Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Quinny Freestyle 3XL?
Přidejte zkušenost s Quinny Freestyle 3XLAhoj, taky pridavam svou zkusenost, mam tenhle kocar teprve kratce, ale jsem maximalne spokojena. Pravda je, ze ma sirsi podvozek, ale do auta se vejde absolutne v pohode, kosik pod kocarem je opravdu prostorny a skvele je, ze se da polohovat do uplneho lehu i sedu, coz treba u speedyho nejde. Celkove se perfektne ovlada a prijde mi docela prostorny, ale nas mladej v nem jeste lezi
uvidime, jak mu bude treba za rok.. nemame zadnyho prcka
Kocar mame taky v cerne barve, je 8 mesicu stary - mam ho z druhe ruky - a vubec neni vysisovany.. prakticky na nem neni poznat, ze byl uz nekym vyuzivany, teda krom lehce ojetych kol a par skrabancu na podvozku. Do kufru se vejde paradne a to i do mrnaveho.. my mame Suzuki wagon a i s kocarem je v kufru jeste krapet mista
coz se o predchozi ctyrkolce rict neda, to jsme meli co delat, abysme ji do kufru vubec narvali.
Co se tyce otaceni sedacky, myslim, ze je to super
akorat kdyz uz jsi na ceste a zrovna chvili jedes proti slunicku tak, ze sviti drobkovi do oci, nedovedu si moc predstavit, jak bych tu sedacku vyndavala a obracela… to leda v pripade, ze bych uz mela chodici ditko..
Mohla bych se zeptat, jestli je kocarek stejne siroky jako speedy nebo sirsi??
A ta sedacka jak je siroka? Mam speedyho, ale tenhle se mi ted zacal libit, hlaven to, ze jde sedacka proti smeru a do uplneho lehu, coz u speedyho nejde.
Ahoj Daninko,
nevim, jestli je vetsi nez speedy, ale asi jo
Krystof se do nej v pohode vejde porad.. myslim, ze mu jest enejakej patek vydrzi
teda pokud se nerozhodnu vymenit ho za cyklovozik ![]()
Ahoj, sice mám ještě moře času, ale už začínám pokukovat po kočárku ![]()
Quinny Freestyle se mi hodně zalíbil, ale moc se neorientuji v těch kombinacích. Tak jestli mi můžete říct, jestli chápu správně?:
Ten sporťák jde sundat, a místo něj se tam dá buď hluboké lůžko („korbička“) nebo
vložná taška? …Nebo se vložná taška dává přímo na sporťák?…a kde se dá koupit vložná taška na quinny? nikde jsem ji nenašla.
Tak Quinny vložnou tašku nedělá, musela by jsi si ji koupit od jiného výrobce. A ano, vkládá se do sporťáku. Jinak místo sporťáku jde s adaptéry nasadit korbička nebo autosedačka.
tu vložnou tašku do sporťáku asi těžko, jde sice krásně do lehu, ale je poměrně úzký, vložná taška, pokud by se tam vešla by asi byla v pohodě na léto, ale s fusakem a trochu větším mrňousem už ne, zato už zase může ležet normálně ve sporťáku…jinak se taky řadím k příznivcům!
Ahojte. chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, zda se mi kočárek vleze i do kufru WV polo sedan. Vypadá totiž dost mohutně. Nebo nemůžete mi ho některá změřit složený? Děkuji
@neslusanka já mám sedana kia magentis, kufr má fakt obří a složený kočár mi zabere půlku kufru, jen to fikne. Když se vozilo s korbičkou, tak půlku kufru podvozek, téměř druhou půlku korba a nákup jsem dala tak maximálně do ní ![]()
Je teda pravda, že kolečka jsou rychloupínací a jdou velice snadno oddělat, takže v době sucha jde tímto podvozek výrazně zmenšit. Ale celkově je to kočárek velký a zabere v kufru fakt hodně místa (při sporťáku už trochu méně, protože to vyjde skoro nastejno jak samotný podvozek)
Jinak vřele doporučuju, pokud kočár budete projíždět v prodejně, tak dát sportovní verzi po směru do lehu a na madlo hodit přebalovací tašku, jakoby zatíženou třeba nákupem (nebo jen zatlačit rukou shora na madlo), celkem by mě zajímalo, zda Quinny už vyřešil překlápění freestylu, já ho kupovala v roce 2009 a v této poloze sporťák zkrátka nejde vozit, protože jinak se mi při sebemenším zatížení madla překlápí
@Gladys děkuji. No já chci právě jen sporťák a z druhé ruky. To překlápění jsem také slyšela, tak to tedy bude asi problém. Do toho raději nejdu. To samé to prý dělá i u Bébé Confort Hightrek a je také velký. Já snad nějaký menší sporťák s otočnou sedačkou a levný nenajdu. Chjo
@neslusanka jako víš co, dá se s tím žít - prvnímu dítěti bylo prakticky fuk, zda je po směru či protisměru (v protisměru do lehu to kočár nedělá), druhý je vysloveně spokojenější, když na mě může čučet. Ale kdybys měla zvědavku, co chce koukat kolem, přitom usne, tak ho strčíš do lehu a začneš balancovat, v týhle poloze fakt nejde mít na madlu přivázanej ani kapesník, když chceš najet na obrubník a přizvedneš přední kolečko, tak máš pocit, že fakt kočár letí dozadu ![]()
Jinak já se snažila zbavit kočáru asi 2roky s origoš fusakem, s korbičkou (s tou je celkem dost stabilní) a nikdo to ani nechce, a já jsem nechtěla kočár kupovaný za 13tis prodávat minimálně jetý za zlomek ceny, tak mi holt zůstal, ale myslím, že jde sehnat fakt hodně slušný stav za nízkou cenu. A dejme tomu do roka budeš chtít na mimčo stejně vidět, tak pak můžeš obměnit, ale zase - bude to neprodejný ![]()
@Gladys no já právě sháním sporťák právě takový, abych na mimčo viděla, bo malý má 5m, takže potřebuji z hluboké korby přesedlat na sporťák v proti směru. Ale zase se mi nechce za pár měsíců shánět kočár nový. Ale teď mě odrazuje hlavně ta velikost
Já kupovala sporťák přesně ze stejného důvodu jako ty, akorát to bylo na zimu a byla jsem maximálně spokojená. malá ležela na rovině, ve fusaku (už se do korby předchozího kočáru nevešla). koupila jsem jetý za půl darma (asi 2000). po pár měsících už jsem zase chtěla zkusit něco jiného, ale freestyla jsem si fakt užila. tak jsem ho za ty samé peníze poslala bez problémů dál. vážně velká spokojenost, ale jezdila jsem s dítětem otočeným směrem ke mě a nevadila mi váha. teď mám baby jogger summit, pro větší dítě je perfektní a váha a skladnost je proti freestylu teda mnohem menší.
Ahojky!
Pridávam sa k priaznivcom free style 3×l comfort…a to som už prešla pár kočíkov heheeh.
![]()
Ahojky sice je to starší dikskuze, ale nad mi někdo odpoví
koupili jsme si freestyle i s hlubokou korbou, ale příjde mi že když korbu nasadíme na konstrukci tak se korba jakoby hýbe zepředu, dozadu, mate někdo taky takovy problem nebo je to normální? děkuji ![]()