Opravdu může turecký sed v těhotenství škodit? Jak správně sedět?

27.8.25 11:43

Rady ohledně těhotenství

Dobrý den
Jsem těhotná poprvé, ve 12tt
Chci se zeptat, neustále od rodiny poslouchám Že nesmím sedět v tureckém sedu, nesmím překřižovat nohy apod
Jinak se mi bude zle rodit apod.
Chci se zeptat co je na tom pravdy, protože všude jinde čtu, že to s tím nesouvisí :think:
A určitě nějakou radu jak nejlépe sedět apod ocením
A taky nějaký vitamíny jaký jste brali ;)
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
479
27.8.25 11:45

Nesouvisí. Klidně si sedni na kolo, když na to přijde. ;) Vitamíny jsem nebrala, pokud je vyloženě nepotřebuješ, že nedokážeš přijmout nějakou část stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.25 11:51

@Ncc1701_new naštěstí celou dobu je mi dobře, nezvracím apod, takže jim ovoce apod
Jen jsem na začátku brala kyselinu listovou, pak mi bylo řečeno ze mám brát klidně nějaký vitaminy pro těhotné
Tak jsem nevěděla
Jinak děkuji moc, je to těžší vysvětlit okolí a manželovi ale snad to pochopí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
27.8.25 12:10

To sou jen nějaké babské řeči, proste delej co je ti příjemné. Me říkali ze nesmím spat na břiše, zvedat ruce nahoru a kdesi cosi :mrgreen: dite je chráněné a zadny styl sezení, spani atd na nej nema vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
27.8.25 12:17

O způsobech sezení v těhotenství jsem teda nikdy neslyšela :D možná se ale zeptám své fyzio. Vitamíny beru Garden of Life Vitamin Code - RAW Prenatal, obsahují kyselinu listovou v takové formě, která je vstřebatelná i pro lidi s poruchou jejího vstřebávání (což je celkem dost lidí, ale málokdo o tom ví). Mám z nich ale zbytečně moc železa, tak jsem je omezila na dvě denně (to ale vím díky rozboru krve).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
27.8.25 12:27

Tyjo, já jinak, než v tureckém sedu sedět neumím a jako, porodila jsem :lol: A řekla bych, že to, v rámci možností, zas tak hrozné nebylo :mrgreen: A pokud jo, tak s tureckým sedem to nic moc společného nemělo :lol:

Vitamíny jsem od začátku brala ty z dr. maxe, ale spíš bych řekla, že to bylo takové placebo, než že by to cokoliv dělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
27.8.25 12:29
@Kriss Tina píše: Více

S tím spaním to není tak úplně pravda. Od cca 20. týdne těhotenství může ležení na zádech způsobit tzv. syndrom dolní duté žíly. Těžká děloha stlačí velké cévy (dolní dutou žílu a aortu). To může vést k horšímu návratu krve k srdci → závratě, nevolnost, snížení krevního tlaku u maminky. Dočasně se může snížit i průtok krve placentou → menší okysličení miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16240
27.8.25 13:19

Dělala jsem vseše tak, jak mi to bylo příjemné. Když se něco hrozně doporučuje a mně to něčím nevyhovuje, tak to prostě dělat nebudu a hotovo :pankac: A vitamíny jsem nebrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35755
27.8.25 13:59

Být tebou tak takový řeči rázně utnu už teď. Co bude až se vám narodí dítě když do tebe už teď valí takový nesmysly. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
27.8.25 14:04

Jejda to jsou pitomosti :roll: Jedním uchem tam druhým ven ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2375
27.8.25 14:28

Zrovna tohle jsem v zivote neslysela🙈
Pri prvnim tehotenstvi jsem i lyzovala
Rid se svym telem a rozumem ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.25 15:13

Doporučuji pouštět jedním uchem tam a druhým ven, ja si pamatuju jak mi před dvaceti lety babička kladla na srdce hlavně ať nevěším prádlo na šňůry, že by se mi mohlo dite uškrtit na pupeční šňůře a ani netušila, že mám rozkládací věšák :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
27.8.25 16:03

Děkuji moc všem, já si to myslela, ale hold to nikomu nevysvětlím a budu to asi poslouchat celou dobu, nenadělám nic :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.25 16:05

@JancaS84 Klidně ať si teď říkají co chtějí ale jestliže budou mít problém s mojí výchovou, můžou jít s prominutím do zádele
Do tohohle si opravdu kecat nenechám :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16240
27.8.25 16:22

Mně říkala mamka jen to, ať nekřičím u porodu jako herečky ve filmu, že to akorát vysiluje :mrgreen: A pak jsem si několikrát vyslechla, že každá těhotná šla hned na PN, tak proč jsem jako v práci, že akorát ohrožuju dítě :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí