Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@taneček píše:
A proto jezdí s cisternou…
spíš by měl jezdit s hovnocucem ![]()
Hele, jestli máš kam jít, tak tam jdi, jeho dej k soudu, ať se určí alimenty, samozřejmě že na ně nárok máš, on jen kecánkuje, aby tě vystrašil. S takovým, který ti bude počítat každou korunu a o přispívání na domácnost mluví jako o „dobré vůli“, si moc štěstí neužiješ…
@Verunka 22 let Tak asi takhle, pokud proběhne soudně svěření do péče, tak mu alimenty určitě stanoveny budou, o tom žádná. Na druhou stranu, klidně to může být třeba 1500,– na dítko a 1000,– na tebe.
Takže je otázkou pro co se rozhodneš, jestli má cenu s partnerem zůstávat, když žijete spíš vedle sebe než spolu.
Vyhrožuje mi že když ho dám k soudu, že mě zabije a že mi udělá ze života peklo. Odejít chci proto, protože mě už několikrát uhodil…bojím se ho.Je šíleně nervní a vzteklý, prej to má z práce a nemůže za to. Uklízím každý druhý den, pokud najde nějaké smítko na zemi nebo pavučinu v koutě, je zle…
@Verunka 22 let Tak v tom případě bych se nerozmýšlela a šla, čím dřív tím líp, pokud máš kam. A tohle vyhrožování bych nebrala příliš vážně, to jsou klasické kecy, ale kdyby mě někdo zkusil uhodit, tak to okamžitě řeším.
No tak se s ním domluv, že ho tedy k soudu nedáš, ale že odejdeš bydlet jinam, bude ti platit nějakou částku (tak od těch 3 000 a výš by to bylo fér) a dítě bude vidět třeba x krát týdně tolik a tolik minut za tvé asistence a u rodičů. Jakmile něco poruší, tak šup k soudu. Ona by ta dohoda nakonec byla lepší i pro tebe, soud se může táhnout… ![]()
@Verunka 22 let Proboha, co to je za…
Pokud Tě bije, tak rozhodně od něho. Pokud je to vidět (například podlitina), zdokumentovat, případně navštívit doktora nebo policii a nahlásit. Zkontaktovala bych OSPOD s tím, že chci žádat o určení výživného. Podat návrh k soudu (navrhnout raději víc, než míň). Kdysi jsem u soudu viděla, jak soudce stanovil výživné docela velké a nenechal se odradit přiznanými příjmy otce s tím, že je to pouze účelové a kdyby chtěl, tak si vydělá daleko víc.
Přesně to jsem mu navrhla a jeho rekace byla : TY KRAVIČKO PITOMÁ DOSTÁVÁŠ 6 000 KČ MĚSÍČNĚ A TO TI PRO DÍTĚ STAČÍ, NEVIDÍM DŮVOD PROČ BYCH TI MĚL JEŠTĚ PŘISPÍVAT.
@Verunka 22 let aha, a jeho dítě to není? To sis pořídila se státem?
@Verunka 22 let JESTLI TĚ UHODIL, TAK RYCHLE PRYČ!!! násilí se obvykle stupňuje
Taky mi řekl, že díky tomu, že nejsem jeho manželka tak se výživné na mě nestahuje…a že prostědíky jeho nízkému základu budu mít minimum.
@Verunka 22 let lže. Manželka má sice výživné tuším do tří let a přítelkyně do dvou let dítěte, ale má na něj nárok.
Pokud by mi řekl kravičko pitomá, s takhle urážlivým kontextem, tak už by to nebyl můj přítel. Nenech se zadupat a odejdi od něj. Platit bude muset a hodnější k Tobě nebude.
Normálně idejdi a i kdyby jsi měla mít od něj jen 1500kč alimenty tak je tu furt lepší než nic a mlácení… a ještě by jsis měla nějak obstarat důkazy že tě mlátí.
Můžu se zeptat jak vysokou má hypotéku?
@Verunka 22 let nevím teda ale když dávaj hypotéku tak určitě mu musí zbýt víc než půlka z jeho příjmu tím pádem má určitě víc než ti tvrdí ale to si jen myslím.
Ale určitě od něj odejdi hypotéka je zajímat nebude první dítě a pak zbytek.
A jeste mi rekl ze prej mluvil s nejakym pravnikem a ten mu rekl ze matka na narok na vyzivne pouze tehdy pokud je to jeho manzelka a nebo pokud je rozvedena. Pokud vdana s otcem ditete nebyla a byla pouze pritelkyne tak prej narok nemam.