Těhotná a stavba domu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.2.12 13:48

Těhotná a stavba domu

Předem se omlouvám za anonym, ale zatím nikdo z rodiny neví, že se chystáme stavět. Jde o to, že už nějakou dobu v sobě cítím touhu po druhém dítěti. Máme doma už jednoho dvouleťáka. Chtěli bychom se někdy v létě začít snažit o druhé, aby mi navazovala mateřská. Jenže do toho začneme v létě stavět baráček. Chci se zeptat, stavěli jste některá, když jste byly těhu a měly k tomu doma malé dítě? Jde mi i o to, jak pak zvládnout stěhování s bříškem. Domek by měl být postavený za cca 3 měsíce, bude to montovaný nízkoenergetický. Díky za vaše odpovědi a zkušenosti. T.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2041
22.2.12 13:54

My čekali první, předtím jsme bydleli v chatě:-) stěhovali jsme se až když malej byly tři měsíce, staral se o všechno manžel, já až stěhovala a vybalovala, je to radost, stěhovat se do nového, škoda, že nebylo hotovo dřív, ale stejně je to paráda mít vlastní dům, i když s hypotékou. můžu vaše rozhodnutí jen a jen podpořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.12 13:58

Nelluško díky :kytka: :kytka: Taky si říkám, že to jsou pěkný starosti. (nebýt tý hypotéky, ale kdo bez ní dneska bydlí) a že se to snad nějak zvládne. T.

• Citovat
  • Upravit
2041
22.2.12 14:00

no uvidíš taky, jak ti bude, já měla první sice rizikový, ale cítila jsem se absolutně v poho a chodila do práce až do konce a u druhýho vše ok, ale zmáhalo mi to, bylo mi zle a navíc malá na krku. ale jestli plánujete na klíč a manžel je šikulka, bude to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
22.2.12 14:01

My stavime a do toho jsem otehotnela, kazdej vikend jezdime na stavbu dodelavat veci, pres tyden stavi firma. Bricho neprekazi :-D Zenska stejne uz ty stavebni prace moc nevytrhne, chce to jen dobreho spolehliveho stavbyvedouciho, abyste tam neotrocili a mohla jsi aspon v klidu porodit. A taky zvazit financni moznosti, pak se nejakou dobu vlastne tahnou dve domacnosti… :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.12 14:03

Já se stěhovala měsíc před porodem :lol:
S uklízením po malování mi hodně pomáhala mamka a sestra, nábytek stěhovali chlapi, takže jsem přišla téměř k hotovému, dělala jsem jen práce, u kterých se dalo sedět :lol:

Kdyžtak si na úklid najmi firmu, zabalit a vybalit zvládneš ;) Závidím to těšení se :lol:

• Citovat
  • Upravit
7250
22.2.12 14:15

Začali jsme stavět a já byla těhu.Porodila jsem,když nám dělali tesaři krov.Malou občas pohlídali babičky,když byla větší,jinak spala venku v kočárku.Stěhovali jsme se a já byla s druhou dcerkou v 6.týdnu a dalo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
22.2.12 14:18

Ahojky,taky stavíme,tedy uýř máme postaveno v červnu se chceme stěhovat ale ten finiš uklidit atd a nastěhovat nás ještě čeká :roll:.taky sem se rozhodovala zda druhé dítko do toho chaosu,přiznám se moc se mě dotoho nechtělo ale jelikož první dcerce budou v květnu 3 šly jsme do toho ..zadařilo se jsem v 19tt a stěhovat se budu tak v 8měsíci :roll: z čehož mám hrůzu ale všichni pomůžou..už ted mě uklizení tam +dítko doma zmáhá..ale sem ráda na mimi se těším…stavěli jsme teda všechno od uplného začátku sami..takže náročné :| můj názor je že zvládnout se dá vše ,jestli máš po ruce rodinu :pankac: na druhou stranu..nás už čeká jen uklid. né ten hroznej okruh běháni na uřadech,stavění,štukovaní..neustálí bordel a hádky..věř nebo ne je to velká zkouška vztahu fakt jo..ikdyž sme si prošli mnohím a dítko už máme. stejně to bylo na nervy..navíc to druhé těhu už není jako první .vše mě bolí a snáším ho podstatně hůř…takže tak. já sem i pro chlapi vyvářela atd takže pořád u plotny a z dítkem stavěli jsme 2roky-ted to budou…no takže tak :think: je to tšžké rozhodnout se musíš sama ale stavět uplně od začátku a do toho těhu do toho bych já osobně nešla..pokat vám bude stavět firma tak možná..ale je to o povaze atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
22.2.12 14:21

AHA sem blb :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: ted to čtu budete to mít hned a montovaný..takže doto jdi :pankac: :pankac: :pankac: já se taky budu stěhovat s pupkem v červnu a termín mám v červenci..strach mám nevim co bude do té doby už ted to nesu blbě ale zvládnem to kdfyž jsme to zvládli do těd :mrgreen: ..přeju štěstíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ET-Lucius
22.2.12 15:26

..tak my stavěli a do toho jsem otěhotněla…malá už je venku a stavíme dál-svépomocí… malá je první, takže zkušenost se starším prckem nemám…

…na stavbě jsem pomáhala-ale jen uklízela a ,,podejpřinespodrž,, …vždy jen tak, jak mi stav dovolil…

…stěhování ve vyšším stupni těhotenství si tak nějak nedokážu představit, ale někdy na začátku ano, pokud nebudeš tahat těžké věci..ale záhul to bude, s tím počítej :-)

• Citovat
  • Upravit
2041
22.2.12 15:50

já se stěhovala vlastně s tříměsíčním prckem, byl to slušný tělocvik, ale zase jsem to měla kousek. Ale my se stěhovali do hotovýho, jen pokojíčky jsme dodělávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.12 15:53

Holky dík. Sice by to mělo být hotový fakt do 3 měsíců a na klíč, ale radši si to nemaluju moc růžově. Budu pak příjemně překvapená :D Máme hodný babičky, tak si myslím, že by s případným hlídáním nebyl problém. Navíc obě bydlí tam, kde se chystáme stavět :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2041
22.2.12 16:02

tak to je naprostá bomba, můžou pohlídat, povozit a ty budeš v klidu. Je rozumné si to nemalovat, já si to teda malovala a jak píšu, byla už jsem tři měsíce po porodu:-) ale je fakt, že jsem rodila o měsíc dřív. Ale stejně mělo být hotovo mnohem, mnohem dřív, ale to je kuchyně, krb, prostě chce to odhodlání a pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
22.2.12 16:17

ahoj dceri bude sest let, od predlonska prestavujeme a rekonstruujeme svepomoci rekreacni objekt, a celkem maso, neustale nam neco rozebira(stavi si svoje domy na hrani) slapala do neztvrdlych zakladu, lezla do vapna a dalsi vylomeniny, do toho se honila se psama a skakali do bazenu, to uz bylo fakt nad moje sily a bylo mi jedno co dela, bohuzel babicky mame daleko a maji svuj zivot, dite je nase, tak se snazime jak jen to jde, do toho vseho mam v srpnu termin, jeste ze to mimino lezi v kocare a nikam neleze 8o zrovna tou dobou budeme pomaloucku dostavovat prizemy a dalsi leto pojedeme podkrovi tak to snad nejak preklepeme ;)

stehovani s brichem se da, proste si to zabalis a chlap nanosi do auta a preveze, preci se muzete stehovat na etapy.
p.s.:u nas zase nikdo nevi ze jsem tehotna, protoze to by bylo kecu ze stavime a do toho si porizujeme dite, neresim, moje vec.
drzim palce a at se pekne bydli. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
23.2.12 11:54

Bellezz-ahoj kam si se nám ztratila?aspon že jsi ok :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...