za otcem který ho jen splodil, ale nevychoval nebo nevychovava.

• Upravit
35945
25.10.22 07:16

Bez souhlasu bohužel. A ne fakt to nikoho nezajímá, že se nezajímá je to právo a ne povinnost. Tu má platit a to dělá.

• načítám...
Tala20
25.10.22 07:17
@Anonymní píše: U právníka nám bylo řečeno, že bez svatby nelze.

Právník je amatér. Jeho rada byla nesprávná. Svatba není podmínkou osvojení. Osvojit dítě mohou i nesezdaní partneři. Kolik jste tomu člověku zaplatila za nesprávnou radu?

@Anonymní píše: V právní poradně tvrdily, že když začne takhle, tak má otec automaticky navrch a víc je zajímat nebude.

Ano, to je pravda. Jestliže otec dítěte žije a nedal souhlas s osvojením, pak je to za této situace neprůchodné.

Nerozumím proč se Váš přítel snaží obrat Vás a Vaše dítě o výživné. To mi přijde velice podezřelé. Napsala jste, že Váš ex výživné platí, a bude tedy platit nejméně ještě 15 roků (nebo i déle, pokud syn bude pokračovat ve studiu na vysoké škole). Bavíme se o milionu nebo dvou milionech Kč.

Váš přítel Vás chce o tyto prostředky připravit. Chce abyste byla se synem finančně závislá pouze na něm. To celé vůbec není dobrý nápad (i kdyby otec dítěte souhlasil s osvojením). Měla jste na to přijít sama.

A pokud jste tento plán vymyslela Vy, pak mi ovšem nesedí Vaše motivace že osvojením chcete zamezit styku dítěte s jeho otcem. Teď je to pouze na otci dítěte, zda se vzdá svého syna a sých rodičovských práv.

Příspěvek upraven 25.10.22 v 07:28

• Upravit
3596
25.10.22 07:17

Děcko není hračka o kterou když se jeden nezajímá, tak si ji vezme druhý.
Má biologického otce a ten platí výživné, jaké jsou jeho pohnutky k placení soud neřeší. Soudu je jedno jestli platí proto, že nechce mít opletačky se soudem, nebo proto, že chce ať se dítě nějak má a nestrádá.
Chápu že chcete mít seriálovou rodinku, ale otec má svá práva a povinnost jen jednu a to platit, tu si evidentně plní, takže ho nelze rodičovských práv zbavit.
Náš právní systém je takto nastaven.
Otec se syna zříct nechce, tak ho nenuťte, třeba si k němu časem najde cestu. Třeba by vám to syn později vyčítal, že jste mu vyměnili tatínka.
Vždyť tvůj přítel se může starat i dál a k čemu na to potřebuje ten papír?

• načítám...
Anonymní
25.10.22 07:20

@JancaS84 konečně normální odpověď. Na otázku na kterou sem se ptala aniž by jste do mě valily. Já tomu rozumím, sama bych to nechala jak to je. Ale když na něj malej není zvyklej, nevídá ho, jako tátu bere nynějšího přítele, přítel ho bere jako vlastního, jak jsem psala výše, dá jednomu, dá druhýmu. Je si vědom veskerejch rizik který by přišli s tím, že by si malýho osvojil. Ale já mám jenom prostě strach, že mu brnkne a naráz ho bude zase chtít. Protože tak to bylo furt. Smsky, hovory jak se malýho zříká, jak ho nechce. Dokonce i proběhla SMS kdy mě prosil abych ukecala nynějšího partnera o to aby si kluka osvojil, že dá veškerý souhlasy a tak. Ale bohužel.. neprošlo to přes opatrovníka. Proto mám strach, že když zabojujeme teď, že už ten souhlas třeba nedá vůbec. Dokonce chtěl i smlouvu, kde by mi dal podpis že když já se zreknu alimentů on se zrekne práv na syna… Je očividný že o něj nestojí

• Upravit
18675
25.10.22 07:24
@Tala20 píše:
Ano, to je pravda. Jestliže otec dítěte žije a nedal souhlas s osvojením, pak je to za této situace neprůchodné.

Nerozumím proč se Váš přítel snaží obrat Vás a Vaše dítě o výživné. To mi přijde velice podezřelé. Napsala jste, že Váš ex výživné platí, a bude tedy platit nejméně ještě 15 roků (nebo i déle, pokud syn bude pokračovat ve studiu na vysoké škole). Bavíme se o milionu nebo dvou milionech Kč.

Váš přítel Vás chce o tyto prostředky připravit. Chce abyste byla se synem finančně závislá pouze na něm. To celé vůbec není dobrý nápad (i kdyby otec dítěte souhlasil s osvojením). Měla jste na to přijít sama.

Vaše výmluva že osvojením chcete zamezit styku dítěte s jeho otcem - to už je zcela mimo hranice zdravého rozumu. Je mi z Vás špatně.

Příspěvek upraven 25.10.22 v 07:22

Tady někdo rozdával trávu zdarma? :lol: Novodobé krádeže - okradu ji o peníze, abych musel calovat vše… no to ke kauf :lol:

• načítám...
101755
25.10.22 07:25
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 třeba to, že kdyby se nedejboze něco stalo semnou tak budu mít jistotu, že malej zůstane s nynějším přítelem a ségrou, než že potom bude muset za otcem který ho jen splodil, ale nevychoval nebo nevychovava.

A jakou mas jistotu, ze vy se nerozejdete a ze si k nemu zreba za 2, 3 roky bio otec nenajde cestu?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML

• (4.9) + 41 recenzí

Dudlík Space 0–6m