Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máte prosím někdo zkušenost, že by si dítě stěžovalo na bolení zadečku? Moje 2,5-letá dcera takhle chodí už asi dva týdny, pomůže když jí ho něčím namažu. Ale o víkendu chytila střevní chřipku, zvracení a průjem, dávala jsem Kulíška a Smectu, už to bylo dobré, ale včera jsme to chytili já a manžel, tak musela malá k babičce, nevím co jí dávala k jídlu, ale dnes bolestí úplně brečí: „Bolí zadeček!“ Chce to namazat, ale za chvíli zase… Byli jsme i u doktora, prohlídl ji, ale vůbec nic tam nemá. A po příchodu domů dostala zase hrozný průjem, zase jsem na:,–(ila Smectu, teď konečně usnula. Setkali jste se tím někdo? Kdyby ji bolel po tom průjmu, to chápu, ale bolel ji celé odpoledne…
Ahoj Martoch.
Anie mela take obdobi, kdy si stezovala na zadecek, asi 14 dni, pak najednou prestala a byl klid. Take nevim, co ji tam bolelo, nikdy jsem nic nevidela… Jestli ji Lucka dost ovoce a zeleniny, tak by s „vytlacovanim“ nemela mit problem. Tak to ma mozna jen bolest - namozeni po tom prujmu??? No, fakt neporadim… ale jen jsem chtela uklidit, ze neco podobneho mela ANie taky.
Pa a hodne zdravi!
Hromix a Anie
Jestli měla průjem, tak se nediv. Po návštěvě babičky asi bolí. Mně po průjmu, pokud je větší, taky bolí, přestože není nic vidět
.
Může se stát, že i po nějaké době bude říkat, že bolí, ale bude to znamenat: „Teď sice nebolí, ale bojim se, hrozně se bojim, že zase bude!!!!!“ Jak má, chudák, vědět, že se to nevrátí? ![]()
Mazání (možná) nemá žádný vliv na zadeček, ale na psychiku má, jak je vidět, vliv rozhodně dobrý!
Ať je brzy dobře ![]()
Přeji aby to nic nebylo, my teď řešíme obdobnou situaci-neustále vyžaduje náplast.. na všechno… možná je to podobné, prostě měla bebí, to jsem foukala, zalepila a jí se to moc líbilo. Tvoje malá třeba taky chce, aby se o ni pečovalo a ví, že tohle je jeden ze způsobů jak si péči vynutit.
Může tam mít někde piditrhlinku nebo něco namoženého po tom průjmu a nevím jak u vás, ale u nás by se to po babiččině stravě jistě zhoršilo.
A taky může být příjemné nechat o sebe pečovat
Pokud máš ten pocit, zkus jí dát do koupelny mastičku, ať si namaže zadeček sama, když ji začne bolet.
No malá si taky stěžuje na bolení, teď sme taky měli celá rodina střevní chřipku ale stěžovala si i před tím a stěžuje si doteď, trpěla i na zácpy ze zadržování tím to asi vše začalo, doktroka jí taky vyšetřovala jestli tam nemá trhlinku ale vše bylo v pořádku takže vlastně pořádně nevím proč si stěžuje…
Trhlinka tam byt nemusi, ale muze to byt namozeny cely sverac, po prujmu me teda boli sverac pekelne. Tak kdyz doktorka nic nenasla, muze to byt tohle. A me teda bolel celej den. Tak snad to brzo prestane.
Tak dnes už je to mnohem lepší, včera večer se jí spustil hrozný průjem (ona ho měla naposledy v neděli, tak jsem myslela, že už je dobrá), pak celou noc prospala a dnes odpoledne ještě jeden průjem, ale na nic si teď nestěžuje. Dávám Smectu. Tak to snad fakt bylo z toho průjmování…
Ahoj, my ted řešíme podobný problém, ale malá nemá průjem. Nemá ani červený zadek a pořád si stěžuje na pálení zadečku. Já jí to mažu, zasypávám, po kadění jí utírám vlhčeným toaletním papírem a skoro každý den si na to stěžuje… Myslíte, že kvůli tomu mám jít k doktorovi? Že to bude něco vážného?
@Tečička přestala bych utírat vlhčenýma a zašla k dr.. může mít mikrotrhlinku nebo tak něco ![]()
Taky bych tipla na ty vlhčené ubrousky. Dcerka si taky před nějakou dobou takhle stěžovala, tak jsem ten ubrousek vyzkoušela sama na sobě a bylo to fakt rodeo
. Opravdu to pálilo, i když to byly dětské hypoalergenní ubrousky
.
@Tečička
Omyvej pouze cistou vodou, osetri imazol krempastou a uvidis.
Urcite umyvat zadek po stolici a maznout infadol
anem. to nam poradil proktolog
Nebo roupy, mladší si také na to stěžuje, mudr to udala jako jednu z možností…