Konec s kojením – jak to probíhalo u vás?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.3.26 13:51

Konec s kojením ,jak to probíhalo u vás ?

Ahoj, skončila jsem u kojení se svým prvním dítětem. Přestávala jsem kojit postupně az jsme skončili u kojení jen v noci a s tím už jsme také přestali. Noci jsou strašně náročné, syn byl zvyklý jen na prso takže pomáhá jen vzít do náruče a chodit po místnosti což trvá třeba půl hodiny několikrát za noc -jsem z toho už docela unavená a to je to teprve 3. noc. Jak to probíhalo u vás? Pomáhal vám nějak manžel nebo jste to braly jako “svou věc”. A jak často jste odstříkávali aby jste neměli zánět? Prsa byla zvyklá jen na trochu mléka v noci takže se mi nijak nenalévají, stačí denně např 2× odstříknout na 4 vteřiny nebo je to málo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.3.26 13:55

Asi záleží, kolik je dítku…prvni jsem odstavila ve 2 letech a 2 měsících po domluvě, mladší se odstavovala ve 2,5letech kvůli nutné a odkládané hospitalizaci…mléko se normálně v poklidu vstřebalo

• Citovat
  • Upravit
10810
21.3.26 15:23

Ja odstavovala deti ve 2 letech a druheho ve 2 a 4 měsících. U prvního jsem snad prvni 2 dny musela trochu odstrikat do úlevy, u druheho vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
21.3.26 16:50

Já jsem končila vždy až v době, kdy jsem věděla, že konec kojení bude v pohodě. V necelých dvou letech u obou dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32860
21.3.26 17:05

U žádného nebyl konec kojení problém. U prvního jsem končila v 13 měsících, kojila jsem měsíc jen večer před spaním. Prsa ok. U druhého z více častého v 15 měsících, ale taky po par dnech ok. Prsa si všimla po 2 dnech, cca týden jsem občas masírovala ve sprše a párkrát odstrikla. U třetího ve 3 letech jsem jela na dva dny pryč a po návratu už nezačala. Prsa si ničeho nevšimly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14634
21.3.26 17:58

První dceru jsem odstavila ve 20 měsících svojí týdenní nepřítomností. U tatínka usínala úplně v pohodě a na kojení si nevzpomněla. Po mém návratu hned chtělo „miko“, ale řekla jsem, že „miko neni“. Tak během následujících dní s pokrčením ramen zkonstatovala: „miko neni,“ a pohoda.

Druhá se odstavila sama v 9 měsících. Ze dne na den.

Třetí stejně jako první, ale ve 2,5 letech. Předtím to byly závislačky, na prsu mnohokrát denně, uspávání aspoň hodinové kojení, 7× za noc vzhůru na kojení. Po odstavu se sice stále budily, ale bylo to mnohem víc na pohodu.

Čtvrtou jsem odstavovala ve 2,5 letech za svojí přítomnosti doma. A bylo to peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
21.3.26 18:05
@Anonymní píše: Více

no ale že jsi chlapečka vzala do náručí a chodila s ním po místnosti, to byla tvoje špatná volba, teď už si na to utvořil návyk a budeš to tak muset dělat pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
21.3.26 18:09

Já ještě nekončila, ale na kurzu říkali, že při končení odstříkávat max jen do úlevy a chladit. A taky šalvěj a máta zastavují laktaci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová