Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky! Někdo další aktuálně 3v1??? 🥹 😍 🙏 🙏 🙏 nevěřím, že jsem jediná!!! 3. těhotenství, jednovajky mo-bi, ‚termín půlka března‘, ale cíl je vydržet s Boží pomocí do 2. poloviny února! 🙏 💪 🙌 ![]()
@Stracala Ahoj! Zavidim tlustou prepazku a druhou placentu!!! 😅 😆 takze jsi cca 11. tyden? A kolikate tehotenstvi? Spontanni dvojvajky? Ja mam termin ofiko dle PM v pulce brezna, ale budu rada, kdyz vydrzime do druhe poloviny unora 🙈 do schodu uz ted funim jak v sestym mesici! A vesele krvacim z hematomu 🙃
k_hand:
A jak se citis ty, vse ok? ![]()
@Xéhachiwinga jojo 11.tt me to vychází podle ms o týden dyl nez tobě o těch schodech ani nemluv 🤣šílený to je co a to jsme teprv na začátku. Tohle je moje druhé těhotenství a dvojvajky jsou z Ivf. me sem tam trápí špinění jinak ok.8.9. me čeká screening také jdeš?
@Stracala dle toho co jsem cetla snad neni tehotenstvi s dvojcaty kdy by se nekrvacelo nebo aspon nespinilo… 😅 🤷♀️ screening, no…ja budu nekam jezdit furt, takze ten screening v tom bude tak 100× urcite taky 🙈 🙈 🙈 my dvojky zjistili minuly tyden na prvni kontrole, doktorku malem smejklo…do te doby jsem se poctive pripravovala na prirozeny porod po dvou sekcich…a ono ejhle 😅 🫠 takze me hned odeslala na spesl ultrazvuk na genetiku kde mi potvrdili jednovajky (mo-bi, s prepazkou) a jako bonus rekli, ze jedno se jim nelibi, ze ma otok kolem telicka (nazvali to totalni hydrops i kdyz to ma teda jeste jiny kriteria…), NT 3 mm (coz neni jeste tak hrozny…), a hrozi amniocentezou a chtej me videt pristi ctvrtek…ale mne to nedalo a volala jsem dr. Hodikovi do Hradce Kr., coz je cesky spesl expert na jednovajky a chce me videt v utery… Do toho jsem mela mezi placentou a strnou hematom pres 10cm, ktery se v nedeli vecer urval a v pondeli ze mne sly srazeniny ve velkem, dvojcatka ale drzi a hematom uz je jen 2×3cm a jen spinim…takze hele parada, vsechno zalite sluncem, tehotenstvi nejkrasnejsi obdobi v zivote zeny, chachaaa 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 😅 😆 🙈 🤪 drzim vam palce na screening, je vysoce pravdepodobne, ze budes mit vse uplne ok 😘 🤗
Ahoj! Konecne jsem narazila na nekoho, kdo má dvojcata jako 3. Tehotenství! Ja mam doma dva kluky, 6 a 3 roky, rekli jsme si, ze zkusime jeste holcicku… no a v pondeli na me doktor prisel a dvojcatama
zatim jsem teda jen 7tt, takze mam strach, jestli vsechno pujde jak ma a nemuzu se dockat dalsi prohlidky - ostatne, jako kazda tehule 😀
Prikladam foto, treba mi poradite, jestli to jsou 100% dvojvejce, nebo to muzou byt u jednovejce? Podle toho, ze maji dve komurky, jsem automaticky myslela, ze dvoj, ale dneska pri studovani dvojiteho tehotenstvi jsem zjistila, ze jednovajky muzou mit kazdy svuj obal a pozna se to z placenty? Uz to zkoumam snad 3 hodiny a nemuzu na nich kloudnyho prijit
![]()
@Lenicia94 ahoj, jasny dvojvajdy, uz podle tloustky prepazky
👋 ty jsou ‚dedicne‘, mate v rodine? 😁
@Xéhachiwinga píše: Více
Právě, že absolutně vůbec 🙈 Nechápu, jak je to možný. Prý u starších matek je větší pravděpodobnost, ale je mi “jen” 31, tak nevim 😁
@Xéhachiwinga zdravím 👋 řekla bych, že se to nedá říct přesně pokud máte placentu i vak 2×, my čekáme jednovaječné a vzácně mají každá svůj obal i svou placentu. Kdyby sme neměli KET tak by to vypadalo na dvojvaječné. Kdyby ste mela jednu placentu nebo jeden vak, tak jsou jednovaječné.
Zdravím všechny, tohle je taky moje 3 těhotenství a v úterý 14.10 jsme byli na prvním ultrazvuku a byli tam dva gestacni vačky 😁 🙈 😁 jedno odpovídalo podle poslední ms 6tt a druhé je menší 🥺 Dr říkala že uvidíme zda se udrží 🥺 29.10 máme další kontrolu 🙏 🍀 🙏
Ahoj, já bych se ráda přidala. Budu začínat 13tt, dvojčata bi-bi. A připadám si jak na horské dráze😁