Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
peggy.sl píše:Emilie píše:Emi,
P.S. Asi bych měla přidat i to, že zrovna minulý týden, jak sněžilo, tak nám to zafoukalo jedinou příjezdovou cestu a obecní traktor, který jinak prohrnuje, se porouchal. Nu což, manžel byl připraven si vzít sekeru a pilu a jídlo na tři dny a vyrazit do práce, resp. na autobusovou zastávku (po tý zafoukaný cestě), pěšky. Ale tak to s eprostě v zimě stává, že padá sníh,a kdyby nebylo těchtéo drobných příhod, to bych ani neměla o čem líčit, takové dobrodružství, no ne?![]()
![]()
ještě štěstí, že máš doma ,,Dr.voštěpa,,![]()
No … to je skutečné štěstí …
![]()
Emilie píše:peggy.sl píše:No … to je skutečné štěstí …Emilie píše:Emi,
P.S. Asi bych měla přidat i to, že zrovna minulý týden, jak sněžilo, tak nám to zafoukalo jedinou příjezdovou cestu a obecní traktor, který jinak prohrnuje, se porouchal. Nu což, manžel byl připraven si vzít sekeru a pilu a jídlo na tři dny a vyrazit do práce, resp. na autobusovou zastávku (po tý zafoukaný cestě), pěšky. Ale tak to s eprostě v zimě stává, že padá sníh,a kdyby nebylo těchtéo drobných příhod, to bych ani neměla o čem líčit, takové dobrodružství, no ne?![]()
![]()
ještě štěstí, že máš doma ,,Dr.voštěpa,,![]()
![]()
![]()
![]()
Tak to u nás bych tu sekeru a pilu musela vzít do ruky já ![]()
Ale je fakt, že to má svoje kouzlo. My zase musíme jet do takového prudšího kopce, který nám pluhem akorát pěkně uplouhají a smeká se to jak blázen. Takže občas taky uvízneme.
A tak se prostě nejede do školky a pracuje se z domova. Žádný stres
Za nás bývaly ve školách uhelné prázdniny, tak my si děláme sněhové ![]()
Na vesnici jsem bydlela 20 let a za sebe můžu říct, že už NIKDY více. Nebyla jsem tam šťastná jako dítě, jako puberťák už vůbec ne. Dojížděli jsme všude busem a to bylo taky na palici, městský děti si užili každou odpadlou hodinu, my čekali na zastávce jako trubky až pojede autobus
o víkendu jsme měli smůlu, to jsme trčeli doma, fakt úžasný zážitky. Sice děti můžeš pustit samotný ven, ale jelikož není, kam by chodili (počítam že na dětském hřišti nebudou do 15-ti), tak je jim to prd platný. O dojíždějí do práce ani nemluvim, v létě to ještě jde, ale zima je očitec a živit 2 auta je dneska luxus. Vesnice je fuj
![]()
fiali píše:
Na vesnici jsem bydlela 20 let a za sebe můžu říct, že už NIKDY více. Nebyla jsem tam šťastná jako dítě, jako puberťák už vůbec ne. Dojížděli jsme všude busem a to bylo taky na palici, městský děti si užili každou odpadlou hodinu, my čekali na zastávce jako trubky až pojede autobuso víkendu jsme měli smůlu, to jsme trčeli doma, fakt úžasný zážitky. Sice děti můžeš pustit samotný ven, ale jelikož není, kam by chodili (počítam že na dětském hřišti nebudou do 15-ti), tak je jim to prd platný. O dojíždějí do práce ani nemluvim, v létě to ještě jde, ale zima je očitec a živit 2 auta je dneska luxus. Vesnice je fuj
![]()
No, čistě okrajově, ono je město je někdy také pěkně „fuj“, občas, když takle musím cestovat po Brně, jsem rád, že nemám „kudlu v zádech“ od „spoluobčanů“ a rád se vracím do rodné hroudy…
ono asi hodně záleží na tom, jaká to je vesnice
u nás je třeba teď hodně nových domů, takže hodně mladých lidí, hodně dětí a hlavně - na „přistěhovalce“ se starousedlíci nedívají jako na vetřelce
z města jsme tu pohodlnou, příjemnou procházkou za hodinu, kdyby něco… škola tu je dobrá (ač malotřídka) a až budou chtít děti jít nebo jet někam pařit, tak holt buď pro ně dojedu a nebo jim dám peníze na tágo ![]()
my s manželem nikdy na noční život, kulturu nebo restaurace nebyli, takže pro nás se nic nezměnilo ![]()
Realist píše:fiali píše:
Na vesnici jsem bydlela 20 let a za sebe můžu říct, že už NIKDY více. Nebyla jsem tam šťastná jako dítě, jako puberťák už vůbec ne. Dojížděli jsme všude busem a to bylo taky na palici, městský děti si užili každou odpadlou hodinu, my čekali na zastávce jako trubky až pojede autobuso víkendu jsme měli smůlu, to jsme trčeli doma, fakt úžasný zážitky. Sice děti můžeš pustit samotný ven, ale jelikož není, kam by chodili (počítam že na dětském hřišti nebudou do 15-ti), tak je jim to prd platný. O dojíždějí do práce ani nemluvim, v létě to ještě jde, ale zima je očitec a živit 2 auta je dneska luxus. Vesnice je fuj
![]()
No, čistě okrajově, ono je město je někdy také pěkně „fuj“, občas, když takle musím cestovat po Brně, jsem rád, že nemám „kudlu v zádech“ od „spoluobčanů“ a rád se vracím do rodné hroudy…
Tak každýmu vyhovuje něco jinýho, to je jasný. Já bydlim v okresním městě a jsem tu šťastná jako blecha.
Jsem si až po napsání mých příspěvků všimla, že autorka původního příspěvku psala, že to má jen 5 km od toho městečka a pravidelnou autobusovou dopravu - tak to je fakt super. Tak do toho bych určitě šla. My tady pravidelnou dopravu nemáme, musím spoléhat na auto. Ale po těch 3,5 letech už jsem si zvykla. Je pravdou, že co se narodil druhý synek Vojta - dnes mu je rok, tak to tady psychicky zvládám líp. Véna 3,5 roku mu dělá parťáka a mně také, takže už mi není takový smutno, jako když jsem byla jen sama s Venouškem. Jakmile se člověk přestěhuje někam, kde nemá žádné přátele, je to na hlavu, pak to chce mít peníze a jezdit za aktivitami jinam. Jakmile se najdou alespoň někteří přátelé a je možnost se občas navštěvovat, nebo jít spolu na prochajdu, kočárkovat, apod. je už to o něčem jiném. To už člověk nepotřebuje tolik peněz, aby vypadl s dětmi mezi lidi, respektive na nějaké aktivity - mateřská centra, plavání apod. Já jsem také jezdívala celé své dětství na chalupu na Šumavu a co asi zústalo stejné od mého dětství - nejvíce si toho místa - vesnice, váží chalupáři a nebo přistěhovalci. Místní děti - na chalupě, nebyly tak zapálené pro tu okolní přírodu a pro blbnutí venku jako my z města. Ale dříve určitě ty děti i větší byly víc venku než dnes. Dnes tu vídám spíš jen maminky s kočárkama nebo malýma dětma, než lítat větší děti. To samé i na chalupě.
Ale určitě už bych neměnila. Jediné co mne mrzí je ta doprava - vlak, bus, že jezdí tak málo a člověk se musí spolehnout na auto.