Umělé mléko při ABKM, nedostatek mateřského mléka

Anonymní
15.3.26 19:42

Umělé mléko při ABKM, nedostatek mateřského mléka

Dobry den,
5 mesicni syn ma alergii na lravskou bilkovinu, je plne kojen, posledni mesic se budi v noci a pres dne pije casto. Zkousela jsem odstrikat a dat mu lahvicku na noc to hned vypil a spal zase krasne jako od narozeni. Problem je ze ted kdyz pumpuji tak nemam tolik mleka, tak 40ml maximum takze myslim ze ma proste stale hlad. Uz toho je na me moc se vsim pumpivanim nespanim tak jsem zkusila umele, novalac vubec nepil a hrozne to smrdi, dale jsem zkusila hipp HA tak nepil ale neni vhodne pri alergii. Dalsi moznost je aptamil pepti. Obavam se ale ze to bude mit atejnou reakci, prosim o pomoc jak diteti nabidnout lahev s umelym mlekem. Lahev s materskym v pohode prijme. Slysela jsem namichat matersky a umely ale ja prost euz nic moc neodstrikavam, takze to je tezky to udelat, diky za pomoc
Zoufala maminka hladoveho miminka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101928
15.3.26 20:28
@Anonymní píše: Více

Neporadím, mě UM nepřijalo ani jedno dítě a to nemají žádné omezení, takže mohly mít normální. Takže jsem prostě začala dávat příkrmy a bylo vyřešeno a to byla dcera ještě o půl měsíce mladší než to tvoje. Příkrmy se zasytila a díky tomu začala i lépe sát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
15.3.26 20:34

Začala bych s příkrmy. Ono nic moc jiného nevymyslíš. Ty mléka pro alergiky prostě nejsou chuťově dobré. Hořké fuj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6124
15.3.26 20:38

Dobré je, že už má 5m. To už by mohl nějaký příkrm, takže méně mléka přes den, které si můžeš odstříkávat na noc.
Samozřejmě ze začátku toho moc nespapá, ale třeba po měsíci by tohle už mohlo fungovat.

Pak mě napadá ještě po kojení také odstříkat co půjde a opět schovat na noc.
Není to ale ideální, je to takový kolotoč.
UM ti k MM nemusí vůbec přijmout.

Já třeba s první dcerou ztratila hodně brzo mléko a první dva dny na um ho nechtěla, vždy jen trochu cucla a plakala hlady. Po 2 dnech ho tedy už přijala, ale to proto, že ji nic jiného nezbývalo, když v prsu nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
15.3.26 20:48
@Markéta188 píše: Více

Mě dcera hned při prvním příkrmu snědla celou tu malou skleničku, takže rozhodně plošně neplatí, že toho zpočátku moc nesní… řekla bych, že tihle co mají hlad naopak jo. Jo, starší ten ne, tomu stačilo MM, tak ten příkrmům moc nedal ani po 2 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6124
15.3.26 20:54
@j.a.n.i1 píše: Více

To jo. První dcera mi také snědla hned tu menší skleničku. Spíše jsem myslela, že mu tu skleničku nedá hned 3× za den, aby měla ty dávky na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
15.3.26 21:00
@Markéta188 píše: Více

Já ji dávala 2×, ale u nás to nebylo, že bych měla málo mlíka, ale dcera jak byla hladová, tak byla vzteklá a tedy nebyla schopná sát a jak se kolem toho 4,5 měsíce už mlíko netvoří do zásoby, tak ho nerozjela, takže ji dát skleničku, mlíko nechat spustit staršího bráchu a pak dokojit ji… Paradoxně se pak kojila do víc jak 3 let.
Ale zas když se víc nají přes den, tak by nemusel tolik chtít v noci, alespoň u nás to tak fungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6124
15.3.26 21:08

To záleží no. Ono je to fakt u každého dítěte jiné. Bude muset zkusit.

Zase třeba u mě s mladší dcerou byl s příkrmy velký problém. Ona by i jedla, ale měla hodně velké problémy s bříškem až do roka a kdybych ji dala hned velké množství příkrmu, tak se ani jedna nevyspíme. Stačilo vždy trochu nové potraviny a byla noc plná pláče.

A navíc u ni ani velké množství jídla přes den nefunguje. Aktuálně má 14m a stále se mi na mléko 3× v noci vzbudí. Přes den už má normální pestrou stravu bez mléka.

Starší naopak žádné problémy a v noci se mi vzbudila max 1× a to výjmečně.

Ale jo, také bych šla tím směrem zařadit příkrmy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
15.3.26 21:18

@Markéta188 Tak to naše se taky budila do cca 2 let… Akorát to nebylo 10×, ale třeba jen 2-3×, když slušně přes den jedla :mrgreen: Ale souhlas, nic moc jiného něž příkrmy asi zakladatelka nevymyslí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová