Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj. Stala se mi nemilá věc. Ač vždy jsem vždy podobné vykuky vyhazovali a odmítali. Včera u nás byly prodejkyně vysavače. Na pokud kamarádů, kteří si je koupili. Po dlouhé době jsme přemlouvání jsme i my vzali. Důvod: bordel co nám ukazoval, byl hrozný.
Po jeho odchodu hodinu, dvě jsme se rozmysleli. Nechceme ho. Špatně se s ním manipuluje a jsme zvyklí na tyčový. O penězích raději nemluvím. Dívali jsme se na recenze apod.,a prostě nechceme, dá se koupit levnější se stejným účelem.
Jak postupovat dál? Máme ho vrátit osobně, což je jedna cesta 100 km. Máme nárok na proplacení cestovného? Nejde o peníze, ale princip, jelikož oni asi budou chtít peníze za vyčištění - upozorňují, použil ho jen prodejce při zkoušce, my ne. Chceme svůj a tímto neuklizime.
Ze zákona, pokud vím, máme 14 dní na odstoupení-je to tak i ve smlouvě. Dnes by měl prodejce přijet, zase s nějakou smlouvou. Tu nemám podepisovat, že? Včera jsme podepsali kupní, záruční a splátkovou.
Dodatek: před chvílí mi volal partner, že prodejkyně přijede odpoledne s naším vysavačem a zároveň si vezme Rainbow - budu tu sama, docela se bojím, na co si dát pozor, jak mít jistotu, že se obchod stornuje ( mám požádat o originály, které roztrhá? )? Psala jsem i email na vedení firmy, že odstupujeme z obchodu. Partner prodejkyni sdělil, že nic nepodepisoval ( pravda, byla jsem to já ), protože tu teď několik dní nebude a ona chtěla, aby byly podpisy stejné. Není z toho průšvih na naší straně?
Nechci se dožít, viz., příběhy na webu, jak přijde exekuce nebo zaplacení desetitisíců za filtr, který má vydržet napořád.
Měl by nám vrátit nás vysavač, možná.
Rady, prosím? Celou noc z toho nespím. Kamarádka a přátelé tvrdí jakou děláme chybu, že ho koupili, budou žít čistě - ehm, pardon, ale vysavač za 86 tisíc, když v USA vyjde levněji a hlavně jsou jiné stejně účinné, jak se později dívali na net. A prodejkyně včera " hanila " náš Vorwerk s tím jaký máme doma prach: ukázala lampu a prach nebyl, poprvé ne, pak už ano. Netvrdím, že Vorwerk vysaje, tak špičkově madrace, to ne, ale jinak je vemi dobrý čistič: máme podlahy všude.
Ach jo.
@Bike L takže odstoupit od smlouvy se musí písemné a ten na koho je smlouva psaná. Určitě bych nic jiného nrpodepisovala. Ve smlouvě by měly být někde podle mne uvedeny i podmínky a jak přesně odstoupit od smlouvy. Pokud jste podepisovali víc smluv, koupě, splacení atd. Vyloženě bych to tam uvedla raději že odstupuje od všech. Nikdo nic trhat nebude, smlouva se uchová a k ní by mělo být uchováno i odstoupení. Víc zkušenosti nemám takže neporadím. Nepochopila jsem jak by vám měli vrátit vás vysavač?
Proč? Protože ho přeci potřebujeme. Nemáme čím uklízet. Vzala nám totiž náš.
Ohledně odstoupení je možné buď písemně nebo emailem, podle smlouvy.
@Bike L píše:
Proč? Protože ho přeci potřebujeme. Nemáme čím uklízet. Vzala nám totiž náš.Ohledně odstoupení je možné buď písemně nebo emailem, podle smlouvy.
Jak vzala? To nechápu. Vzala ho jako protiúčet?
Asi. Zřejmě. Prostě kecy, jak když ji dáme Vorwerk, tak budeme mít Rainbow levnější, když jsme pak řekli, že chceme Vorwerk zpět a vrátit Rainbow, tak najednou to šlo: nechte si oba, dáte mi nějaký shit. ![]()
Ani omylem. Vorwerk potřebujeme a chceme zpět a pardon, že někomu se, třeba můj názor líbit nebude, ale je lepší.
@Bike L Proč jste jí dávali Váš vysavač? Přece když si kupujete například notebook a starý máte ještě funkční tak ho přece nedáte prodavači, který Vám prodá nový…
Stalo se, byli jsme jak mimo. To, že bez něj budeme mít větší splátky - a kamarádi taky dali. Ještě chtěla, abychom přestřihli šnůru, což jsme neudělali, naštěstí, ikdyž kabel budu muset vyměnit, kvůli jednomu místu, kde je přejetý.
Holky, nafackovali bysme si hodinu potom co odjela, to mi věřte, nehledě na to, že se bojíme, aby byl vysavač funkční, tak jak byl, když jsme ji ho dali.
Taky se divim, že vam vzali váš vysavač, že se ještě v dnešní době tohle praktikuje.Ale každopádně zkus vyhledat nekoho se zkusenostma, ať se do to nezamotate ještě víc. Přeju hodně sil
Dekuju. Vůbec nevim, že by se brali vysavace, kamaradum vzali i se zárukou. Nechapu, jedine co chceme je odstoupeni-zruseni smlouvy a nas vysavas. Delaji to proc? Aby nemeli konkurenci?
@kavulenka tihle podomní prodejci ti odvezou tvůj spotřebič, aby si musela používat ten jejich ![]()
Náklady na vrácení zboží firmě půjdou za vámi. Není to reklamace. A jestli vás prodejkyně nechala podepsat smlouvu za partnera, tak je to celé špatně- pro firmu rozhodně.
Ano, nechala, proto nez jsme toto zminili, tak porad tvrdila, jak musíme zboží privest osobne nebo zaslat postou, ze ona nemůže, at ji dame jiny vysavac necha nam Vorwerk a Rainbow budeme splácet. Partner, řekl razantne, ze ho nechceme, mame nárok na odstoupeni do 14 dnu a hlavne, ze nepodepisoval nic, vzhledem k tomu, ze ma dnes cestu okolo, tak by ho mohla vzit a najednou: prijedu odpoledne, vysavac vam privezu, vezmu rovnou Rainbow a smlouvy roztrhave -a toho posledního se osobne bojim, aby nemela kopise a casem na nas nevyrukovaly uroky a splátky.
@Bike L píše:
Ano, nechala, proto nez jsme toto zminili, tak porad tvrdila, jak musíme zboží privest osobne nebo zaslat postou, ze ona nemůže, at ji dame jiny vysavac necha nam Vorwerk a Rainbow budeme splácet. Partner, řekl razantne, ze ho nechceme, mame nárok na odstoupeni do 14 dnu a hlavne, ze nepodepisoval nic, vzhledem k tomu, ze ma dnes cestu okolo, tak by ho mohla vzit a najednou: prijedu odpoledne, vysavac vam privezu, vezmu rovnou Rainbow a smlouvy roztrhave -a toho posledního se osobne bojim, aby nemela kopise a casem na nas nevyrukovaly uroky a splátky.
Neexistuje, nejsi v roce 1500. Pro své vlastní dobro to měj písemně.
@Bike L dělají to, aby tě donutili používat ten jejich šit. A už se neměla k čemu vrátit.
Měla by jsi podepsat klasické odstoupení od smlouvy. Hlavně si ověř, že je tam i zrušení splátkového kalendáře.
A všechno si přečti dvakrát a v klidu. Kdyby na tebe mluvila během čtení, tak jí okřikni. A kdyby se ti něco nezdálo, tak chtěj vysvětlení. Ideálně jako pro blbce. Aby i v té odstupové smlouvě nebyly nějaké klíčky.