Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím chci se zeptat mám silnou menstruaci první tři dny a potřeboval bych něco v čem vydržím neprotýct za několik hodin a tak mě napadlo mens. kalhotky koukala sem že mají v dm ale vůbec nevím jestli to fakt nebude zapáchat nebo jestli neproteču jelikoš mám namáhavou prácí a mám hodně pohybu, zkouším i tampony ale stejně proteču co doporučujete nebo jaké kalhotky
No ja na silne dny (vetsinou mam jen jeden) kombinuji tampon+menstruacni kalhotky, prave kdyz ten tampon nahodou protece, tak to kalhotky chyti. Ono menit je kazdych par hodin v praci je taky nic moc. Dalsi dny uz pak funguji jen v kalhotkach. Mam snuggs i jedny nejakou tu privatku z DM, nejak ve funkci velky rozdil nepocituji, ale snuggs jsou na tele prijemnejsi.
@eleanor 12 píše:
Zdravím chci se zeptat mám silnou menstruaci první tři dny a potřeboval bych něco v čem vydržím neprotýct za několik hodin a tak mě napadlo mens. kalhotky koukala sem že mají v dm ale vůbec nevím jestli to fakt nebude zapáchat nebo jestli neproteču jelikoš mám namáhavou prácí a mám hodně pohybu, zkouším i tampony ale stejně proteču co doporučujete nebo jaké kalhotky
Jestli měníš tampon po dlouhé době, tak se nediv. Do práce bych to raději kombinovala s těma kalhotkama a vzala si i náhradní. V dobách silnější MS jsem mívala v práci zasobu vložek a náhradní spoďáry.
@Russet píše:
Jestli měníš tampon po dlouhé době, tak se nediv. Do práce bych to raději kombinovala s těma kalhotkama a vzala si i náhradní. V dobách silnější MS jsem mívala v práci zasobu vložek a náhradní spoďáry.
Co je dlouha doba? Me v tom silnem dni tampon vydrzi tak 2 hodiny ![]()
@beruska9 píše:
Co je dlouha doba? Me v tom silnem dni tampon vydrzi tak 2 hodiny
Tak pro každého je asi jiná. Ideálně měnit tak, aby protéct nestihnul. Jako u vložek.
Já mám též silnou ms a kupuji si dlouhé silnější vložky zn bella s křidélky. Tenké vložky mi vždy protekly. Kalhotky jsou dobré na slabou ms, při silné to může být problém s protečením.
Ještě že v zaměstnání nemam bílé kalhoty.
Místo tamponu zkus kalíšek (jistit kalhotkama u obojího) za mě kalíšek vydrží 2-3× déle než tampon, jen se s ním člověk musí naučit
.
@beruska9 píše:
Co je dlouha doba? Me v tom silnem dni tampon vydrzi tak 2 hodiny
Mě právě jen jednu nebo dvě