Rady k prvnímu příkrmu

2858
10.12.10 21:46

Rady k prvnímu příkrmu

ahoj holky, našemu miminku bylo teď pět měsíců. S dr jsme se domluvili,že mu pomalinku budu dávat příkrm.Chtěla jsem se zeptat,jak na to?Kolik čeho jak dlouho a tak.Jak vařit,či co kupovat :) Jsem naprostej začátečník,tak za všechyn rady budu vděčná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2389
10.12.10 21:58

Klovaso, my začali v 5,5měsících první lžičkou od Hami (mrkev) po 3dny. První den snědli cca 5-6lžiček, docela jim to jelo. Další dny více. Po mrkvi jsem dala brambor, pak brokolici atd ..........pak jsem kombinovala vyzkoušené druhy zeleniny. První měsíc od zavedení příkrmu jsem dávala na „dojedení“ UM, nebo dokojíš. Pak už poznáš sama, že Ti mléko nebude chtít. Cca do měsíce by se mělo odbourat a to znamená, že to co sní v podobě příkrmu jim už stačí.
Určitě je ze začátku lepší kupovat skleničky. Já začala pomalu vařit až tak po měsíci či dvou od zavedení.
Až si mimi zvykne na zeleninku ( cca po měsíci), tak pak začneš s ovocem a zase na stejném principu jako se zeleninkou, pomalu a vždy několik dní po sobě to samé, aby jsi včas rozpoznala případnou alergii na nějakou složku v potravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
10.12.10 22:01

Děkuju,mě právě nebylo jasné kolik mu mám dát lžiček a jestli ho mám dát dojíst mlíčkem a tak…a prodávaj ve skleničkách jen tu mrkvičku?A už od páteho měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
10.12.10 22:19

Delala jsem to stejne jako Dolia. Hami dela prvni lzicku tusim i brokolici, kvetak, pak brambor s mrkvi, na stejnem principu delaji i ovoce, prvni lzicka jablko, hruska. Hodne mi pomohly stranky www.kojeni.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
10.12.10 22:39

zdravim, mela jsem malou na UM a take nam bylo receno zacit prikrmy. Prvni lzicka od hami se nam jaksi neosvedcila, takze jsem tu mrkev oloupala uvarila bez soli,oleje jen tak rozmixovala. Ze zacatku davala jen par lzicek a dokrmila UM. Pote uz davala cca 100-150 prikrmu a UM davala kdy si rekla tj. tak za hodku,dve.
Ruzne druhy zeleniny se kombinuji, zacina se mrkvi… pote mrkev+brambor, dale brokolice, brokolice+brambor,cuketa … atd. pak se davaji vicedruhove, ruzne kombinovane mezi sebou + dalsi prilohy

Je lepsi zacinat zeleninou, jelikoz nektere deti, ktere zacli na ovoci zeleninu nechteji…
Doporucuji prirucku na http://www.kojeni.net/prikrmy.php

Hodne stesti a pevne nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vydřice
10.12.10 22:59

Prvni prikrm jsem uvarila mrkev s trochou masla rozmackala a nez snedl celou porci (150ml) tak to trvalo tak 14 dni. Po mrkvi co par dni pridavala nejaky jiny druh zeleniny. Osvedcila se nam dobre brambora, da se dobre rozpatlat a vyyborne drzi na obleceni :lol:

• Citovat
  • Upravit
2858
18.12.10 20:32

Holčičky a nevíte, kdy můžu dát malému příkrm s tím masem? Na sleničkách sice je od 4.měsíce,ale přijde mi to brzo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vydřice
18.12.10 23:00

ja davala maso po trech tydnech od prvniho prikrmu:)

• Citovat
  • Upravit
3165
27.2.13 10:30

Čas krmení

Ahoj. Holky, v kolik hodin dáváte příkrm? Já se snažím, aby mi to vycházelo na 12h, ale malý se budí občas v 10h někdy v 7h ráno a pak to vychází tak, že mu dám mlíčko a za 2h příkrm. Někdy tak, že stihnu 2× mlíčko podat před příkrmem (obědem). Vždy jsem mu dávala 150ml mléka co 3 hodiny (ráno 180ml). Je mu skoro 5 měsíců. Příkrm baští od ukončeného 4. měsíce. Musí být striktně dodržován ten čas oběda? Někdy mi to totiž vychází místo na 12h, tak až na 1h. :nevim: Pak se těžko dodržuje nějaký časový rozvrh papání.
Jak to máte vy? Odpoledne se to už snažím korigovat. To už pak mlíčko má v 15h, 18h, a poslední v 20:30 a šup hají.

Záleží tak moc na dodržování času?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.2.13 10:33

@Maculinka
zavedli jsme prikrmy pred vice nez mesicem a pravidelny rezim nemame. akorat se drzim toho, ze dostane prikrm jako treti davku, tzn. rano mliko (nekdy v 7, vyjimecne az v 9), pak druhe mliko a pak prikrm - snazim se nejdriv v 1, nejpozdeji ve 2, ale proste jak to vyjde tak to vyjde…
PS: ono se taky parkrat stalo, ze ten prikrm nechtel, snedl par lzicek a pak dostal mliko treba za hpdinu a cely rezim byl v haji, takze to nehrotim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
27.2.13 10:37
@Klovasa píše:
Holčičky a nevíte, kdy můžu dát malému příkrm s tím masem? Na sleničkách sice je od 4.měsíce,ale přijde mi to brzo?

Obecně se s masem má začínat až tak po měsíci od doby kdy si začla dávat zeleninový příkrm. Takže jak už tady psaly holky, nejdřív jednodruhová zelenina, potom vícedruhová a tak po měsíci až si na to mimčo zvykne a bude bez problému papat tak masozeleninový příkrm na oběd a dopoledne můžeš zařadit ještě nějaké ovoce nebo ovocnou přesnídávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KattyKMcom
27.2.13 10:39

:mavam: Ahoj maminky

mám taky otázku. Ze zařátku určitě prckům brambůrek se zeleninou. Ale kdy se třeba můžou dávat jiné přílohy? Jako těstoviny a rýže? Napadl mě ještě kuskus, ale to je vlastně těstovina

• Citovat
  • Upravit
11117
27.2.13 10:46

@KattyKMcom
ryze brzo, ale spis ve forme vyvaru nebo vlocek (instantnich). testoviny bych nechala urcite pozdeji, je v nich psenicna mouka i vajicka… ale jsou sklenicky, ve kterych nejake specialni testoviny jsou, ale je to rozemlete na kasi, tak myslim, ze to je stejne fuk :) a je to hodne o tom, jak chces davat lepek, jestli hned nebo po roce atd.
jo jeste se davaji jahly nebo ruzne vlocky - ovesne jahlove..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
27.2.13 10:49

@KattyKMcom Podle skleniček, co mám doma, se rýže dává od 4.měsíce (např. v první lžičce mrkve je také rýže). Kuskus mám doma od 5.měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KattyKMcom
27.2.13 10:51

@Ali-Ali @maritimka

Děkuju holky :kytka:

Ono ve skleničkách to je, ale zase si říkám, že uvařit to doma je za á levnější a za bé víte, že to není nějaká chemie

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová