Špatná cytologie LSil a teď už Hsil

Anonymní
9.11.22 18:56

Špatná cytologie LSil a teď už Hsil

Ahoj, v květnu jsem byla na roční kontrole. Výsledky cytologie byli lehké změny buněk LSIL, po půl roce další stěr. Na něm jsem byla teď v říjnu a výsledky se zhoršili na HSIL (což jsem se všude dočetla, že je to nejhorší co může být před samotným nádorem :( ). Mám si volat po novém roce aby mi udělali další ster + test na HPV virus jestli mám. Což dle mých informaci, uz musím mít když mam výsledky HSIL ne? Chtěla bych už mimčo, tak nevím co teď s tím a jak moc to je vážné. Kamarádky co měli jen to LSIL byli poslány do onko centra na konizaci a mě s tím horším pořad drží v ordinaci. Nemáte někdo prosim zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101910
9.11.22 19:11

Vyzadej si zpravu s vysledky a do toho onkocentra si zavolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
9.11.22 19:19
@Anonymní píše:
Ahoj, v květnu jsem byla na roční kontrole. Výsledky cytologie byli lehké změny buněk LSIL, po půl roce další stěr. Na něm jsem byla teď v říjnu a výsledky se zhoršili na HSIL (což jsem se všude dočetla, že je to nejhorší co může být před samotným nádorem :( ). Mám si volat po novém roce aby mi udělali další ster + test na HPV virus jestli mám. Což dle mých informaci, uz musím mít když mam výsledky HSIL ne? Chtěla bych už mimčo, tak nevím co teď s tím a jak moc to je vážné. Kamarádky co měli jen to LSIL byli poslány do onko centra na konizaci a mě s tím horším pořad drží v ordinaci. Nemáte někdo prosim zkušenost?

tvůj nález se zhoršuje, začala bych to řešit s onko centrem hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.22 19:30

Zítra si tam hned zavolám, snad mě vezmou i bez žádanky. Nevíte jak dlouho trvá než se toto vše v tu rakovinu opravdu přetvoří?

• Citovat
  • Upravit
4
9.11.22 20:11
@Anonymní píše:
Zítra si tam hned zavolám, snad mě vezmou i bez žádanky. Nevíte jak dlouho trvá než se toto vše v tu rakovinu opravdu přetvoří?

To netuším… me vcera volal lekar, že mám výsledky Lsil ale Hsil nevylučuji… Přes kamarádku jsem se okamžitě objednala příští týden na zákrok. Histologii i konizaci:-( mam Strach Ale dle mého názoru jste už dávno měla být na vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.22 20:53

@Sabinka1 tak to jste mě celkem vyděsila a vas lékař vam na LSIL řekl co? Mě to tenkrat vůbec neřekli, jen ze tam mam nějaké lehké změny až teď v papírech jsem se docetla toto :(

• Citovat
  • Upravit
4
9.11.22 21:44

Mě řekl, že je nutné doplnit Histologické vyšetření. Ale prý až v lednu, kdy mě čekala výměna tělíska. Já ale vím, (protože pracuji pro farmaceutickou firmou s jedním nejmenovaným preparátem právě na tyto problémy) že už výsledky l-sil jsou temer vzdy, v centrech odesílány na Chirurgické řešení.. Nechtěla jsem na histologii čekat až do ledna. S tímto nálezem musíte do centra onkologické prevence. Kde už jste měla dávno být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12659
10.11.22 06:44
@Anonymní píše:

Mela jsem Hsil a hned jsem mazala s zadanmou a vysledky do cytol. poradny kde me hned objednali na konizaci za 14 dni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
11.11.22 22:32
@Anonymní píše:

Ahoj, hele jestli jsi z Prahy zavolej si do motola k panu primari Plutovi…ja k nemu dochazim uz vic jak rok…mam lehke zmeny na cipku…zacalo to v tehotenstvi, byla jsem i na histologii…on ordinuje kazdou stredu od deviti, nemusis byt objednana jen si musis vysedet frontu coz nekdy muze byt klidne i tri hodky…volat je lepsi ten tyden co bys chtela ve stredu jit, protoze obcas nějakou stredu neordinuje tak aby si tam nebyla zbytecne…zkontroluje te kolposkopem a pak rekne co dal ☺️️Kdyby si chtela nejaky info klidne mi napis soukromou zprávu ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.22 00:49

Holky moc Vám všem děkuji za info. Moje gynkolozka je fakt kráva ( před půl rokem mi rekla ze tam mam lehke změny nic strašného a stačí kontrola za půl roku, ze si s tím nejspíš tělo samo poradi, to uz jsem měla Lsis (včetně HPV)ale nic takového mi neřekla, teď mi vyslo Asc-h (nelze vyloučit Hsil) a dle ni mam prijit za 3 měsíce a bude dělat zas jen cytologii+hpv test pro jistotu, víc pro me udělat nemůže ani se to prý dle ni víc neřeší…. To ze mam tyto výsledky mi řekla až na po3 co sem tam volala aby mi přesně řekla co tam mam napsané ( už sem si přečetla všechno možný abych tomu vůbec rozuměla). Podařilo se mi dovolat k apolinari k dr. Slamovi, sestřička moc milá a objednala mě sice až na 13.1, ale objednala. Panu dr. jsem jeste poslala moje výsledky za 2 roky z cytologie a sám mi napsal, ze mě vezme dříve. Chce se mi z toho brečet, jak může někdo s takovým jednáním dělat gynekologa :(.

• Citovat
  • Upravit
91
12.11.22 02:39
@Anonymní píše:
Holky moc Vám všem děkuji za info. Moje gynkolozka je fakt kráva ( před půl rokem mi rekla ze tam mam lehke změny nic strašného a stačí kontrola za půl roku, ze si s tím nejspíš tělo samo poradi, to uz jsem měla Lsis (včetně HPV)ale nic takového mi neřekla, teď mi vyslo Asc-h (nelze vyloučit Hsil) a dle ni mam prijit za 3 měsíce a bude dělat zas jen cytologii+hpv test pro jistotu, víc pro me udělat nemůže ani se to prý dle ni víc neřeší…. To ze mam tyto výsledky mi řekla až na po3 co sem tam volala aby mi přesně řekla co tam mam napsané ( už sem si přečetla všechno možný abych tomu vůbec rozuměla). Podařilo se mi dovolat k apolinari k dr. Slamovi, sestřička moc milá a objednala mě sice až na 13.1, ale objednala. Panu dr. jsem jeste poslala moje výsledky za 2 roky z cytologie a sám mi napsal, ze mě vezme dříve. Chce se mi z toho brečet, jak může někdo s takovým jednáním dělat gynekologa :(.

Tak to budes taky v moc dobrych rukou u pana doktora Slamy☺️️Na nej jsem slysela taky jen samou chvalu a hlavne pry neni nejak razantni, pry se snazi aby kdyz zena nema jeste deti aby jakýkoliv zasah byl minimalni….Drzim pesti a dej vedet pak co rikal pan doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
12.11.22 02:45

„@73Nica73“ a ty jsi teď uz v poradku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
12.11.22 07:18

@Kris121 chodim zatim co pul roku na kontroly….chodim do Motola k panu primari Plutovi.

Mame jedno dite 20mesicu a chteli by jsme jeste jedno takze pan primar rikal, ze zatim se to za ty dva roky nezmenilo vubec mam jen lehke zmeny na deloznim cipku…takze jsem hlidana a uvidi se jak ti bude vypadat dal ☺️️

Pam doktor rikal potom co u me delal biopsii, ze to dopadlo lip nez čekal, ze ted budu jen sledovana a pokud se nic nebude horsit tak zatim u me neni konizace nutna. ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.11.22 21:32
@Anonymní píše:
Holky moc Vám všem děkuji za info. Moje gynkolozka je fakt kráva ( před půl rokem mi rekla ze tam mam lehke změny nic strašného a stačí kontrola za půl roku, ze si s tím nejspíš tělo samo poradi, to uz jsem měla Lsis (včetně HPV)ale nic takového mi neřekla, teď mi vyslo Asc-h (nelze vyloučit Hsil) a dle ni mam prijit za 3 měsíce a bude dělat zas jen cytologii+hpv test pro jistotu, víc pro me udělat nemůže ani se to prý dle ni víc neřeší…. To ze mam tyto výsledky mi řekla až na po3 co sem tam volala aby mi přesně řekla co tam mam napsané ( už sem si přečetla všechno možný abych tomu vůbec rozuměla). Podařilo se mi dovolat k apolinari k dr. Slamovi, sestřička moc milá a objednala mě sice až na 13.1, ale objednala. Panu dr. jsem jeste poslala moje výsledky za 2 roky z cytologie a sám mi napsal, ze mě vezme dříve. Chce se mi z toho brečet, jak může někdo s takovým jednáním dělat gynekologa :(.

A kdy tam tedy jdete? To je dobře, že jste se již nenechala odbyt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.22 03:38

@Sabinka1 chtěl mě vzít v týdnu po 21.11, já ale bohuzel nejsem v ČR. Takže hned jak prijedu tak k němu půjdu. Předpokládám, ze na tu konizaci půjdu taky. Dejte vedet jak jste dopadla vy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa