Zánět dělohy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
48
31.8.05 19:17

zánět dělohy

Ahoj všem,mám kamarádku, je na začátku 6.měsíce těhu.Čeká dvojčátka.Nevím,jestli tím máte některá zkušenost a jestli to dobře dopadlo.Přivítám jakékoliv pozitivní informace.
Dnes ráno se probudila s bolestí břicha. Jela k Apolináři a hned si jí tam nechali, odchází ji plodová voda, otevřená je na 7cm,a prý zánět dělohy.Pokud by se jí mimča teď narodili, nemají moc šance na přežití. Podle lékařky je to prý 50 na 50%.Je jí 35let,snažili se dlouho, nakonec podstoupili umělé oplodnění a teď tohle.Doktorka jim řekla, že pokud by se teď narodili, ať se rozhodnou, zda je udržovat při životě, nebo ne,prý by mohli být postižené.
Jsou oba moc hodní, je mi jich strašně líto,nemohu jim pomoci,ale mohla bych jim říct něco povzbudivého.Neměla to některá z vás? Jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2518
31.8.05 19:34

Milá Henrieto,

je mi Tvé kamarádky moc líto. Bohužel - naštěstí - s tím zkušenosti nemám a nikoho neznám, kdo by tím také prošel.
Mě moje mamka kdysi vyprávěla, že při porodu sestry v r. 1985 (rodila 48hodin!!!) se ptali lékaři táty, jestli mají zachránit matku nebo dítě. Nakonec to dobře dopadlo, obě byli - jsou - v pořádku! Je to tam moc smutné, když čtu tyhle příspěvky. Člověk si něco moc přeje a když se blíží ke konci, tak se něco stane:-(. Držím Tvojí kamarádce moooc pěstičky, aby vše dobře dopadlo. Někdy stačí i jen 1% procento, aby bylo vše v pořádku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
31.8.05 20:03

Ahoj, je mi líto tvé kamarádky a vím, že je to pro ni teď velmi těžké období. Já jsem si tím naštěstí nemusela projít, i když jsem se toho bála. Naštěstí jsem infekci neprodělala, ale měla jsem od 5. měsíce tvrdnutí břicha - ke konci intenzivnější, takže jsem se taky bála. Naštěstí to byla u mě „jen“ dráždivá děloha a kontrakce nevyvolávaly porod, takže ještě v den porodu jsem sice měla kontrakce po 7 minutách a týden mě trápily velmi intezivní poslíčci, ale čípek byl pevně uzavřený. Rodila jsem plánovaným císařem, protože malá byla v poloze KP. Kdybych mohla rodit normálně, možná bych i přenášela.
Mám však kamarádku, která si prošla něčím podobným jako ta tvoje. První těhotenství (v 17 letech !) bylo úplně v pohodě a o 8 let později znovu otěhotněla, o miminko přišla z důvodu prokázané toxoplazmózy. O půl roku později byla znovu těhotná a na začátku 6. měsíce začala mít velké problémy - začala se otevírat - z důvodu infekce. Hned musela si jít lehnout do nemocnice. Syn se jí narodil ve 28 tt. Byl maličký a nějakou dobu strávil na přístrojích v inkubátoru. Všechno to dobře dopadlo, dnes má 8 let a je to „chlap“ jak hora.

Přeji tvé kamarádce, ať všechno dobře dopadne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
31.8.05 20:09

Ahoj,

mojí tetě začala plodovka odtékat v šestém měsíci. Udrželi ji na lůžku ještě měsíc, a v sedmém měsíci porodila holčičku. Byla malinká, dlouho v inkubátoru. A dneska je jí 19 let. Takže už před 19ti lety se tyhle zázraky děly a dokázaly.

Je to pro kamarádku moc těžké a strašně moc si přeji, aby vše dopadlo dobře. Ale i zázraky se stále dějí.

Hodně síly.

Greta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
31.8.05 20:33

Ahoj Henrieto.

Tvojí kamarádky je mi opravdu líto. Já sama jsem teď na začátku 6.měsíce a naštěstí jediné co teď momentálně řeším je angína.
Věřím ale že to tvojí kamarádce dobře dopadne.V dnešní době dokážou doktoři úplné zázraky.Pokud by se jednalo jen o jedno miminko byla by situace určitě lepší. Snad jsou ale miminka silná a zvládnou to stejně jako jejich maminka. Budu držet palečky.

MartinaK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
31.8.05 23:13

Ahoj, ja sem sice pri prvnim tehu nemela zanet delohy ale zacly mi stahy (mozna i naka krev) u doktora si me uz nechali s tim ze sem otevrena na 2cm a potracim. Zaclo x vysetreni, udrzovani, leceni, prevoz do specializovane porodnice atd. Tam se zjistilo ze je infekci uz nakazena i plodova voda a ze mimi musi okamzite ven. Takze se mi v 27tt narodila holka-no ted je ji 6l a uz je naprosto zdrava. Druhe tehu uz se hlidalo a holka se narodila 39tt. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
7.6.13 10:21

Holky jsem v 13+4 a mam zanet dělohy..je to pro mimi nebezpecne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.18 09:00

Prosím o anonym, citlivé téma o mém zdravotním stavu.
Ahoj holky, vy které jste měly zánět dělohy, můžete mi napsat, jaké jste měly příznaky? Já mám podezření, že ho mám. Jsem po zt a samovolném potratu bez revize, podle utz děloha čistá a vše v pořádku, je to asi 14 dní, co jsem přestala krvácet. Před pár dny jsem si všimla řídkého a zapáchajícího výtoku, řekla jsem si, nejspíš bakteriální infekce a koupila jsem si Idelyn Belliema tablety s laktobacily a začala je užívat. Včera mě začalo z ničeho nic hrozně bolet břicho. Bolelo mě v podbříšku, po stranách, prostě všude. Křeče jaké jsem ještě nezažila a vystřelovaly i do křížové oblasti na pravé straně. Trvalo to asi půl hodiny a pak to najednou přešlo. Asi po 4 hodinách znovu, ale už ne tolik bolestivé. Potom klid. Večer jsem si udělala Kontryhelový čaj a po sprše zase zavedla Idelyn. Přes noc vše v pořádku a ráno mě začalo zase pobolívat, ale méně. Zase mě bolely i kříže na pravé straně. Břicho mám od včerejška nafouklé a napnuté, ale s vyprazdňováním problém nemám, na malou úplně v pohodě a při velké mě to trošku bolelo, ale ne pokaždé. Bolelo mě i když jsem dosedla, takový zvláštní tlak někde uvnitř. Ráno jsem si dala Ibalgin a teď jsem v pohodě, zatím. Pročítám si všemožné diskuze, ale na zánět slepého střeva to nevypadá, zánět močového měchýře taky ne, tak mě napadly střeva nebo ta děloha, obzvláště, když jsem po potratu. Zítra si zavolám ke gynekoložce. Děkuji za všechny rady a zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.18 09:03

Necekala bych na zitra a jela na pohozovosr

• Citovat
  • Upravit
24176
2.12.18 09:32

Jela bych na pohotovost. Já měla podobné bolesti. A je to lepší hned léčit než čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.18 09:38
@anavi13 píše:
Jela bych na pohotovost. Já měla podobné bolesti. A je to lepší hned léčit než čekat.

Momentálně jsem v práci, ale večer bych mohla zajet. Můžeš mi prosím tě napsat, jaké jsi měla příznaky?

• Citovat
  • Upravit
5178
2.12.18 10:47

Tan zvlastno tlak nekde unvitr pri dosednuti je celkem jasny priznak. Take jsem mela. Mazej na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24176
2.12.18 10:55
@Anonymní píše:
Momentálně jsem v práci, ale večer bych mohla zajet. Můžeš mi prosím tě napsat, jaké jsi měla příznaky?

Mě to začalo třetí den po revizi, ráno jsem nemohla dosednout na židli, bolest byla spíš do konečníku, jinak mě ani moc břicho nebolelo. Hned jsem dostala ATB. Pak než zabrali tak to trvalo dny a to mě už bolelo fakt břicho, nemohla jsem sedět. Takže fakt návštěvu neoddalovat. Příznaky jako horečka atd. jsou většinou až když je ten zánět hodně rozjetý. Při nasazení ATB jsem neměla ani zvýšené CRP, leukocyty- chytli jsme to v začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24176
2.12.18 10:55
@Anonymní píše:

Mě to začalo třetí den po revizi, ráno jsem nemohla dosednout na židli, bolest byla spíš do konečníku, jinak mě ani moc břicho nebolelo. Hned jsem dostala ATB. Pak než zabrali tak to trvalo dny a to mě už bolelo fakt břicho, nemohla jsem sedět. Takže fakt návštěvu neoddalovat. Příznaky jako horečka atd. jsou většinou až když je ten zánět hodně rozjetý. Při nasazení ATB jsem neměla ani zvýšené CRP, leukocyty- chytli jsme to v začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.18 10:59

@anavi13
Děkuji, zajdu si tedy co nejdříve.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie