Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, je tu někdo, kdo má zkušenost s touto metodou odstranění křečových žil? Je to prý něco nového, údajně téměř bezbolestného. Díky K.
O této operaci také uvažuji, jedná se o zatavení žíly pomocí speciální sondy. Byla jsem překvapená, že se to dělá v celkové anestezii. Sama ale nikoho, kdo by tuto operaci podstoupil, neznám. Budu průkopník ![]()
Super, konečně někdo, kdo nám může dát aktuální informaci
Už noha vypadá dobře? Měla jsi žílu hodně vystouplou? Já půjdu na operaci až v lednu.
@Avena Vystouplou jsem ji ani neměla - jen 2 malý bouličky u kolene, ale podle ultrazvuku jsem ji měla pěkně zvlěnou uvnitř! A noha zatím dobře nevypadá - pořád je ještě samá modřina, žíla hodně citlivá a ty protivný punčochy! Nejvíc se těším až se jich zbavím ![]()
@petivka Aha, já myslela, že modřiny u této metody bývají jen malé (narozdíl od chirurgické metody). Tak to jsme zvědavá, jak dopadnu já, když mám žílu opravdu ošklivou. Punčochy se Ti budou ted´ na zimu hodit ![]()
@Avena No proti klasický operaci jsou asi malé:) ale jsou asi na 3 místech podél té žíly - 5 cm na každou stranu
Mně doktor říkal, že se do 2 týdnů budu moct vrátit ke všem sportům - teď mám týden po a zatím to na to nevypadá…
Taky mi bylo řečeno, že člověk se po operaci nemusí omezovat v aktivitě, takže věřím tomu, že se můžeš vrátit ke sportům. Modřiny samy o sobě asi ničemu nevadí.
@Avena No já první 3 dny nemohla pořádně chodit ani po schodech, to už teď je mnohem lepší, ale na sporty to ještě není…já měla tu žílu nejhorší kolem kolene - tam mám 5 vpichů a proto každé pokrčení cítím. Mám trochu i problém se řízením…takže nepůjde to vše hned, ale na druhou stranu je vidět, že se to lepší…jen jak jsem říkala - víc mi snad překáží ta punčocha, která se nesmí sundávat…
@petivka Na punčochy jsem zvyklá, nosila jsem je skoro celé těhotenství, ted´ na to už kašlu, i když žíla je daleko horší. A měla jsi narkozu nebo jen lokální umrtvení? Jinak překu, at´ je noha brzo fit ![]()
@Avena Měla jsem narkózu, nabízeli mi dokonce nějakej speciální přípravek, abych to líp snášela (ten jsem teda neměla) a bylo to ok. Většinu toho dne jsem teda prospala… Dneska jsem byla na kontrole - po týdnu vypadají 3 ze 6 vpichů dobře a už nemusejí být ani zalepené. A nejlepší na tom je, že tu punčochu můžu už sundávat alespoň na noc! V těhotenství jsi asi tu punčochu neměla 24 hodin denně ![]()
@petivka Punčochu jen přes den. To se nosí i na noc???To snad nééé!!!
Já nebudu mít narkozu, bude to ambulantní zákrok. Za 2 hod. půjdu domů ![]()
@Avena Já šla taky za 2 hodiny domů a byla to celková anestezie…Tchýně měla taky jen lokální umrtvení…Punčochu zrátka nesmíš sundávat:) Ale teď po týdnu mi už povolili spát bez ní, přes den ji teda musím mít, ale aspoň v noci se té noze uleví…
@petivka Tak na sprchování snad punčocha může dolů, ne?
Doufám, že za ty peníze výsledek bude zaručen ![]()
@Avena no vůbec - nohu ven z vany či sprchy a jedeš - sundat ji můžeš jen v leže na chvilku, aby se noze ulevilo, když už to nemůžeš vydržet a abys ji teda taky omyla a nebyla jak čuník:) Ale jinak raděj první týden nesundávat..