Koupě členských práv obecního bytu

224
21.2.12 09:00

Koupě členských práv obecního bytu

Dobrý den,
ráda bych se zeptala na postup při koupi členských práv obecního bytu. Máme zájem koupit byt ve vlastnictví obce. Jde o byt kolaudovaný v r.2001 a s úvěrem do r.2021 (po té možný převod od OV). Celková cena bytu je 1 mil.Kč stím, že část 700 tis.(jedná se o dosud zaplacené částky na úvěru od všech předchozích nájemců) má být zaplacena obci a zbytek současnýmu nájemci (jde o vnitřní vybavení). Měsíční splátky budou 5 tis. + pár stovek bude za nájem. Zajímá mě, že v případě toho, že se rozhodnu byt např.během 5 let prodat (resp.prodat členské práva), cena bytu bude navýšena o ty měsíční splátky. Jaká částka mi za byt bude po té náležet? Jedná se o částku za kterou jsme to momentálně koupili + splátky, které jsme během pěti let zaplatily? Jak to prosím funguje? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3400
21.2.12 09:23

Já bych se asi předně zeptala právníka zda je možné ho koupit. Vím, že se s nima čile obchoduje, ale u nás to bylo tak, že tyto „dotované“ obecní byty bylo zakázané přeprodávat. Tak se pořádně podívat do stanov družstva a poradit se, aby vám pak převod nezneplatnili a budete bez peněz i bez bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
21.2.12 09:33

no odkoupit ho možné je, v tom problém není. Spíš mě zajímá, ta částka kterou bych za byt dostala třeba po pěti letech, když bych se rozhodla odstěhovat. Chceme jít do bytu pouze na přechodnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
21.2.12 09:38

Tak to netuším. Ale jsou tu nějaký i makléřky myslím co ti třeba odhad hrubý udělají. Ale jaké budou ceny bytů za 5 let je asi dneska dost nejisté. Čistě teoreticky bys měla asi dostat co jsi zaplatila dnes plus splátky co jsi do toho dala, ale to je opravdu teorie. Dnes jsou ceny bytů třeba o hodně níž než před 5 lety. Ale sama budu zvědavá jestli někdo udělá odhad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí