Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím ![]()
Bydlíme v bytě od města, přítel tu nemá trvalé bydliště. Chtěla bych ho sem nahlásit (budeme se brát, takže změna občanek, tak ať je to při jednom), ale zajímalo by mě, zda se to dotkne výše nájmu? Nerozumíte tomu náhodou někdo?
A podotázka, malej má automaticky trvalé bydliště jako já? Nebo se taky musí něco vyřizovat?
Díky za odpovědi ![]()
Ono záleží, jestli si do bytu dá jenom trvalé bydliště - jakože se k tobě přihlásí na úřadu (v tom případě se to nájmu nedotkne). A nebo jestli se přihlásí i na energie/nájem apod., to se u nás vyřuizuje na realitce, která byt spravuje ( v tom případě se nájem zvýší).
A prckovi se už při porodu dává automaticky bydliště podle matky ![]()
Rádo se stalo. Vyřizovali jsme to před dvěma měsíci, tak snad se nic nezměnilo. A doufám, že je to ve všech městech stejné ![]()
No tak to taky doufám
![]()
Jsme si říkala, aby nás ta změna nepřišla draho
![]()
Pokud není doteď nahlášený tak se zvyšují služby a pak i při narození prcka. Ale nájem zůstává stejný. A prcek má automaticky stejné bydliště jako ty
Pocet osob s trvalym pobytem nema na vysi najmu vliv .Ale sluzby musis platit i za osoby ktere v byte bydli i kdyz trvale bydliste maji jinde.
ahoj, já bydlím v městkém bytě a řešila jsem to při prvním dítěti, manžel se přihlásí a město ti pošle nový evidenční list se zvýšenou částkou a dítě si musíš přihlásit sama, to je tvoje povinnost, a i o něj se ti zvýší nájem. u nás je to o 500 za každou osobu.
nájem v uvozovkách pochopitelně, ten je danej jasně, akorát se to o každou osobu zvyšuje, nejde mít stejný zálohy jako když jsi sama
jadviga píše:
nájem v uvozovkách pochopitelně, ten je danej jasně, akorát se to o každou osobu zvyšuje, nejde mít stejný zálohy jako když jsi sama
No my tu bydlíme takhle už ,,dýl,, takže zálohy máme nastavené už dávno..spíš mi šlo o ten ,,čistej,, nájem..
Slučují se tady dvě věci dohromady. Nájem jako takový se ti určitě nezvedne, ale zvednou se ti zálohy za užívání bytu, pokud jsou rozpočitatelné na osobu, obyčejně to bývá za společnou elektriku, za užívání výtahu, za úklid pokud si ho neděláte sami apod. Myslím, že voda se vám rozpočítává podle vodoměrů a teplo podle indikátorů na radiátorech. Jenom podotýkám, že tohle jsou služby zúčtovatelné v ročním vyúčtování. Takže ty platíš celý rok zálohy a ke konci roku se to rozpočítá ke skutečným výdajům domu a podle toho zúčtuje mezi nájemníky.
Příspěvek upraven 14.02.12 v 12:03
Jo a ten prcek je automaticky ale po porodu ho musis zajit s RL nahlasit na bytovou spravu prave kvuli tem sluzbam. A jeste jedna vec-az budete manzele muzete mit i spolecnou najemni smlouvu. Tak to chodi u nas.
Já myslela „nájem“ jako obecně platby spojené s užíváním bytu. Samotně čistý nájem se nezvýší, ale zvednou se zálohy.
Prcek tady má trvalé bydliště automaticky. Ale na služby jsem ho sem nehlásila, protože kupujeme nový byt, tak už to nemá cenu. Čímž se mi nájem nezvýšil. Kdybych ho tady přihlásila, zvedly by se nám platby taky cca o pětistovku. Úřednice mi říkala, že trvalé bydliště tady může mít napsané kdokoliv, třeba i bývalí nájemníci a já o tom ani nemusím vědět. Ale rozhodující je právě to, kdo všechno je tady přihlášený na služby.