Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Myslím si, že ano. Zeptej se lékaře.
Znám dítě, které nebylo kojené a jeho otec má alergii na pyl. Dítě bylo krmeno speciálním mlékem. Mám dózu z toho mléka pro děti 0+. Je na ní napsáno: hypoalergenní kojenecké mléko.
@BeaL píše: Více
Chlap má alergií na kde co a nikdo nic nezkoumal. Mě to přijde trochu sci-fi.
Tady se mluví o matce alergičce. Nejspíš bere léky a k tomu kojí plus doktmuje
Já mám pylové alergie. Dala jsem na doporučení pediatry v 5 m jako doplnění ke kojení hypoalergenní mléko. Do dvou dnů dítě mělo strašný atopický ekzém a ten se držel tak do dvou let. Dodnes alergik. Takže nevím jak to vzniklo.
Jsem alergik..mám alergie na pyl, bodnutí hmyzem i např na hlodavce…nikdo mi neříkal nic o tom že by dítě mělo dostávat speciální um…dcera která byla plně na um je zdravá, žádné potíže neměla…syn který byl spíše kojeny a um měl jen občas na cestách tak taky ne…
alergie se u nich taky zatím žádné neobjevily… syn měl teda jako miminko reakci na slunce kdy se mu udělal fakt hnusnej exem…od té doby mažeme opalovakem vždy jakmile vyloupne slunce..v létě i když zrovna nesvítí a je to vpohode…dcera se jednou osypala kdyz měla poprvé meruňkovou přesnídávku…ale pak už snad nikdy po ničem… ![]()
@Anonymní píše: Více
A taky stě dávali „obyčejné“ UM? U nás teda taky nikdo nic nezkoumal a to nám bylo UM nasazeno v nemocnici pro neprospívání! Dočetla jsem se to až teď náhodou v letáku na UM Beba.
No a nebude to tím že to mléko pro alergiky je dražší než obyč a letáček výrobce je spíše reklama a snaha o prodej dražšího produktů vyjukanym maminkám které pro své dítě samozřejmě snesou modré z nebe a zaplatí o tisíce víc než je treba aby měly jistotu že pro své mimčo dělají to nejlepší? Já bych se řídila miminem..kdyby mělo hlenovite prujmy, exem apod..tak bych ho zkusila..pokud ne nechala bych obyč…
Já jsem pylový alergik, už od porodnice měla malá hypoalergenní mléko a po konzultaci s pediatrou po propuštění z porodnice jsme v něm pokračovali. Měli jsme Hipp. Ale malá měla i dost citlivé zažívání, takže i proto. Zatím na nic alergii nemá.
@BeaL píše: Více
Doplňuji: dítě z mléka nemělo nikdy žádné problémy. Cca v 11 letech se u něj objevila alergie na pyl břízy. Otec má alergie na pyl mnoha stromů a rostlin.
Děkuji za odpovědi. Zítra telefonuji doktorce. Ale je to síla, že nám to dali v nemocnici takhle…
Třeba ti to nebude ani pít. Je fakt hnusné.
Mimochodem, při frekvenci alergií v populaci by to mělo pít minimálně každé druhé dítě. A to fakt nepije.
@Havlova píše: Více
Já o tom nikdy ani neslyšela, že by dítě mělo pít HA UM, když má matka alergii (nebo dokonce otec).
Nemohla bys vyfotit tu část brožurky, kde se o tom píše, prosím? Docela by mě to zajímalo.
@TRG píše: Více
Dcera ho od cca půl roku pila, měla exém. Je hořké a smrdí, jako když se začíná kazit. Mě odvezli do špitálu a nikdo to do ní nemohl dostat. Až se to povedlo sousedce, ale pila, celou dobu co ho měla, málo. Za půl roku přibrala jen kilo.
Ahojte, mám pylovou alergii na dřeviny, co teď kvetou. Mám 8 týdenní miminko, kojím, ale i dokrmují UM, máme Nutrilon Profutura, tenhle týden spíše více dávam UM. Dnes jsem četla brožurku od Beby co jsem dostala v porodnici a je tam psáno, že pokud by měla matka alergii je dobré dávat mléko s částečně hydrolyzovanou bílkovinou.. Je to tak i když ja nemám alergii na mléko, ani mléčnou bílkovinu? Je potřeba v případě alergií matky hypoalergenní UM?