Zápis do katastru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.2.12 10:21

Zápis do katastru

Dobrý den, chci se zeptat jestli nahodou někdo nevy jestli po rozvodu stačí k zapisu nemovytosti na katastr, jen dohoda o vypořadaní společného jmění manželu nebo musime sepsat ještě nějaky další papír? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101439
18.2.12 10:41

No, ještě musíte sepsat návrh na vklad. Jo a ta dohoda musí být ve 4 výtiscích, na jedné ověřené podpisy. Akorát nevím, jestli tu dohodu můžete udělat sami nebo to musí být formou notářského zápisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
18.2.12 11:07

Musí být notářsky ověřené podpisy. Stačí u jedné dohody pro Katastr. Zbylé můžou být jen podepsané. Ted jsem přepisovala byt. Kupní smlouvy jsme si napsali sami, jen bylo třeba notářsky ověřit podpisy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101439
18.2.12 11:10

Tak na klasickou kupní smlouvu to nemusí být ani notářsky ověřené, to stačí za 30,– kdekoliv na matrice nebo na Czechpointu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.12 11:17

Podpisi mame ověřené jedna se ale o vyrovnáni majetku po rozvodu a ne koupi. Takže určitě budem potřebovat tu dohodu o vypořadaní, rozsudek o rozvodu a ten navrh na vklad. Ale divala jsem se že od ledna by ten navrh na vklad mněl byt nějaky formulař a nelze si jej napsat sam, aspon tak jsem tomu porozumněla.

• Citovat
  • Upravit
101439
18.2.12 11:22

Jojo, návrh na vklad musí být na formuláři, je ke stažení tady: http://www.cuzk.cz/Dokument.aspx?…
ale není to nic složitého :-) plus tedy 1000,– kolek, ale ten se dá koupit když to na katastr podáváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
18.2.12 14:41
j.a.n.i1 píše:
Tak na klasickou kupní smlouvu to nemusí být ani notářsky ověřené, to stačí za 30,– kdekoliv na matrice nebo na Czechpointu.

Museli jsme to mít od notáře. Chtěli to přímo na katastru. JJ, 1000 kolek jsem zapomněla, ten je potřeba taky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101439
18.2.12 15:15
Broučkovka píše:
j.a.n.i1 píše:
Museli jsme to mít od notáře. Chtěli to přímo na katastru. JJ, 1000 kolek jsem zapomněla, ten je potřeba taky :-)

Nemusí to být od notáře, na to nemají u klasické kupní či darovací smlouvy nárok, stačí jakékoliv úřední ověření podpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
18.2.12 15:52

To je možné. Mně to řekli do telefonu a stálo to stejně jako na matrice nebo czechpointu a bylo to hned. Takže jsem to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
21.2.12 09:30

Jj stačí jen úředně ověřené podpisy, teď to řešíme, dneska jedem na katastr ten vklad podávat..Jo a ten návrh na vklad vlastnického práva nemusí být na zvláštním formuláři, stačí když je to zahrnuté v kupní smlouvě…A 1000 kolek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101439
21.2.12 11:06
Monali píše:
Jj stačí jen úředně ověřené podpisy, teď to řešíme, dneska jedem na katastr ten vklad podávat..Jo a ten návrh na vklad vlastnického práva nemusí být na zvláštním formuláři, stačí když je to zahrnuté v kupní smlouvě…A 1000 kolek..

Jojo, máš pravdu, povinné jsou až od 1.1.2013 :-) to je tak, když člověk nedočte datum až do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n. Hotaru
5.4.12 15:37

Ahoj..
Prosím potřebovala bych poradit od někoho kdo se vyzná..

Můžeme bez problémů koupit zahradu, která je na katastru psaná na zemřelého býv. manžela majitelky? Dědické řízení proběhlo vpořádku.

• Citovat
  • Upravit
900
5.4.12 15:48

Až po přepisu v katastru. Návrh podá soud, jakmile dědické řízení nabude právní moci. Dříve to nepřevedete. Smlouvu a tak sepsat můžete, pokud to risknete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí