Manžel se úplně změnil

Anonymní
18.12.12 12:22

Manžel se úplně změnil

Ahoj, po pravdě nevím, jak celou situaci popsat a právě teď na tom nejsem úplně psychicky nejlépe. No, zkrátím to, s manželem jsme 7 let, velmi hodný člověk, spolehlivý, dobře si rozumíme, máme hodně společného. Tedy, spíše mám pocit, že se tohle všechno ztrácí. Tedy, ve zkratce, před nějakou dobou došlo u manžela v rodině k tragédii, manžel to psychicky neustál a zhroutil se, začal navštěvovat psychologa, později psychiatra, v současné době bere asi dvoje antidepresiva a jeho osobnost se mění, jakoby rozpadá, je to hrůza, vůbec ho nepoznávám. Začíná být agresivní, nadává mi (dost sprostě), v noci nespí, tvrdí věci, které se třeba nikdy nestaly (jakoby by měl bludy :nevim: ), pak mě za ně třeba obviňuje. Neposlouchá mě, jakákoliv debata vyjde naprazdno. Jsem z toho úplně na dně, je to cizí člověk. Dnes měl světlou chvilku a řekl mi, že ví, že je blázen a že se chce rozvést :( :(. Nemáte někdo, prosím, podobnou zkušenost s takovou změnou osobnosti? Já ho nechci ztratit. Vím, jak nám bylo roky fajn a pak se to všechno zvrtlo :,(.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1961
18.12.12 12:26

Ahoj. A mluvil o tom se svým doktorem - psychiatrem? Agresivitu a změnu osobnosti často způsobují chybně indikované AD (měl je pseudotáta a mamka si taky užila své :? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
18.12.12 12:27

Řešila bych to s jeho lékařem, potažmo s jiným lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 12:28
@puntice píše:
Ahoj. A mluvil o tom se svým doktorem - psychiatrem? Agresivitu a změnu osobnosti často způsobují chybně indikované AD (měl je pseudotáta a mamka si taky užila své :? )

Ano, s doktorem o tom mluvil, ale mám dojem, že tomu lékaři na tom asi moc nezáleží, protože mu léky nezměnil :nevim:.Možná by pomohlo změnit psychiatra, ale to nevím, jak udělat, protože manžel je na tohoto lékaře nějak fixovaný :roll: :(. Je to hrůza, fakt už jsem z toho zralá na blázinec, bez nadsázky.

• Citovat
  • Upravit
664
18.12.12 12:31

Myslím, že tohle je přesně jeden z případů který potvrzuje, jak důležitá je spolupráce rodiny s psychiatrem či psychologem. Dovedu si představit, že manžel to tak vůbec vnímat nemusí, možná jen občas, jak je psáno - ve světlých chvilkách. Spojila bych se s lékařem a situaci s ním probrala. Manžel může při terapiích podávat úplně jiné informace a je na místě, aby lékař měl více informací. Přeji hodně sil! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
18.12.12 12:31
@Anonymní píše:
Ahoj, po pravdě nevím, jak celou situaci popsat a právě teď na tom nejsem úplně psychicky nejlépe. No, zkrátím to, s manželem jsme 7 let, velmi hodný člověk, spolehlivý, dobře si rozumíme, máme hodně společného. Tedy, spíše mám pocit, že se tohle všechno ztrácí. Tedy, ve zkratce, před nějakou dobou došlo u manžela v rodině k tragédii, manžel to psychicky neustál a zhroutil se, začal navštěvovat psychologa, později psychiatra, v současné době bere asi dvoje antidepresiva a jeho osobnost se mění, jakoby rozpadá, je to hrůza, vůbec ho nepoznávám. Začíná být agresivní, nadává mi (dost sprostě), v noci nespí, tvrdí věci, které se třeba nikdy nestaly (jakoby by měl bludy :nevim: ), pak mě za ně třeba obviňuje. Neposlouchá mě, jakákoliv debata vyjde naprazdno. Jsem z toho úplně na dně, je to cizí člověk. Dnes měl světlou chvilku a řekl mi, že ví, že je blázen a že se chce rozvést :( :(. Nemáte někdo, prosím, podobnou zkušenost s takovou změnou osobnosti? Já ho nechci ztratit. Vím, jak nám bylo roky fajn a pak se to všechno zvrtlo :,(.

ahoj asi bych zašla za doktorem, ke kterému chodí a zeptala se ho na to, čím to je, není to třeba těma práškama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
18.12.12 12:32

Ahoj,
antidepresiva jsou hrozné svinstvo.
Asi bych také zašla za jeho psychiatrem a všechno mu řekla. On by ti měl poradit: „Jak na manžela“. Možná ti poradí nějakou fintu ;)
Sama to stejně nevyřešíš, akorát se budeš trápit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
18.12.12 12:36

Což si promluvit s jeho psychiatrem a psychologem, pokud to bude jen trošku možné…možná by to nebylo od věci či pokud by muž souhlasil, tak aj nějaké společné sezení.

těžko radit - můj otec bral také antidepresiva atd,,, a byl to opravdu mazec, k tomu ještě nějaká ta porucha osobnosti. měli jsme doma vlastně všichni peklo…a tím myslím doslova a dopísmene; a agrasivita též, stupňovala se - toho bych se bála; zažila jsem jako dítě utíkání z domu oknem v pyžamu, bačkorech do mínus 15ti stupňů a hledání sousedů, kteří by byli ochotni mě ukrýt a nebáli se, že po nich taky půjde s nožem či sekerou. máti jej mezitím „bavila“, abych měla šanci utéct; pak utíkala též…atd…atd…to by bylo na dlouho

zkus opravdu navšívit jeho doktory a říct jim své obavy (agresivita, bludy). třeba by jen stačily jiné prášky. je možné, že manžel jim to ani nepřizná. můj otec u doktorů vypadal „vyrovnaně“ a pak takhle řádil a nevěděl o tom. a doktoři pak řekli, že jsme jej jistě vyprovokovali a po jednom dni jej pustili domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
18.12.12 12:36

Mám stejnou zkušenost, ale ne s manželem, ale s někým jiným z rodiny. Pomohlo až to, že byl vše konzultovat s jiným lékařem na psychiatrické klinice. Pak hospitalizace a postupné vysazování léků. To co píšeš, to dělaly ty léky - úplná změna osobnosti - přesný opak. Brečela jsem, jak se chová. Te´d už je všechno ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 12:39
@jruz píše:
Což si promluvit s jeho psychiatrem a psychologem, pokud to bude jen trošku možné…možná by to nebylo od věci či pokud by muž souhlasil, tak aj nějaké společné sezení.

těžko radit - můj otec bral také antidepresiva atd,,, a byl to opravdu mazec, k tomu ještě nějaká ta porucha osobnosti. měli jsme doma vlastně všichni peklo…a tím myslím doslova a dopísmene; a agrasivita též, stupňovala se - toho bych se bála; zažila jsem jako dítě utíkání z domu oknem v pyžamu, bačkorech do mínus 15ti stupňů a hledání sousedů, kteří by byli ochotni mě ukrýt a nebáli se, že po nich taky půjde s nožem či sekerou. máti jej mezitím „bavila“, abych měla šanci utéct; pak utíkala též…atd…atd…to by bylo na dlouho

zkus opravdu navšívit jeho doktory a říct jim své obavy (agresivita, bludy). třeba by jen stačily jiné prášky. je možné, že manžel jim to ani nepřizná. můj otec u doktorů vypadal „vyrovnaně“ a pak takhle řádil a nevěděl o tom. a doktoři pak řekli, že jsme jej jistě vyprovokovali a po jednom dni jej pustili domů…

To je přesné, myslím, že zkusím nejdříve vystihnout dobrou chvíli (těch má ještě poměrně dost, jak říkám postupně se to zhoršuje) a navrhnout jiného lékaře. Pokud na to nepřistoupí, promluvím si s tím současným. Ano, u svého doktora vypadá „vyrovnaně“ a doma je pak peklo.

• Citovat
  • Upravit
1961
18.12.12 12:44
@Anonymní píše:
To je přesné, myslím, že zkusím nejdříve vystihnout dobrou chvíli (těch má ještě poměrně dost, jak říkám postupně se to zhoršuje) a navrhnout jiného lékaře. Pokud na to nepřistoupí, promluvím si s tím současným. Ano, u svého doktora vypadá „vyrovnaně“ a doma je pak peklo.

No to je přesně ono, fakt bych tipla špatné prášky. Pseudotáta měl pak blezkové výkyvy nálad (mazlili se a nejdnou ji začal škrtit apod.), není to sranda, porada s lékakařem je 100% na místě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.12.12 12:44

Navštiv jeho lékař a vše mu popiš. Pokud to nebude chtít řešit, najdi manželovi jiného lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
18.12.12 12:58
@Anonymní píše:
To je přesné, myslím, že zkusím nejdříve vystihnout dobrou chvíli (těch má ještě poměrně dost, jak říkám postupně se to zhoršuje) a navrhnout jiného lékaře. Pokud na to nepřistoupí, promluvím si s tím současným. Ano, u svého doktora vypadá „vyrovnaně“ a doma je pak peklo.

jestliže vypadá vyrovnaně u svého doktora, bude vypadat vyrovnaně i u ostatních - je třeba to říct jeho doktorovi a pokud ten nebude reagovat, tak vyhledat jiného. máš-li možnost nějak nenápadně nahrát reakce na mobil, kameru, učiň tak a přehraj dr. ten by měl být natolik velký profík, aby muži o tom neřekl a začal ihned jednat…

držím palce, vím jak ti je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
18.12.12 13:03

Co zkusit přírodní cestu Bachovy esence, paní, která se tím zabývá je skoro jako psychiatr, velmi milá, úžasná paní, mě moc pomohla…ať vyhodí chemii a zkusí Bachovy esence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oukidouki
18.12.12 13:14
@madrianova píše:
Co zkusit přírodní cestu Bachovy esence, paní, která se tím zabývá je skoro jako psychiatr, velmi milá, úžasná paní, mě moc pomohla…ať vyhodí chemii a zkusí Bachovy esence…

No já nevím, mně to příjde jako hodně vážný stav na přírodní léčbu… :think:, určitě bych to řešila s lékařem, případně urychleně vyhledala jiného…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky