PVC Novilon - údržba

723
2.5.11 16:27

PVC Novilon - údržba

Nechali jsme si udělat do obýváku PVC Novilon. V letáčku je uvedeno, že by se měl udržovat spec.přípravkem Monel. Dívala jsem se na cenu, je to trochu dražší záležitost (1l za 200 Kč), jak čístíte PVC vy? Vysajete a poté vytíráte vodou smíchanou s nějakým přípravkem, jakým? Máte nějaký speciální mop? Děkuju všem za rady, do budoucna chceme dát nové lino do kuchyně a na chodbu, kde je taky koberec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2109
2.5.11 17:16

Ahoj, my máme taky novilon, kde sme ho kupovali nám na to doporučili Dr.Schutz- taky stál okolo 200Kč a ani to není litr, ale je to hodně koncentrované, na kýbl vody stačí jedno víčko (a je maličké), umývám každý týden, někdy i dvakrát, a myslím, že už mám tu láhev aspoň rok :-D , takže bych se toho nebála a zjistila jak se ten Monel dávkuje, určitě to bude podobný.
Jinak vysaju a pak vytřu mopem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.5.11 18:07

Tak já vytírám s nedoporučeným (ale kvalitním, L.O.C. Amway…) čisticím přípravkem a za tři roky jsem nepostřehla, že by to „něco“ způsobilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
2.5.11 18:37

ahoj,
můj muž je podlahář a Novilo pokládáme .

Je jasné že ti výrobce PVC doporučuje dražší ,ale je to koncentrát . Jinak se nemusíš bát použít i jinou značku , pokud to je určené na PVC tak není problém a spec. mop taky nemusíš .

Výrobci jsou provázany navzájem a tak se doporučují . To máš jako pračky a calgonit . Navzájem se doporučují . :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
2.5.11 19:49

Venny, tak u toho Monelu jsem viděla dávkování 50 ml na 10 l vody. Ájo, je mi jasný, že doporučí skoro to nejdražší a s čím jsou propojený, co byste tedy doporučily jako levnější (ale stále šetrnou vůči PVC) variantu? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
2.5.11 19:51

Venny, ten dr. Schutz je tohle http://www.e-podlaha.cz/…stic-k-750ml ? A kde se to dá koupit, v klasických drogérkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
3.5.11 13:40

Ahojky, jo to je ono, já to kupovala u těch co nám dělali podlahu, v drogerkách nevím. Ale určitě je takovej výrobků spousta.
A k tomu monelu- s tímhle dávkováním by ti o vydrželo na 20 použití, ale já si teda do kýblu nedávám 10 litrů vody, takže by ti to vydrželo daleko dýl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DDANY
8.11.12 22:41

DDANY

Nejenomže mám fleky na NOVILONu po 3 letech, po kterém akorát normálně chodíme, navíc je i odlišná barva na místě kde na NOVILONU leží malý koberec a na to trochu svítí okenem slunce. Když koberec oddělám je tam obdélník světlé barvy. Hrůza. Takže NOVILON nebrat, dělá fleky jak slunce tak běžně ošoupete chozením a máte cestičky jako mravenci.

• Citovat
  • Upravit
427
27.8.13 20:43

Před rokem jsme při rekonstrukci bytu zvolili do kuchyně podlahu Novilon. Na začátku jsem byla nadšená, krásný vzhled, příjemně se po ní chodí. Už ale asi po půl roce jsem si za denního světla všimla, že se podlaha v místech, kde je nejvíce používaná (kolem linky, dřezu), ošklivě zabarvila. Z původní bílošedé je v těchto místech zažloutlá. Je pravda, že jsem podlahu nevytírala denně, přejela jsem ji vždycky vysavačem a jednou týdně namokro přípravkem Schutz. myslím si, že zabarvená je podlaha hlavně od potu, doma chodíme hodně bosky. Teď bych ji ráda vrátila původní vzhled, ale nevím si rady. Savo a jemu podobné přípravky se prý na to používat nesmí. Pokud máte někdo zkušenosti, moc děkuji, že se o ně podělíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
27.8.13 20:58

Asi záleží, jaký odstín, já měla 11 let takový vícebarevný hnědý parketový vzor a byl pořád stejný, kousek jsme po pěti letech dodávali v přesíni a bylo to vedle sebe úplně stejné. :nevim: Jen byl jakoby lesklejší, ten starší a nový byl matnější, ale to se pak srovnalo, ochodilo. Já to vytírám jen horkou vodou se savem na podlahy(bez chloru) nebo horkou vodou holou a nic s ním nemám. Když jsme prodávali byt, noví majitelé byli nadšení, mysleli nejdřív, že je to dřevo :) Proto jsem do něj šla zase. :nevim:. Čím se to má udržovat jsem nikdy neřešila, na nějaké leštění a piglování nejsem, proto jsem nechtěla marmoleum.
Teď máme trochu světlejší, než jsme měli, asi rok, ale zatím pohoda, pořád jako nové, jsem moc spokojená. Nic jiného bych už nechtěla, snad jen dřevo, ale s malým dítětem si nemůžu stěžovat, je to moc hezké a praktické, tiché, měkké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
27.8.13 22:31

Ahoj, nedocitam, nemame novilon ale vinyl a na nej me zatím vyhovuje Alex čistič s leskem - modry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
17.9.13 05:30

Moc děkuji za rady a komentáře, holky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.7.14 14:33

novilon viva

Mi koupili do děckého pokoje novilon viva, takové světlé lino. Je pravda, že je příjemné na chůzi, ale vadí mi, že dělá otlaky po točící židli a pokud malá udělá nějý flíček propiskou, nebo něčím podobným, tak některé ty tužky nejdou odstranit a dělají fleky. Má někdo podobný problém? Mám koupit nějakou podložku nebo se ty promáčklé kolečka časem stratí?? Prosím poraďte.
Ještě jsem se také chtěla zeptat, při instalaci nábytku nám truhlář udělal dírkudo lina, je třeba to něčím zapravit? Myslím si, že se tam bude dostávat nepořádek. Ta dírka je totiž trošku větší nee jako od nože, ale je to i mírně promáčklé.
Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.7.14 14:35

novilon

@DDANY píše:
Nejenomže mám fleky na NOVILONu po 3 letech, po kterém akorát normálně chodíme, navíc je i odlišná barva na místě kde na NOVILONU leží malý koberec a na to trochu svítí okenem slunce. Když koberec oddělám je tam obdélník světlé barvy. Hrůza. Takže NOVILON nebrat, dělá fleky jak slunce tak běžně ošoupete chozením a máte cestičky jako mravenci.

Jaký máte tip novilonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
9.2.19 11:06

Novilon - podklad

Dobrý den,
rozhodli jsme se s partnerkou pro novilon do pokoje, chtěli jsme se zeptat, jaký podklad byste nám doporučili pod novilon dát.
Také jsme se chtěli zeptat, zda neví někdo, jakou úpravu podkladu zvolit.
Slyšeli jsme o nivelaci, ale moc se nevyznáme.

Děkujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný