Jak se rychle osamostatnit?

Anonymní
23.2.12 11:54

Rada-Jak se rychle osamostatnit?

Omlouvám se za anonym :kytka:

Jdu si k vám zase pro radu.Jsem samoživetelka s dvěma dětmi,momentálně jsem na mateřské,která mi končí v březnu.Poté si budu žádat o pnp,ale vzhledem k jejich bodum,nevim jestli ho dosahnem.Takze pocitam i s horsi variantou ze budu na pracáku.
Ale k veci.Jiz delsi dobu zvazuji odstehovani se od rodicu,to ze me matka nadava do vsech moznych vulgarismu,vyhazuje me neustale ź domu,vycita co muze,to uz jsem sama nejak prekousla(ikdyz s nekolika modrinami,ci probrecenou celou noci)Ale dnes to vyustilo jiz v tom,ze kdyz za ni ctyrletak rano sel,a z poza rohu na ni trosku udelal baf,zvedla se,chytla ho,a zacala mu nadavat do debilu,dementu a jinych podobnych vyrazu.Samozrejme jsem se nedala,a maleho se zastala,podle meho nic spatneho neudelal :zed:
Potrebuji si akutne najit bydleni,azylove domy v okoli jsou plne,vim ze mam narok na prispevek na bydleni,a jine,ale resim otazku kauce,a navic prispevek se vyplaci az za tri mesice.Muzete mi prosím poradit ,kde se odrazit,mam nasetreno asi 2tis.kč,víc proste jsem za tri roky nebayla schopna usetrit.Da se na md vzit nejaka pujcka,ikdyz provident a jine,nechci,ani nemuzu,jiz tam dluh mam.Bohuzel jsem se zadluzila pro otce,ktery tyto pujcky splaci.Nevim co delat,skolka bude mozna az od zari,a do te doby to proste psychicky nezvladnu,jiz ted jsem ve fazi,kdy premyslim nad vsim moznym.Ach jo.Prosím reypave ,aby se vzdaly komentaru,potrebuju poradit,ne podkopnout nohu.dekuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
23.2.12 12:01

zasla bych na socialku a poradila se, poptala se kamaradek na MD jestli by mi nepohlidaly prcka kdyz budu na brigade…
zajimala se o mestske byty - byva levnejsi najem, matkam samozivitelkam se snazi pomoci…

vybehala vsechny pridavky atd popripade zkusila takovy ty nadace pro matky v nouzi - nevim je se to presne jmenuje.. a v kazdem meste to je trosku jinak,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
23.2.12 12:03

Ahoj anonymní, a co třeba požádat nějakou kamarádku nebo si najít podnájem, třeba jen jeden pokoj? Na nějakou dobu, pak by se to třeba vyřešilo nějak samo. Vím, že bydlení s rodiči je hodně složité a je v tom hodně emocí. A děti jsou nějak nemocné, že budeš žádat PnP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
23.2.12 12:04

Ahojky, rozhodně se nezadlužuj .To by nebyl dobrý start do tvého života kdy se chceš osamostatnit .A není u vás v okolí možnost městských startovacích bytů ? Já byla na mateřské , též příjmy nula nula prd a právě z toho důvodu jsem si zkusila zažádat o startovací byt a do dvou měsíců jsem bydlela bez kauce bez ničeho a ještě levný nájem . Nebo je tu ještě možnost napsat si inzerát že scháníš byt třeba i menší , ale jestli by nešlo bez kauce popřípadě kauci splácet ve formě nájem + část kauce měsíčně . Víc mě asi nenapadá .
Držím moc moc palečky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.12 12:09

Holky startovaci byty tu jsou,jiz jsem tam byla,dokonce maji i misto,ale musim mit trvale bydliste s detma v tom samem meste,mam ho o patnact kilometru dal.Takze nemam narok,a neni nikdo ke komu bych si aspon na chvili trvalak dala :nevim: Inzeraty mam napsane,jeste nikdo neodpovedel,obvolala jsem nekolik bytu a domu,a bez uspechu.Prozatim se vsichni zalekli matky samozivitelky :zed: Ted diky zmenam jsem byla nucena,kvuli financim prejit na materskou a budu muset znovu o pnp zazzadat,ano mam nemocneho syna.Jeste me napadlo si proste prihlasku na byt podat,a bud daji nebo ne :nevim: treba uvest duvody,a prosit?

• Citovat
  • Upravit
1651
23.2.12 12:16

Určitě, za zkoušku nic nedáš. S tím trvalým bydlištěm to je divné :? Fakt funguje, že když je budeš neustále otravovat a uhánět a přemlouvat, tak se tebou určitě začnou zabývat. Nenech se odbýt, úředníci jsou taky jenom lidi ;)
A jinak mě taky změny zákona udělali pěknou neplechu v životě, mám též nemocného synáčka a v březnu mi končí rodičák. Spoléhala jsem na to prodloužení a o PnP můžu zažádat až ten rodičák skončí a pak čekat, jestli něco dostaneme nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.12 12:18

Janinecko,tak ja tam tedy jeste pujdu,bylqa jsem tam asi trikrat,ale nencham, se.vim ,ze je tam spousta cizincu,a pro nas mistni byt prost neni :zed:
Ano ja taky pocitala s prodlouzenym rodicakem,ted me to proste totalne znicilo veskere plany.nehlede na to,ze behem pozuzovani zustaneme vlastne behz penez :zed:

• Citovat
  • Upravit
2041
23.2.12 12:19

Proč rejpavé? jsi ve složité situaci a je mi tě líto. Teda takovou mámu, naši děti milují, ale je pravda, že u nich nebydlíme. Myslím, že si dobrá, že se o děti postaráš a máš v plánu se osamostatnit.A co táta dětí, ten nepřispívá nebo nevzal by vás k sobě na nějakou přechodnou dobu nebo něco nenašel atd? Teda to je situace, podle mě bych zašla na úřad a zařadila se do pořadníku na byty. Je velká šance, jsi matka samoživitelka. Ale moc takových bytů není a ubytovny atd. to je peklo. ROzhodně si nepůjčuj, to je pak vytloukat klín klínem a budeš ještě v horší situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
23.2.12 12:27
Anonymní píše:
Holky startovaci byty tu jsou,jiz jsem tam byla,dokonce maji i misto,ale musim mit trvale bydliste s detma v tom samem meste,mam ho o patnact kilometru dal.Takze nemam narok,a neni nikdo ke komu bych si aspon na chvili trvalak dala :nevim: Inzeraty mam napsane,jeste nikdo neodpovedel,obvolala jsem nekolik bytu a domu,a bez uspechu.Prozatim se vsichni zalekli matky samozivitelky :zed: Ted diky zmenam jsem byla nucena,kvuli financim prejit na materskou a budu muset znovu o pnp zazzadat,ano mam nemocneho syna.Jeste me napadlo si proste prihlasku na byt podat,a bud daji nebo ne :nevim: treba uvest duvody,a prosit?

a dat si trvale na urad jde v otmto pripade?, je to blby ale bylo by to reseni a neni to navzdy, az budes mit neco vlastniho tak se prehlasis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
23.2.12 12:33
beruska2× píše:
Anonymní píše:
a dat si trvale na urad jde v otmto pripade?, je to blby ale bylo by to reseni a neni to navzdy, az budes mit neco vlastniho tak se prehlasis ;)

Dát si trvalé na úřad nelze, tam se dostaneš jedině tak, že tě majitel odhlásí z bytu, kde už nebydlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.12 12:34

Ja si byla trvalak prehlasit i s detma,prave kvuli priznani bytu,ale neni to tak jednoduche,slusne receno jsem byla odeslana do mist kam slunce nesviti,musela by me matka ,,sama vyhodit" ona sepsat z jakeho duvodu,a pak me nahlasit na mestsky urad.a prej chodi kontroly,kde se tedy zdrzuju,ale mozna mam milne informace :nevim: na ubytovnu fakt jit nechci,zaprve stejne se tam plati,a za druhe ta na kterou by jsme mely to je na :poblion:

• Citovat
  • Upravit
2377
23.2.12 12:40
j.a.n.i1 píše:
beruska2× píše:
Anonymní píše:
a dat si trvale na urad jde v otmto pripade?, je to blby ale bylo by to reseni a neni to navzdy, az budes mit neco vlastniho tak se prehlasis ;)
Dát si trvalé na úřad nelze, tam se dostaneš jedině tak, že tě majitel odhlásí z bytu, kde už nebydlíš.

no tak v tomhle pripade myslim ze by s tim matinka problem nemela ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
23.2.12 12:45
beruska2× píše:
j.a.n.i1 píše:
beruska2× píše:
Anonymní píše:
no tak v tomhle pripade myslim ze by s tim matinka problem nemela ne ;)

Nojo, ale to by nic neřešilo, protože není možno vybrat na který úřad se to trvalé bydliště hlásí, je to vždy na ten obce, kde ho má zakladatelka aktuálně, takže by pořád měla trvalé o těch 15 km jinde.
To by musela ukecat někoho v tom správném městě, k tomu se přihlásit a ten by ji pak odhlásil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.12 12:47
j.a.n.i1 píše:
beruska2× píše:
j.a.n.i1 píše:
beruska2× píše:
Anonymní píše:
Nojo, ale to by nic neřešilo, protože není možno vybrat na který úřad se to trvalé bydliště hlásí, je to vždy na ten obce, kde ho má zakladatelka aktuálně, takže by pořád měla trvalé o těch 15 km jinde.
To by musela ukecat někoho v tom správném městě, k tomu se přihlásit a ten by ji pak odhlásil.

Presne tak mi to bylo receno,coz je pro me na nic,jelikoz potrebuju ten trvalak presne v tom meste,kvuli tomu bytu,ja uz nevim co delat fakt :,(

• Citovat
  • Upravit
2377
23.2.12 12:52
Anonymní píše:
j.a.n.i1 píše:
beruska2× píše:
j.a.n.i1 píše:
beruska2× píše:
Anonymní píše:
Presne tak mi to bylo receno,coz je pro me na nic,jelikoz potrebuju ten trvalak presne v tom meste,kvuli tomu bytu,ja uz nevim co delat fakt :,(

aha ja myslela ze ted ho mas jinde a potrebujes ho dostat prave k vam do mesta…
no pak jedine pozadat pribuzne nebo dobre kamarady a vysvetlit jim jak to je no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí