Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Budu moc ráda za Vaše zkušenosti.
Už se snažíme půl roku a nic.
MC pravidelně 28 dní. Jelikož mívám menstruaci dost bolestivou, před měsícem jsem začala užívat Sarapis (přírodní preparát z mateří kašičky). Dneska je to třetí den ode dne, kdy se měla dostavit M, tři TT jednoznačně negativní, PMS tentokrát nic, ani špinění (které mívám tak dva dny před M). Bohužel pozítří odjíždím k moři na 14 dní, takže jsem z toho jak na trní…
![]()
Pokud jste testovaly, kdy se Vam objevily //???
![]()
Myslím,že je to velmi individuální.Např. my čekali na 2 // přesně rok a den
.Skoro 4 dny před menstruací jsem jako obvykle špinila a cítila i bolest v podbřišku.Pobrečela jsem si jako že zase nic,ale pak špinění přestalo a následující den kdy měla být menstruace jsem objevila slabounce 2 //.Druhý den večer už byly k přečtení zřetelně
.Mnoho štěstí.
Ahoj tak mě se // ukázaly hned první den po vynechání menstruace ale asi záleží kdy jsi otěhotněla. Já v té době byla už asi těch 14 dní těhotná. Lenka
Ahoj, já mívám DC taky 28 dní a dost velký bolesti. Snažili jsme se 9 měíců a // se ukázali hned ten den co měla ms přijít. teď mě ale vystrašil dr mimoděložním těhu, tak musím čekat 1,5hod navýsledky. už jsem jako na trní. čekám od rána a jeto hodně dlouhý. dr mi totiž našel na utz cystu a říká že mohla způsobit to mimo. tak uvidím
Ahoj, no ja muzu rict ze my jsme se skoro ani snazit nemuseli
hned prvni mesic se nam zadarilo, ale musim se priznat, ze tak uplne nahodne to nebylo.Nakoupila jsem si ovulacni testy a pohlidala si ten spravny okamzik.Den pred vynechanim menstruace jsem zkousela prvni tehotensky testik a nic…no nadeje jeste byla…prvni den vynechani menstruace druhy a byly tam…trosku nezretelne ale to nejrasnejsi + v zivote…myslim ze jsem tou dobou byla 10-12 dni od ovulace presne si nejsem jista.Ted mam za sebou jeste dalsi 3 ujistovaci testy, ale ty carecky se drzi takze JE TO PRAVDA.Priznaky mam snad jen, ze me boli prsa a obcas je mi na omdleni, tak doufam, ze to tak zustane.
Drzim palecky aby to konecne uz opravdu bylo ono a i vsem ostatnim cekatelkam co nejkratsi cekani.Monys
ahojky,
já jsem si první TT dělala asi ještě před dnem ,kdy jsem měla dostat MS ( už si to přesně nepamatuju )a vyšel negativně. Byl jsem z toho zklamaná a byla jsem přesvědčená, že nikdy nebudu těhotná ( i když jsme se pokoušeli první měsíc
) MS jsem ale nedostala ještě pěkných pár dní a pak mi kámoška řekla, že TT nejsou všechny spolehlivé,at si udělám další. A tak jsem si koupila jinou značku a byly tam // !!!! O těhotenství jsem se tedy dověděla až v 5 tt. Do té doby jsem si myslela,že zase hormonální porucha ![]()
Tobě taky přeji brzké // .
Irias
Ahoj,
já jsem si dělala TT 26dc, normálně mám 28 dc a 2// se mi ukázaly docela dost rychle. Tak hodně štěstí při testování.
Ahoj,
mně se ukázaly // 11 dní po ovu, test jsme měla Rapipreg.
Ahoj, mně se ukázaly // asi 3 dny po zpoždění (MS pravidelně po 28)
měla jsem test na 50 jednotek a ten ukázal velmi slaboučkou čárku, ale až asi za 20 min. Tohle se dělo asi další 4 dny (těch testů jsem udělala snad 100
) Pak jsem koupila citlivější test (od 10 jednotek) a tam ta čárka vyběhla jako střela.
Přeju hodně štěstí ![]()
mandragora
Ahojky, někde jsem četla, že spousta „projevů těhotenství“ vč. průkaznosti na testu dost záleží na citlivosti a toleranci těla k těhotenským hormonům. Asi na tom něco bude, známá říkala, že měla // hned a úplně jasně. Mě se hoooodně slaboulince ukázaly až asi týden po vynechání MS. Protože sama jsem cítila, že se něco děje už daleko dřív, udělala jsem testů asi milion, než se mi cca 15 dní od vynechání ukázala pořádná tlustá druhá čárka
Uvidíš, jak to bude zrovna u tebe. Držím palečky.
Ahojky,
já viděla // den před očekávanou MS a pak byly už jen a jen tlustější ![]()
já si dělala test 2 dny po vynechání MS a nic. Byla jsem nešťastná a nechápala co se děje, protože MS byla dosud docela pravidelná a tak jsem se bála, že se mi to zase rozhodilo, další test jsem dělala po 4 dnech a z moči přes den a zase to vypadalo jako nic, tak to už jsem byla naštvaná, hodila jsem test do krabičky. Po 20 min. mi to nedalo a šla jsem se ještě jednou podívat a byly tam//. Test byl Axiom plus. Asi je nic moc. Martina
Mě se pozitivní test ukázal 15 dní po ovulaci, dělala jsem si ovulační test,tak vím, kdy došlo k ovu a protože jsem měla cyklus taky 28DC bylo to 15DC. MS totiž většinou přichází cca 14 dní po ovulaci, pokud se vajíčko neoplodní. Dělala jsem test Seratec a druhá byla velmi slabá, tak jsem si v lékárně koupila Clearblue a tam už to bylo naprosto jasné. Myslím, že kdybych Clearblue použila už 13DPO tak by mi ty // ukázal.
Mně se // při prvním těhu neobjevily ještě 10.den po vynechání.Podle všech UZ jsem totiž otěhotněla až 24.DC,takže ještě 34.DC nic.I v krvi byla velmi nízká hladina Hcg.
Podruhé jsem testovala 31.DC a byly tam,ta druhá sice jen slabounká,ale byla.A UZ potvrdily,že jsem otěhotněla tentokrát uprostřed cyklu.
Takže záleží,kdy máš ovu,opravdu ti test ještě pár dní může ukazovat jen jednu čárku.
Držím palečky,ať je tam brzy pořádná tlustice,dej vědět. ![]()
Hanka
Ahoj Anaelis.
Sice nemám zkušenosti s TT. Sarapis může MC ovlivnit, ale stejně tak
můžeš být čekající maminka. Já jen, že jedeš na tu dovolenou.
A 100%n výsledek se dozvíš asi až po dovolené.
Zkus přibalit nějaké TT sebou. Znám však holky, co byly těhotné a TT jim
vyšly všechny negativní.
Takže raději buď na té dovolené opatrnější.
Držím palečky.