Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Moc Vám všem děkuji
určitě z toho něco vyzkouším. Snad něco zabere. Nevěděla jsem, že to může takto bolet
. Popřípadě zajdu na kožní ![]()
Jinak pokud mas na bradavkach vyloženě krvavy strup, tak mně osobně bolí méně, kdyz jej nejdriv před kojenim „rozmocim“ teplou vodou. aby tam byla spis vlhká rána nez suchý strup. ale mozna je tohle jen o subjektivnim vnimani bolesti, ale muzes to zkusit…
Já to prostě přežila, ale stalo se mi to u fakt malého miminka. Mazala jsem Purelanem + jsem nosila formovače, aby to dýchalo.
Dcerka má 16 zubů, tudíž samozřejmě je to asi i zoubkama. Nekouše, ale mohla trochu někde zkousnout více a je to na světě. Krvavý strup nemám, je to otevřená ranka
Ragády jsou peklo 😟 Zažila jsem s novorozeňaty. Nějak jsem to přetrpěla a měla štěstí, po týdnu to přešlo bez léčby.
Před druhými narozeninami dcery jsem musela odstavit ze dne na den. Bylo to pro dceru strašně bolavé, takže když se důvod vyřešil, asi po 2 měsících jsem se ke kojení vrátila rozhodnutá ukončit je později postupně a vědomě, až na to bude dcera připravená. Kojení se i po té době znovu rozjelo.
Tak jako krajní řešení ke zvážení - nechat bradavky zahojit, na tu dobu odstavit, a pak doufat, že to zase bude fungovat?
Plus v mezidobí se popasovat s technikou kojení, aby se problém nevrátil? Uznávám, že pro dítě to bude matoucí, ale když je ta potíž takhle dobře viditelná, mohlo by to jít vysvětlit.
Podpora a pochopení od okolí jsou v tomto věku mizivé, spíš aby člověk tutlal, že ještě kojí. A mrňous už taky není uzlíček, který se nechá jen tak přesouvat z místa na místo… Přeju pevné nervy a zdraví!