Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jak už se tady psalo.Bude to Ráďa-Radek a je fuk jestli bude Radovan, Radomír, Radek, Radoslav.
Nechceme Radek protože máme příjmení končící na K… Tak mi to zní blbě… A Radovan je prostě Radovan, nikdo se ho nezeptá, jeslí je Radomír nebo s L na konci nebo Radoslav nebo Radislav? Chápete?
… Ráďa mi přijde krasne, však je to začátek jména… Tak jak Gabrielce říkáme Gábi, Radovankovi budem říkat Ráďo…
Mne se libi moc. ![]()
A ze se mu bude rikat Radku, tak to je snad uplne jedno, ne?
Reknete mi, kdo oslovujete sve dite cely jmenem a nijak ho nezdrobnujete?
Me se moc nelibi, momentalne si ho spojuju s Radovanem z robinsonova ostrova a nejsem jeho velkej fanousek
mela sem kolegu a vsichni mu rikali jenom Radku ![]()
@Dr.Maron nelíbí se mi Radovan - přijde mi to archaické, ale Radim se mi líbí moc, ale beztak je to na vás
Radima se stejným příjmením máme v rodině, taky dá nám právě moc líbí…
@Doe_Jane píše:
Mi se to nelíbí ale to je jen můj osobní vkus jinak na tom jméně není nic špatného… ale jak mu budou říkat?
Asi Radovane, ne?!
![]()
@Dr.Maron píše:
Holky, daly byste jméno Radovan? Příjmení máme typicky české začínající na písmeno D…
Nádherné tradiční české jméno. Velmi se mi líbí slovanská mužská jména
![]()
Pokud se nebije s příjmením, tak proč ne
osobně bych ho ale nedala, připadá mi takové příliš pionýrské jako třeba Dušan nebo Jana…není to náš vkus, ale špatné není
naopak Gabriela je super krásné
![]()
Hned mi naskočil Radovan Karadžić.
Jméno mi nějak speciálně pěkné nepřijde.
@Dr.Maron Mně se Radovan líbí moc, přijde mi to takové optimistické. Radek je takové jednoduché, Mirky a Slávky nesnáším, takže to je pro mě jedná verze toho jména. Nenaskakuje mi Ani Lukavský, ani Krejčíř, ani Vítek, ani Karadžič… čekat kluka, tak je rozhodně mezi mými největšími favority.
Je, Radovan, to je tak mile jmeno! Ceske, vesele a vznesene.
Kamoska rika tomu svemu Radovanek
A Rada, samozrejme.
Radu mame i my /Radim/ a dalsi kamoska /Ctirad/. Mne se to libi i na dospelem chlapovi.