Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Libi se mi hrozne moc.
A dala bych ho urcite.
Jako maly bude Rada nebo Radovanek a u dospeleho chlapa jmeno Radovan zni prece skvele.
Stavim ho na uroven Jindricha a Jaromira.
Vsechna jsou takova vznesena jmena (asi Treti princ
)
Si tak rikam:,,sakra, proc vlastne nemame Radovana,, ![]()
A prijemne slyset takove jmeno v zaplave Mateju, Matyasu apod.
Nedala, nelíbí se mi. Řadím ho do stejné kategorie, jako např. Miroslav, František, Josef apod. Tahle staročeská jména prostě nemusím. Neříkám, že jsou ošklivá, je to jen můj subjektivní názor.
Pokud se nam narodi kluk, bude to Radovan, takze my dokonce dame
.
Mi se líbí česká jména skoro všechna, ale na ty moderní manžel není a navíc je má každé druhé miminko… A tomasku, lukasku, Honzíku je strašně hodně také… Moje dcerka chce Romanka po tatínkovi, ale to je takové nudné ![]()
Je to zvláštní jméno, mě se moc nelíbí kvůli tomu, že znám Radovana, kterého nemám úplně v oblibě. Nejspíš bych toto jméno svému dítěti nedala, jelikož není tolik moderní a v angličtině se moc dobře nevyslovuje.
Na R je podle mě lepší třeba Richard nebo Robin (Roland je taky zajímavé).
Joo máme Radovánka a neměnila bych:)používáme hodně Radovánku, Ráďo, Rádíku. M
alej si donedávan říkal Tauan:)a navíc je široko daleko jedinej
Ahoj, jak to nakonec dopadlo, dali jste ho?
Ještě asi i loni bych psala, že bych ho nedala. Ale od te doby, co v TV běží čtení do
ouška s Radovanem - protože se rád radoval a byl stále rád - dala. Zalíbilo se mi. Mám ráda česká jména, ráda je oprašuju a i tak jsem volila pro své děti. ![]()
Radovan je nádherné české jméno. Klidně bych ho dala '''palec'''
Manžel ho také chce, ale stejně by mu většina lidí říkala Radku, a to nechceme.
Jinak je to krásné jméno.
Klidně dejte.Jak si to nastavíte, tak to bude.My máme a je prostě Radovan. Některým lidem to sice trvá, ale pochopí, že Radek neee. U nás Ráďa, Rádík, Radovánek, Radovan
@Dr.Maron píše:
Holky, daly byste jméno Radovan? Příjmení máme typicky české začínající na písmeno D…
Jasně. Je to nádherné jméno
![]()