Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já mám nemoc, že zase vše vyhazuju a nic nehromadím. Kolikrát manžel taky nadával, že to měl tam a kde to je..ale zvykl si
takhle všechno hromadí moje bábi s dědou a jsou zavalený bordelem
až jednou umřou, tak tam tak asi hodit granát, než to vyklízet ![]()
@darkblack píše:
No jestli dozy od sušenek, prázdné krabičky, prošlé zeleninové přikrmy a podobně jsou citová záležitost???Neřeknu jeste staré oblečeni možná…ale to ostatni??
prošlé zeleninové přikrmy těžko, ale pro to ostatní může mít svoje důvody. i když je nechápeš.
@Elke, jenomže svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. O pár příspěvků píšeš, že „bys to 2× neřešila“… jenomže ve chvíli, kdy to začíná partnera omezovat a rozumná domluva je odmítána, je to vážný problém. Který je potřeba řešit - není-li už jiná možnost pro záchranu vztahu, tak třeba i radikálněji. Bez ohledu na to, jakou hodnotu pro ni ony krabičky a dózy mají… mají-li, má pusu od toho, aby se s partnerem domluvila.
@darkblack píše:
S timhle souhlasim. No ona se stará jeste o díte (1,5 staré) a věčne si stěžuje jak nic nestíhá.. Kamrád se už pry pokusil něco vyhodit a byla scéna.. Tak nevi jestli to ma udelat zas a riskovat scénu nebo ji to nejak jinak zdelit. Nevi jak nato..
No jo, samozřejmě, že to není jednoduchá situace, to bys na to neotvírala diskuzi
Nicméně, stojím si za tím, že pokud situace došla tak daleko, že se po celém bytě válí staré, zaprášené krámy, přítelkyně není ochotná se o tom pobavit a najít kompromis, tak kamarádovi nezbyde nic jiného, než, nikoli vyhodit pár nejnutnějších věcí, ale radikálně vyházet vše, včetně toho, co navezli k rodičům na půdu.. - i za cenu hysteráků či tiché domácnosti..
Mně tohle nepřijde jako skladovatelská mánie (tou trpí dědičně po tatínkovi můj přítel, přesto je velmi pořádný), mně to přijde jako malé děti, které úklid pojímají tak - že všechen bordel prostě našťouchají do skříní, aby nebyl vidět.. ![]()
@BohunkaP to samozřejmě. na druhou stranu, pokud už tu padlo, že ho vyhazuje z bytu, pak předpokládám (možná špatně), že on bydlí u ní - a pak ta práva prostě z principu stejná nejsou. Partneři by se určitě měli snažit domluvit, ale dost dobře to nemůže být radikální řez typu „vyházím ti to, když tu nebudeš“.
Pokud to partnera omezuje, možná by nebylo od věci domluvit se na části prostoru určené jen na jeho věci.
Bohužel neporadím, mám v rodině to samé a je to čím dál horší. Dotyčné táhne na 40 let a čím je starší, tím je větší bordelářka. Brouzdá po aukru, nakupuje hadry, které mrskne v obýváku na gauč a nechá je tam, když už je tam taková hromada, že více se tam nevejde, tak pokračuje s hromadou na chodbě, potom u schodiště, pak v dětském pokojíčku a v ložnici. V tom leze pes a kočka, o které není schopná se postarat, takže šoupnout je ven „neumí“ a zvířata vesele vykonávají potřebu všude po bytě, protože do neuklizeného záchůdku se jim nechce
. Čtyřleté dítě totéž, nedojde si na záchod nebo na nočník, ale vyčůrá (i vykaká) se klidně na podlahu. V kuchyni špinavé nádobí hnije klidně 14 dní, dokud nemají z čeho jíst. Prach, chuchvalce vlasů všude, koupelna nemytá dobrý rok… A do toho je milostivá věčně jako prase, zamaštěné vlasy, pobryndané triko, stoleté legíny. A to je to tak krásná ženská, když se upraví
Řešení nemám, bývalý manžel od ní utekl, protože nezvládal zaměstnání, péči o děti, úklid, vaření a do toho pořád poslouchal blbé řeči, že on s ní nikam nechodí, že ho nezajímají její potřeby
(ten chlap by mohl mít svatozář, jak se o všechno vzorně staral, a nikdo se nedivil, když od ní utekl za jinou ženskou
).
Její nynější přítel dopadl tak, že když se chce natáhnout k televizi, musí si nejdříve uklidit, když má hlad musí uvařit… A ona si jen stěžuje, kolik má práce a nic nestíhá, a chlap, že je na ho..o
(ona nezaměstnaná, starší děti ve škole, malé ve školce, tudíž času by měla habaděj)
@Anonymní píše:
Bohužel neporadím, mám v rodině to samé a je to čím dál horší. Dotyčné táhne na 40 let a čím je starší, tím je větší bordelářka. Brouzdá po aukru, nakupuje hadry, které mrskne v obýváku na gauč a nechá je tam, když už je tam taková hromada, že více se tam nevejde, tak pokračuje s hromadou na chodbě, potom u schodiště, pak v dětském pokojíčku a v ložnici. V tom leze pes a kočka, o které není schopná se postarat, takže šoupnout je ven „neumí“ a zvířata vesele vykonávají potřebu všude po bytě, protože do neuklizeného záchůdku se jim nechce. Čtyřleté dítě totéž, nedojde si na záchod nebo na nočník, ale vyčůrá (i vykaká) se klidně na podlahu. V kuchyni špinavé nádobí hnije klidně 14 dní, dokud nemají z čeho jíst. Prach, chuchvalce vlasů všude, koupelna nemytá dobrý rok… A do toho je milostivá věčně jako prase, zamaštěné vlasy, pobryndané triko, stoleté legíny. A to je to tak krásná ženská, když se upraví
![]()
![]()
Řešení nemám, bývalý manžel od ní utekl, protože nezvládal zaměstnání, péči o děti, úklid, vaření a do toho pořád poslouchal blbé řeči, že on s ní nikam nechodí, že ho nezajímají její potřeby
![]()
![]()
(ten chlap by mohl mít svatozář, jak se o všechno vzorně staral, a nikdo se nedivil, když od ní utekl za jinou ženskou
).
Její nynější přítel dopadl tak, že když se chce natáhnout k televizi, musí si nejdříve uklidit, když má hlad musí uvařit… A ona si jen stěžuje, kolik má práce a nic nestíhá, a chlap, že je na ho..o![]()
![]()
(ona nezaměstnaná, starší děti ve škole, malé ve školce, tudíž času by měla habaděj)
to je hrozný ![]()
@Elke píše:
tak tohle by mi partner udělal jednou…
Jakmile jde o hromadění prázdných obalů /ne sbírka/, letáků a podobně v takové míře, že to brání běžnému užívání bytu, jde jednoznačně o poruchu.
Tak jasně - je rozdíl mezi vlastněním většího množství věcí a střádáním odpadků.
@Elke píše:
Tak jasně - je rozdíl mezi vlastněním většího množství věcí a střádáním odpadků.
Hromadění krámů, kterého si ostatní všimnou, je skoro vždycky problém. Vím to, mám to taky
Ale bojuju jak lvice, takže zatím to držím v mezích.
@Anonymní píše:
Bohužel neporadím, mám v rodině to samé a je to čím dál horší. Dotyčné táhne na 40 let a čím je starší, tím je větší bordelářka. Brouzdá po aukru, nakupuje hadry, které mrskne v obýváku na gauč a nechá je tam, když už je tam taková hromada, že více se tam nevejde, tak pokračuje s hromadou na chodbě, potom u schodiště, pak v dětském pokojíčku a v ložnici. V tom leze pes a kočka, o které není schopná se postarat, takže šoupnout je ven „neumí“ a zvířata vesele vykonávají potřebu všude po bytě, protože do neuklizeného záchůdku se jim nechce. Čtyřleté dítě totéž, nedojde si na záchod nebo na nočník, ale vyčůrá (i vykaká) se klidně na podlahu. V kuchyni špinavé nádobí hnije klidně 14 dní, dokud nemají z čeho jíst. Prach, chuchvalce vlasů všude, koupelna nemytá dobrý rok… A do toho je milostivá věčně jako prase, zamaštěné vlasy, pobryndané triko, stoleté legíny. A to je to tak krásná ženská, když se upraví
![]()
![]()
![]()
![]()
).
Její nynější přítel dopadl tak, že když se chce natáhnout k televizi, musí si nejdříve uklidit, když má hlad musí uvařit… A ona si jen stěžuje, kolik má práce a nic nestíhá, a chlap, že je na ho..o![]()
![]()
No znam taky takový,
Milí lidi, ale kamarádit se s nima nedá fakt humus jít k nim na návštěvu, já to nevydržela řekla jsem to naplno a ještě na mě koukali, že jsem divná já
![]()
@Anonymní píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
).
![]()
No tak to je teda mazec, to si snad ani neumím představit.
A já tu nadávám dětem, když mají v pokojíčku rozházenou krabici hraček a roztahané až do obýváku, jaký mají bordel, no už nebudu. ![]()
Mě příjde že kamarádova žena či co to je je pěkně líná. to že sedí 6hodi a hraje hrytak to ukazuje na zdechlost 1stupně. a kamarad se evidentne bojí být rázný a mít poslední slovo.bych jí řekla jak tady nebude uklizeno, všechny přebytečné hebla vyhozené tak vemu pytle a odklidím to sám, a taky bych to udelala at si ječí. ale musí ten kamarad byt chlap a trochu si dupnout a né chodit pro radu k tobě, to si sakra neumí udelat doma pořádek???tohle není nemoc-to je lenost!!!
A co byste delaly, kdyby byla bordelářka švagrová. Bracha koupil barak a ona asi neumi uklizet nebo, co fakt humus, nemyslim ted kramy, ale proste v koupelnw bych se stitila si umyt ruce…ja nejsem zadnej velkej uklizec, moje heslo je ze hracky nejsou bordel
stíram jednou týdne ale tam u nich fakt hnus a to maji tri deti jedno novorozene. Kdyz bych ale neco rekla, bracha se mnou bude mit zakazany mluvit a to nechci, mam ho samozrejme rada ![]()
Zásadní problém je v tom, že co např. čtyři roky nepoužiju a konečně to vyhodím, tak to nejdéle do týdne potřebuji a jdu si to znovu koupit… Normální Murphyho zákon, takhle to prostě funguje a my bordeláři se chováme právě podle toho… ![]()