Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahojky, tak názory mě taky zajímají
my stavíme na vesnici barák, tak snad jednou nebudu taky litovat.
zajímavá diskuse díky
Bydlím na malý vesnici (asi 160 obyvatel), 3 kilometry od menšího městečka (asi 5 tis. ob.). Krám tady máme, ale chodím tam minimálně.
Základem pro bydlení na takový vesnici jsou dvě auta, jinak se z toho zblázníš, hlavně jestli jsi na mateřský.
Jinak se tady žije dobře, velká zahrada, holky jsou celý dny venky, hřiště hned před barákem. Pravda, v zimě je to někdy na palici, ale tím, že děti už jsou ve školce a já v práci, tak se to dá přežít.
Ale to si stejně budete muset rozhodnout vy, jestli tam chcete jít.
No, tak mně možná ostatní maminy budou lynčovat, ale já žiju na vesnici a je to pro mně utrpení. jsem společenský živočich, rozený měšťák, takže jsem konečně dostála svého a za dva měsíce se stěhujeme do města. je to tam pro mně prostě pohodlnější a myslím že dcerka bude taky spokojená, když se bude vídat s vrstevníky. Mám tam pár kamarádek s přibližně stejně starými dětmi, takže pro mně jasná volba.
Bydlím na malé vesnici(200 obyvatel)a můžu říct,že většina z nich jsou mladí lidé s dětma.Je tu klid,aoutobus děti do školy odveze i přiveze.Jinak tada dostupnost do města bez auta téměř nulová.Neměnila bych ale za byt ve městě.Za mě,bych do toho šla.V dnešní době si můžeš zajet nakoupit kdykoliv.
já se omlouvám, že se do toho montuju páč bydlím v malém městě, ale když jsme sháněli baráček koukali jsme na okolí právě těch 5 km a přišlo nám to ok.A pokud máte dvě auta tak je to ideální, nebudeš závislá na manželovi, nákup vždy v poho obstaráš a není to zas taková dálka. Si myslím, že ten klid a ta zahrada za to stojí, jo a ani tolik neutratíš když nebudeš mít možnost jít každý den do krámu a v létě když se vydáš s dětma pěšky máte to spojené i s cílem - nákup, procházka. Většinou ty autobusové spoje bývají přispůsobené škole, tak bych byla v klidu, děti se domu budou mít jak dostat
Hmarilla píše:
No, tak mně možná ostatní maminy budou lynčovat, ale já žiju na vesnici a je to pro mně utrpení. jsem společenský živočich, rozený měšťák, takže jsem konečně dostála svého a za dva měsíce se stěhujeme do města. je to tam pro mně prostě pohodlnější a myslím že dcerka bude taky spokojená, když se bude vídat s vrstevníky. Mám tam pár kamarádek s přibližně stejně starými dětmi, takže pro mně jasná volba.
jo tohle chápu, ale jestli je vesnice od městečka kde bude chodit do školy 5 km a auto k dispozici, taak to takový handikep být nemusí
Pro člověka společenského,který rád někam chodí(divadlo,kino výstavy koncerty) to není.
Jenže je vesnice a vesnice.
Pokud tam budeš mít kamarádky a sousedky se kterými pokecáš,nemusí být problém.
Někdo je zase samotář as vesnice mu to vyhovuje.
To je všude jiné.I společenská maminka může být na vesnici spokojená,když tam najde jiné společenské maminky.
My si postavili domek na malý vesničce a jsem spokojená,nechtěla bych být ve městě.To ticho a že můžou děti vyletět na zahradu je nenahraditelný
Ale máme 2 auta,bez toho by to nešlo.Máme tady jen základní potraviny a někdy ani to ne.Ale určitě to bude lepší než být zavřená v bytovce ![]()
cica píše:Hmarilla píše:jo tohle chápu, ale jestli je vesnice od městečka kde bude chodit do školy 5 km a auto k dispozici, taak to takový handikep být nemusí
jasně… já bydlím na ostravici třeba. vlaky tady jezdí jednou za hodinu, populace vyšší věková kategorie, a jediné auto k dispozici které je přes zimu zavřené v garáži cca 100m od baráku, takže s malou v náručí se tam těžko dostanu, ještě před garáží odhrnout sníh abych se do ní mohla dostat a upalovat dát malou do auta… nevím no. Jo, kdybychom tady žili v baráčku tak bych to překousla, ale jelikož jsme tady v bytě v podnájmu, tak nemáme co ztratit.
Příspěvek upraven 21.02.12 v 12:42
tak ja cely zivot bydlela ve meste, obchody, restaurace, kultura atd… ted tretim rokem byldim bydlim na vesnici a pro me je to des… jedine co tu mame tak je second-hand
radsi bych teda brala kdyby tu byli nejake male potraviny
jinac vsichni jsou tu nejmene o jednu generaci starsi nez ja, takze s nekym si popovidat je tady slozity ![]()
tak já sjem na vesnici spokojená a do města bych nešla.
Jediné co mě na vesnici štve, že tady lidi shánějí drby a starají se o co nemají, to si pak říkám, že je lepší bydlet ve městě, ale nechtěla bych ve městě bydlet. Tady je klid, blízko les… prostě fajn i pro děti.
a ještě jedna věc, bez auta bychom tady byli nahraní ![]()
Bydlíme na vesnici tak 7 km od města, není tady vůbec nic krom hospody, kam ale nechodíme
Nic nám tady nechybí, je tady dobré vlakové i autobusové spojení s městem, takže až bude dítko větší nebude mít problém. Já sama takhle jezdila do školy léta. Máme jen jedno auto, já jsem na mateřské, manžel s ním jezdí do práce, ale dá se to. Jsme hodně venku, v létě prakticky celodenně, pravda malý moc s dětmi nebývá, jen občas, ale za chvíli půjde do školky, tak i toho si užije. Já bych neměnila, z bydlení někde na sídliště ve městě bych byla šílená po pár dnech
Ale to záleží na každém ![]()
Co se týče toho obchodu, jak zmiňuje zakladatelka, tak kdysi jsme ho tu měli, ale bylo tak draho, tak jsme si vozili nákupy stejně z města a dělali to tak skoro všichni, takže tu nebyl dlouho. Na nákupy jezdíme jednou týdně a máme domácí pekárnu, takže čerstvé pečivo klidně denně ![]()
Ahoj, taky jsme loni utekli ze sídliště do baráku, je to super, úplně jiný život. Hlavně si každý musí rozmyslet, co od toho čeká. Stačí nám jedno auto, manžel dělá 8h, takže se vždycky domluvíme, do města je to 5min autem. Léto bylo úžasné, zahrada, les, klid. Trochu jsem se bála, jestli mi nebude ten šrumec, lidi a akce ve městě chybět, ale naštěstí to tak není. Můžeme tam kdykoli zajet, ale abych řekla pravdu, už nás to tak neláká.
tak my ikdyž někam jdeme tak musíme stejně autem,v našem malém městě není divadlo a tak…a je pravda že já jsem takový samotář
s dcerkou si vystačíme samy a s kamarádkou co má stejně starého chlapečka by sme se navštěvovali tak i tak když je to jen 5km daleko
chceme do toho jít…manžel to tu v bytovce vyloženě nesnáší,on vyrůstal na vesnici v baráku tak ví co to obnáší a naopak tohle bydlení ho mučí
díky že píšete…ráda poznám vaše názory ![]()
ahojky chtěli bychom se s manželem stěhovat na vesnici,máme malou dcerku a momentálně bydlíme v menším městě v bytovce.Našli jsme pěkný domek ve vesničce jen 5km od toho města kde teď bydlíme, pravidelný autobusový spoj tam je ale jinak nic žádný obchod jen hospůdka…ale baráček stojí na moc krásném místě a tady z toho bydlení v bytovce kde nemůžu s malou na zahradu nám moc vadí…jen mě zajímá vy co bydlíte na vesnici jestli byste měnili?? Co se týče v budoucnu až dcerka bude větší atd…