Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, prosím o názor, syn „nastoupí“ pevně v to věřím v září do školky a jelikož nemá „žádné“ pyžamo, budu muset něco pořídit, jen uvažuju jestli krátký nebo dlouhý rukáv, říkám si září, říjem, listopad, prosínec, leden - to bude zima, ale zase ve školce budou topit, co se vám osvědčilo. (doma nespí nahatý, ale má polodupačky a tričko s dl. rukávem) děkuju za názory
My jsme jsme meli ve skolce oboje, jak s dlouhym tak s kratkym ![]()
My máme pyžamko s dlouhým rukávem- před spaním i během něj ve třídě intenzivně větrají a spí jen pod tenkou dekou. ![]()
Pokud jste na 100% přijatí, budete mít schůzky rodičů nově přijatých dětí…u nás to bylo vždy v červnu…tak se zeptej přímo učitelky…krom toho ti v září uč. sama řekne…třeba, že se potí, ať mu dáte letní pyžamko nebo, že je mu zima a přibalíš ponožky atd…mám ve třídě různě zimomřivé děti…jedno má froté pyžamo a fusekle, druhé tenkou košilku a ještě se odkopává…větrám vždy…tak uvidíš sama…ale do září času dost, pyžamka nevyprodají, neboj… ![]()
Kup dvojdilne-kalhoty plus triko, nejlepe bavlnene co pretahne, ne zapinaci. Lepsi koupit kvalitnejsi, co se hned nevytaha. Doporuciji koupit aspon trojej pyzamka, pokud doma nepouzivas.
Holky děkuju za názory, klidně postřehy pište dál
@Jitka1976 no zápis teprve budeme mít, ale je mi jasné, že ho „někde“ umístit musím. Do práce jdu za necelé 2měsíce a jsem máma samoživitelka takže se denně modlím a spoléhám na to a pomalinku uvažuju kde co budeme potřebovat a pomalinku začnu kupovat. Tak se právě koukám, kde co se mi líbí a co by bylo za přijatelnou cenu, abych mohla tu to a tu to koupit v akci
@wildcherry děkuju, uvažovala jsem o kalhotách - takových těch slimkách - protože malý je hodně hubený a tričku přes hlavu, jen řeším ten rukáv a uvažovala jsem 2 možná 3, ať má na výměnu ![]()
@nikita066 Jasně…ale co když ti dítě nevemou? Co s těmi věcmi uděláš? Prodáš je se ztrátou na bazaru…(možná něco užiješ doma, ale…) spíš bych dávala stranou každý měsíc pár korun a vše nakoupila až budeš vědět co a jak…a hlavně co OPRAVDU bude potřebovat…to ti řekne učitelka…z vl. zkušenosti, mnohdy rodiče kupují zbytečnosti a ve finále zjistí, že dítě potřebuje 50% věcí co nakoupili…tak spíš počkej a šetři…
@Jitka1976 když nás nevezmou tak budu každý den u dveří ředitelky s velkou kyticí a dobrým koláčem
a právě proto zjišťuju co a jak, jaké mají maminky zkušenosti ![]()
@nikita066 Jj…otravovat, otravovat, otravovat…
prostě tu ředitelku udolat…
@Jitka1976 no přesně, mé dítě se prostě dostat musí když už v okresu s největší nezaměstnaností jsem našla práci ![]()
Já dávám dceři tričko s krátkým rukávem a legínky. Má tenhle set
v tašce na rezervní věci dvakrát, takže se to dá použít jak když se třeba polije, tak na ven nebo na spaní- ne samozřejmě jedno triko a legíny na tohle všechno, ale víš jak to myslím
Ale chodí jen dvakrát týdně do soukromý, ve státní to třeba bude jinak ![]()
Tak září, říjen podle počasí dávám ještě krátký rukáv, krátké kalhoty, přes zimu dlouhé. A pak přibližně květen, červen zase krátké.
Kupovala jsem obyč dlouhé od Wolfa. Bez problémů vydrží opakované praní a nikoho nepokouší k odnesení domů. Krátké jsme uživili minulý rok jen v červnu. Oba mají dvoje školkové, ale je rozumnější mít tři.