Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj. Měla bych takový dotaz. S přítelem máme 9 měsíční holčičku. Ale co se týče vztahu tak si nerozumíme. Řekl mi, že jestli to dám k soudu a budu žádat o alimenty, tak že si uškodím. Prej má přiznaný velmi nízký základ a tím pádem mám nárok na 2 500-3 000 kč. Ale i to by mi velmi pomohlo, jelikož sice ještě bývám u něj, ale dítě živím já, i jeho.On platí hypotéku a inkaso. Takže já mám na starosz domácnost a dítě. On kupuje dítěti jednou za měsíc plíny a kojen. mléko+nějakou tu přesnídávku. Tvrdí mi, že matka dostává alimenty až když ji skončí mateřská. Během mateřské NE. Nevíte jak to je? Děkuji
Ahoj, už se ve mě vaří krev!!! Co je to za blbost, že alimenty nedostáváš na mateřské??? Tohle Ti fakt řekl? MAGOR!!!Chce Tě zastrašit!!! Jen si to dej hezky k soudu, pracuje kde?
Alimenty nemaji s materskou nic spolecneho. to jsou penize/prijem ditete. 2500-3000 neni podle me az tak malo. ja tedy mala dostava 1500.
a myslim, ze bys asi mela narok i na nejake penize na sebe ![]()
Příspěvek upraven 03.10.12 v 11:39
Matka dostává alimenty ihned bez ohledu na to, jestli bere nebo nebere mateřskou. Dokonce ten chlap musí platit aliky nejen na dítě, ale i na matku. Pokud nejsi za něj vdaná, tak až do 2 let věku dítěte bude platit i alimenty na tebe. Mnohdy ani nezáleží, jak velký má nebo nemá plat. Soudkyně může vycházet ze mzdy jeho profesi obvyklé, když jí nasere předložením nějaké nepravděpodobné částky.
Ten tvůj jen trapně kecá a snaží se tě znejistět.
To je hloupost alimenty dostaneš i při rodičáku a na tom jaký máš nebo nemáš příjem vůbe c nezáleží
@Verunka 22 let během mateřské máš nárok jak na výživné na dítě, tak pro sebe do dvou let věku dítěte.
@Verunka 22 let píše:
Ahoj. Měla bych takový dotaz. S přítelem máme 9 měsíční holčičku. Ale co se týče vztahu tak si nerozumíme. Řekl mi, že jestli to dám k soudu a budu žádat o alimenty, tak že si uškodím. Prej má přiznaný velmi nízký základ a tím pádem mám nárok na 2 500-3 000 kč. Ale i to by mi velmi pomohlo, jelikož sice ještě bývám u něj, ale dítě živím já, i jeho.On platí hypotéku a inkaso. Takže já mám na starosz domácnost a dítě. On kupuje dítěti jednou za měsíc plíny a kojen. mléko+nějakou tu přesnídávku. Tvrdí mi, že matka dostává alimenty až když ji skončí mateřská. Během mateřské NE. Nevíte jak to je? Děkuji
co to je za blbost, ze behem materske ne. To je to samy, jako kdybys chodila do prace, dostavala vyplatu a diky tomu nemela narok na alimenty…
![]()
Mateřská na to nemá vliv a do dvou let dtka máš nárok i na výživné na sebe
ale když on platí bydlení, a občas pleny, mléko, příkrmy takže ![]()
@Verunka 22 let Tak na alimenty máš nárok bez ohledu na mateřskou, ale taky mi přijde 2500 - 3000,– na 9 měsíční dítko slušné.
Jezdí s cisternou, myslím že přiznáno má kolem 13 000 a zbytek dostává na černo. Takže mi tvrdí že má přiznaný nízký základ a kvůli jeho hypotéce si prej uškodím sama sobe.Chce po mě abych u něj bývala s dítětem, jelikož jezdí s cisternou a vrací se převážně večer, tak prej nezvládne bývat s dítětem o víkendu sám, protože by si neodpočinul. Chce abych bývala 5 dní v týdnu u něj a pak 9 dní u rodičů. S tím že když budu u něj těch 5 dní, tak dítěti jídlo a plíny koupí a pak těch 9 dní mám živit dítě sama. Dále mi řekl at se optám ostatních rodičů kteří spolu mají prcka a nežijí spolu, že mi potvrdí že pokud matka pobírá mateřskou či rodičovskou-já mám 6 000 kč měsíčně, tak dítě živí matka z těchto peněz. Řekl mi, že mi to musí pro dítě stačit a nevidí důvod proč by mi měl ještě přispívat. A že pokud to náhodou vnějaké jiné rodině je tak, že otec matce přispívá tak je to jeho pouze dobrá vůle.
@Verunka 22 let píše:
Jezdí s cisternou, myslím že přiznáno má kolem 13 000 a zbytek dostává na černo. Takže mi tvrdí že má přiznaný nízký základ a kvůli jeho hypotéce si prej uškodím sama sobe.Chce po mě abych u něj bývala s dítětem, jelikož jezdí s cisternou a vrací se převážně večer, tak prej nezvládne bývat s dítětem o víkendu sám, protože by si neodpočinul. Chce abych bývala 5 dní v týdnu u něj a pak 9 dní u rodičů. S tím že když budu u něj těch 5 dní, tak dítěti jídlo a plíny koupí a pak těch 9 dní mám živit dítě sama. Dále mi řekl at se optám ostatních rodičů kteří spolu mají prcka a nežijí spolu, že mi potvrdí že pokud matka pobírá mateřskou či rodičovskou-já mám 6 000 kč měsíčně, tak dítě živí matka z těchto peněz. Řekl mi, že mi to musí pro dítě stačit a nevidí důvod proč by mi měl ještě přispívat. A že pokud to náhodou vnějaké jiné rodině je tak, že otec matce přispívá tak je to jeho pouze dobrá vůle.
Ale soud vůbec nezajímá, jestli má nebo nemá hypotéku nebo dluhy. Maaaximálně by výši aliků mohl ovlivnit počet dětí - jestli má ještě jiní dítě s jinou ženskou třeba.
No to teda pěkně kecá ohl. toho přispívání a nepřispívání. Na dítě maj přispívat oba rodiče tak, aby sdílelo jejich životní úroveň.
@Verunka 22 let píše:
A proto jezdí s cisternou… ![]()
Jojo je to přesně jak holky píšou. Ježiš koukám jak péro že vůbec může někdo takovou volovinu vymyslet
A nevím jak je to dneska ale mně tenkrát při určování brali potaz v to co dělá a kolik se za tu práci platí. Doslova mi řekla že i když vydělává tolik a tolik nebude řešit protože má informaci ÚP že si může vydělat kolem x,– měs takže co jsem požadovala platit může
Nenech se zastrašit a vůbec ne vydírat.
@Verunka 22 let píše:
Dále mi řekl at se optám ostatních rodičů kteří spolu mají prcka a nežijí spolu, že mi potvrdí že pokud matka pobírá mateřskou či rodičovskou-já mám 6 000 kč měsíčně, tak dítě živí matka z těchto peněz. Řekl mi, že mi to musí pro dítě stačit a nevidí důvod proč by mi měl ještě přispívat. A že pokud to náhodou vnějaké jiné rodině je tak, že otec matce přispívá tak je to jeho pouze dobrá vůle.
Ježiš to je vůl
Pravda to fakt není. Dítě má právo na stejnou životní úroveň jako rodiče a opravdu to není tak, že otec, který přispívá matce, to dělá jenom ze své dobré vůle. A to, že alimenty dostaneš až po mateřské, je taky pěkná blbost. Kdyby to tak fungovalo, bylo by to logicky spíš naopak, protože až nastoupíš do práce, budeš vydělávat víc.
Asi se tě snaží zastrašit, ale to, co vykládá, jsou fakt kraviny, tak neměj strach ![]()
Příspěvek upraven 03.10.12 v 12:04