Ragáda na bradavkách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
274
21.3.26 19:22

Ragáda na bradavkách

Holky prosím, po 1,5 roce kojení se mi udělali radády na obou bradavkách. Jak jste řešili kojení i když vás to neskutečně bolelo? Přemýšlím i nad tím, že přestanu kojit, protože je to šílenà bolest, když maličká saje. Purelan mažu, ale zatím bez úspěchu, vždycky se mi to zatáhne a jakmile se malá přisaje znovu praskne :,(. Kloboučky neexistují. Malá se jich bojí :nevim: Už jsem bezmocná a vážně nevím co s tím. Budu ráda za každou radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75907
21.3.26 19:25
@Kačka9543 píše: Více

v roce a půl dítěte? ukončit kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
21.3.26 19:29
@stinga píše: Více

A to vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
21.3.26 19:32

tak mě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14634
21.3.26 19:35

Pokud nechceš přestat kojit, tak bych několik dní kojila jen z jednoho prsu a druhý nechala zahojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
21.3.26 19:35
@stinga píše: Více
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
21.3.26 19:36

Trpím víc na záněty, než tohle, ale když mě mimino jednou pokousalo, byla to tak šílená bolest, že jsem o konci kojení taky uvažovala, jenže bylo ještě celkem malé. Bolelo to, pálilo, bradavka bledla a bylo to strašné i ještě chvíli, co přestalo pít, skoro mi tekly slzy. Mazala jsem pár dní klotrimazolem, před kojením umývala, jinak jsem se včetně bradavky mazala tělovým krémem Bioderma atoderm bez vůně. A větrala prsa, když se nikdo nedíval :lol: Asi to není postupp lege artis, ale pomohlo to. U rok a půl starého dítěte bych v té situaci kojení skončila. Nevím, jak moc o kojení ale ještě stojíš Ty… Snad někdo dobře poradí :kytka:
Ještě doplním - kvůli bledé bradavce, rozžužlané, divné, jsem si říkala, jestli to není i kvasinka. A rada kojit z jednoho prsa, to bych asi zhynula na mastitidu… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
21.3.26 19:39
@Janča6 píše: Více

To zkouším, jenže ty ragády na obou prsou prasknou znovu a znovu. Gynekolog mi řekl mazat Purelanem :nevim: samozřejmě nechci přestat kojit, ale uvažovala jsem už nad tím, protože bolestí mi někdy tečou i slzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
21.3.26 19:41
@Rukavice píše: Více

Děkuji :kytka: no právě, že to bolí šíleně a hlavně se to nechce zahojit. Možná ten klotrimazol, zeptala bych se doktora v pondělí. Děkuji za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
21.3.26 19:55

No předpokládám, že doktor klotrimazol neposvětí, to byl jen můj tajný tip (a jen na pár dní a fakt umývat). Purelan, bepanthen, to mi neprospělo, přišlo mi, že kůže tak nevětrá. Kamarádka mi radila, že poškození bradavky bývá malým záklonem hlavy dítěte. Já tedy kojím dost nevědecky, ale asi na tom něco je. Mně se to začlo stávat, když dítě začlo u kojení kromě trvalého pevného stisku pást s bradavkou v zubech koníčky, tlačit rukou proti a končit kojení mlasknutím o zuby :lol: :cert: prostě mimo správnou polohu. Jenže jak mu v půl roce vysvětlit, že se to nedělá… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14634
21.3.26 20:01

@Kačka9543 Clotrimazol je proti kvasinkám. A ono to kůže být kvasinkami. Ale fakt pořádně umývat, ať miminko ten Clotrimazol nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
21.3.26 20:58

Zkus mazat klasickým kokosovým olejem, je lehce antibakteriální, nemusí se mývat, krásně promašťuje, nebo ještě zkus Cicatridinu mast, případně Hemagel, to by mělo pomoct, ale z vlastní zkušenosti vím, že v roce a půl starší se mi začaly dělat ragády také, prva na jednom prsu, to jsem léčila měsíc a půl, pak i na druhém a pomohlo až odstavit někdy ve 22 měsících, do té doby jsem ale trpěla jak pes a kojení fakt nenáviděla. Doktorka i dělala stěry, ale nic se nenašlo, přesto bradavka rozpraskaná, oloupaná, krvavá, fakt síla🤷‍♀️ odstav pomohl, během asi 14 dnů bylo úplně po problému, teď kojím 10 měsíců druhé a zatím nic, tak uvidíme… Ale myslím, že mi fakt tělo dávalo najevo, že je čas skončit…🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1500
21.3.26 21:56

Mne pomáhaly stříbrné kloboučky silverette. Dávají se po kojení s kapkou mléka a nechávají do dalšího kojení. Pro mě byly fakt zázrak.
Jejich cena je vyšší, ale myslím, že se dají koupit i z druhé ruky. Takže otázka jak moc se ti vyplatí koupit, kdyby třeba si plánovala další děti nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16322
21.3.26 21:59

Me pomahalo mazat stridave Imazolem krempastou (byt to nevypadalo, zrejme krehkost tkane zpusobovala plisen, byt ragada vzkla kousnutim) purelanem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
21.3.26 22:06

Já jsem to měla fakt hrozný, ale vzdala jsem to už když byl malému měsíc, ta bolest nešla vydržet, jediné, co mi pak pomohlo s hojením byl pamycon - doporučila mi ho pediatrička, jsou to kapičky na předpis.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová