Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, trochu se stýdím svěřit s tak intimní otázkou, ale doufám, že mi odpovíte a poradíte
.
Jsem ve 24 tt a před chvílí, když jsem byla na wc jsem na intimce zjistila, že mám slabě hnědý (opravdu slabě) výtok. Pěkně jsem se lekla a hned jsem volala k Dr. Setřička mi řekla, že to může být jen prasklá cévka a že se to stává. Kdyby to prý pokračovalo i zítra, mám zavolat. Měla jste to v těhu některá? Napadlo mě, jestli to nemůže být způsobeno včerejším tulením s manžou
, ale nikdy jsem po sexu takovéhle problémy neměla. Ještě musím dodat, že bříško mě nebolí.
Jaký názor na to měl váš Dr.?
Díky Berča
Taky jsem spinila, ale uz od 8tt. Doktor vam pravdepodobne zakaze tulenicko, pokud to neprestane. Ja jsem na to dostala Ascorutin a potom to vzdycky prestalo. Taky zalezi jestli je to zaschla krev nebo cerstva svetla. To prvni je mene nebezpecne…
Jo a taky se to stava po kontrole u doktora po vnitrnim vysetreni. Po kazde mi rikal, at se nevylekam, kdybych po tom spinila.
Preji at to brzo prestane a mas pohodove tehu.
AHOJKY,
JÁ VLASTNĚ ŠPINILA CELÉ TĚHU…NEJDŘÍVE HEMATOM V DĚLOZE A PAK ASI TY CÉVKY.
PO VYŠETŘENÍ A TO MUSÍM ŘÍCI ŽE BYL DR.OPATRNÝ, JSEM NĚKDY KRVÁCELA DOCELA DOST ![]()
NO A DNESKA TU JE SE MNOU PŮLROČNÍ ZDRAVÉ MIMI ![]()
TAKŽE NEBOJ,ALE ZAJDI PRO JISTOTU K DR.
PA GABULE
Ahojky,
já jsem po tuleníčku v těhu taky špinila, tudíž nám ho pan doktor nejdřív omezil a pak zakázal… ![]()
Určitě to nic není - je fakt, že se to stává, ale k dr. raději zajdi, abys měla jistotu.
Zdravé miminko přeje Ála.
Díky všem za uklidnění. Teď jsem byla na WC a musím s úlevou napsat, že už je to skoro ok. Jen pro doplnění. Neměla jsem tam krev, jen slaboulince nahnědlý výtok
.
Berča
Ahoj Berčo,
já jsem špinila v 9tt (dnes 13tt - takže ještě moc daleko nejsem
), naklusla jsem k dr, a sestřička se mě jako první ptala na styk (nebyl). Dr. mě vyšetřila, řekla, že se nemám znepokojovat a do karty napsala hnědý výtok, na:,–(ila mi také Ascorutin a Utrogestan (ten beru dodnes - minulé těhu nedopadlo, ale už v 9tt). V sexu nám dala na týden zdrženlivost, ale já jí v pohodě dodržuji dodnes
- chudák manža
, prostě nemám chuť
. Měla jsem 2× minišpinění a od té doby nic. Není důvod k obavám a styk byl pravděpodobně vyvolávacím momentem. Hnědý výtok nic neznamená. Takže klídek
, ale obavy zcela chápu ![]()
Ať se daří
Zet
Ahoj Berco,
myslím, že to bude v pohodě - já jsem tenhle hnědavý výtok měla asi třikrát - během prvních 12tt (prostě ze mě „vyšel“ takový hnědavý hlen - a za chvilku už to bylo v poho - žádné bolesti ani křeče). Řekla jsem to MUDr. a ta pravila, že se to může stát - hlavně když je mimi níž - může se to stát když zvedneš něco těžšího nebo po styku. (prostě ze mě „vyšel“ takový hnědavý hlen - a za chvilku už to bylo v poho - žádné bolesti ani křeče)
Pro svou vlastní jistotu a klid - kdyby se to opakovalo zajdi k dr.
páá Gaabina
Moc jste mě uklidnily, už je to v pohodě, výtok zmizel. Kdyby se to ale opakovalo, určitěk dr. pro jistotu zajdu.
Díky všem
.
Berča
Ahoj holky, já jsem v 15.týdnu a 3 dny slaboulince špiním, ale fakt malinko - spíš mám nahnědlý výtok a to ještě nárazově, ne celý den. V tom výtoku jsou i vidět takové hnědé kousky- jak když žilky. Byla jsem dnes u doktora, mimi je v pořádku, hematom není a příčina nezjištěna. Prý když to nepřestane, mám přijít za týden na kontrolu…jsme z toho dost špatná, protože nevím, co se děje..i když´je mimi v pořádku, stejně mám strach:-( Asi se třeba nic neděje a stále si říkám, že by bylo mnohem horší, kdybych krvácela…ale stejně na to musím poříd myslet a mám strach:-( Stalo se to některé z vás? Může to být tím, že se děloho roztahuje a praskne cévka?? Měla jsem to samé i na začátku těhu…ale že by se to objevilo i teď ve 4.měsíci? ![]()
Neboj já s tím bojuji od 6 tt.To samé, potom v 12tt, v 16tt, a naposled te´d ve 21tt- Mimi je úplně zdravé, taky jsem hned letěla na pohotovost, poprvé to byl hematom, a potom nikdo neví. Jen se mě vždy ptali jestli je to po sexu. Te´d už to moc neřeším, prostě se to sem tam objeví a je. Mohou to prý způsobovat kvasinky. Nebo vysoký krevní tlak- měla jsem oboje.
Nebo spíše mám- nemůžu se jich potvor zbavit. Doporučuju magnézium- co ho jím pravidelně, se krvácení objevuje méně a méně. Takže neboj určitě to bude dobré, ale klidně si pro svou jistotu zajeď na gyn. pohotovost. Budeš klidná a to je taky hodně.
Já jsem tedy se špiněním problémy neměla, ale Dr. mi o tom na počátku těhotenství sám říkal, že slabounké zašpinění (hnědá krev) tak nebezpečné není, ale pokud se jedná o čerstvou-červenou krev, jet hned na pohotovost.
Pokud by se to opakovala, jela bych i s tím slabým. Držím palce.
Holky, moc díky:-) Už jsem klidnějí, protože to přestalo:-) U doktora jsem byla, hlavní je, že je mimi v pořádku
Mě spíš děsilo, co bude, když to nepřestane nebo tak…ale musím to zaklepat, včera už nic, tak uvidíme dneska.. myslím,že mi tam asi fakt praskla nějaká cévka
Mě už v začátku doktor doporučil Magnesii, ale jako vodu. Tak ji piju a zmizely mi po ní uplně bolesti, co jsem v začátku měla
No, doufám, že bude vše v pořádku i nadále ![]()
ahojky jsem tu nova a mam prosbicku
, potrebovala bych poradit jsem 9+5tt a vcera jsem malinko spinila ale vecer to preslo..dneska celý den dobry ale ted vecer zase spinim ale tentokrat vic je to tmavsi..docela se bojim.sex jsem nemela 14 dni takze z toho to neni, nic me neboli je mi dobre..muze mi nekdo prosim poradit?
Ahoj.. No zajela bych na pohotovost
nemusi to nic být (já špinila od 7 do 12 týdne. Ale taky muže. Takže buď bych jela teď, nebo ráno. Mužeš i na gynekologickou ambulanci zavolat a poradit se ![]()
dekuju za radu ja pockam do rana…nechci se plasit uz jsem byla na zacatku tehotenstvi v nemocnici protoze si myslely ze jsem mimodelozne ale byla jsem hodne kratce…jeden doktor mi rikal ze je to spatny druhy mi rekl ze se mimi objevi az za tyden a mel pravdu..takze pockam do zitra a uvidim.dekuju za radu